President Gunnar Finholth melder at driften i Norsk Forening nærmer seg det normale. Medlemmene har ønsket endret åpningstid og styret opplyser at er tidene er satt til: Mandag til fredag: Kl. 12.00 til 17.00. Matservering kl. 13.00 til 16.30. Lørdag kl. 11.00 til 15.00
Alpingruppen har startet med sine tradisjonsrike vandringer. Første vandring denne høsten startet beskjedent søndag den 25. oktober med seks deltagere. Oppmøte som vanlig hver søndag på Feriaplassen kl. 11.00.
Quizen fortsetter hver onsdag kl. 19.00
Oppmøtet og humøret er upåklagelig i følge quizmasterne Tone og Arne og Foreningens ansvarlige. Hyggelig er det å kunne melde at ved siste quiz var det tredve deltagere.
For første gang får ikke Boulegruppen Noruegos anledning til å ha årsmøte, hvilket skulle blitt holdt i oktober eller i første del av november. I stedet ble det avholdt møte med formann og tilstedeværende på boulebanen. Formann Grete Folkedahl og nestformann Solveig Tandberg har i samarbeide med valgkomiteen sagt seg villig til å fortsette et år til. Årsrapport og regnskap vil bli mailet til medlemmer og ellers bli tilgjengelig etter hvert på boulebanen. Vi regner med at forholdene vil bli bedre i 2021. Internkonkurransen starter mandag 16. februar og den populære premiefesten er satt til lørdag 6. mars.
Norsk Forenings malegruppe Artic Circle. Livet går videre også her og noen av medlemmene er på plass. Vi gleder oss til å starte åpent hus på våre faste Kunstneraftener, mulig i januar/februar. Lokalene er dyre for medlemmene som er avhengige av en viss aktivitet.
Den fargerike og positive Anne Maria Larssen
Foreningen har et fargerikt medlem – ferm og glad, interessert i kunst og kultur, positiv, kunnskapsrik og bryr seg om det meste. Hun hjelper også til med matserveringen i Foreningen, mens hennes mann står i oppvasken. Han heter Herman og er tidligere president hos oss.
Anne Maria er født i Vadsø og opplevde som fireåring at byen ble bombet i 1944. Videre flyttet de til Hammerfest og Kåfjord. Familien kom seg vekk fra tyskerne i siste liten. De ble med siste båt med tvangsevakuerte fra Finnmark og så Kåfjord brenne fra båten. Etter et opphold i Syd-Norge kom familien hjem til Finnmark, men endte i Vesterålen. Faren var myrforsker og hadde hele Nord-Norge som sitt arbeidsfelt.
Anne Maria forteller at hennes mor kom til Finnmark før krigen. Hun var fra et storgods i Bayern, men det ble nødvendig å sende henne til Norge for å unngå nazistenes frammarsj. Godset er i dag en velkjent privat medisinsk rehabiliteringsklinikk for hjertepasienter. Anne Maria har vært på besøk der flere ganger og har jobbet på diettkjøkkenet i noen måneder. Hun viser bilder av de imponerende bygningene og jordene og skogen som tilhører godset. Anne Maria er stolt at stedet der hennes mor vokste opp.
Hun arbeidet også et år på et barnehjem i nærheten av Düsseldorf og har litt av hvert å fortelle om hvordan nonnene drev hjemmet. Hun ble ikke barnepleier, men gjorde heller en innsats på Trygdekontoret til hun gikk av med pensjon.
I hele Anne Marias liv har hun vært opptatt av skapende kunst. Hjemme hos henne i både Fuengirola og Ski, er veggene dekket fra gulv og til tak med malerier, grafikk og akvareller. Selvfølgelig er hun langvarig medlem av Ski Kunstforening. Hun elsker å gå på utstillinger og klarer nesten ikke å forlate en utstilling uten å kjøpe et bilde. Det er mange kjente kunstnernavn å se. Et Ludvig Eikaas-bilde med hester står på bordet – det er ikke plass på veggen.
Det fineste bildet har imidlertid hennes far malt. Hun tar det ned fra veggen, slik at jeg kan fotografere det sammen med henne. Det er et naturbilde med skyer på himmelen slik jeg aldri har sett dem malt. Fargerike skyer blir sugd fra jorden opp mot himmelen.
Anne Maria er svært glad i Norsk Forening. Hun treffer så mange koselige nordmenn, snakker med alle og er med på det som skjer. Spesielt liker hun bussturene og hun er svært opptatt av spansk kultur. Hun og Herman ble kjent med Spania gjennom familien som reiste tidlig til Solkysten. For noen år siden kjøpte de leilighet i Fuengirola og er her hele vinteren. Til tross for Covid-19, kom de ned til sol og varme i begynnelsen av oktober. De er glade for å være tilbake og føler seg svært trygge her. Anne Maria, tusen takk for at du delte historien din med oss.
Solveig Tandberg
Sjur Espen Hansen, som sammen med Arne Bjørndal og Tone Elisabeth Rasmussen organiserte quizer i havna, har klaget på at vi brukte hans navn når vi i Det Norske Magasins oktobernummer, skrev om vår nye aktivitet i Norsk Forening. Vi beklager at han ble nevnt i denne forbindelsen.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
PUBLISERT AV:
D.L. MA-126-2001