Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (November 2020)

Nytt fra Den Norske Skolen (November 2020)

Halloween

Det var frivillig å kle seg ut, men de fleste tok utfordringen. Svært få vanlige elever dukket opp denne fredagen. Isteden dundret det inn med skumle gjenferd, bruder, hekser, superhelter og kreaturer av ymse slag.

Flammeshow

Kim F. Slaatsveen, en av skolens lærere på ungdomstrinnet, er i tillegg til å være adjunkt også utdannet klovn. En av hans spesialiteter er flammesluking, og første time under halloweenfeiringen serverte han et minishow for elevene, der han slukte flammer og blåste søyler av flammer mot himmelen til vill jubel og applaus. 

Catwalk

Etter flammeshowet fikk alle vise frem kostymene sine på den røde løperen, kohortvis med soneinndelt publikum. Syvende trinn hadde pyntet skolen og kantinen, der det ble servert festmat, pølser i brød og sjokoladekjeks. Resten av feiringen, med dans, limbo og kåringer, ble utført i klasserommene. 

PS: Hvis du vil se velkomsten, flammeshowet og elevene iført kreative kostymer, finner du film og bilder på skolens hjemmeside, facebook og youtube kanal.

Selvsagt kan man feire Halloween om man forholder seg til kohorter og bruker masker. Den Norske Skolen, Málaga tillot ikke Covid-19 å begrense gleden og feiringen av Halloween.

Hei & Hola

Et knippe elever fra forskjellige alderstrinn har de siste ukene startet arbeidet med et ærefullt oppdrag, nemlig å være skolens egen podcastredaksjon. Det var rektor som fikk ideen som nå utarbeides og forberedes. Arbeidet er godt igang, og i slutten av november har skolen som mål å utgi sine aller første podcastepisoder.

Elevene får selv bestemme temaene de skal snakke om, og har sammen med «redaksjonsleder» Nina C. K. Simarud laget et inspirasjonsdokument over aktuelle temaer. 

-Det at elevene selv får bestemme innholdet er viktig for inspirasjon, iver og eierskap, sier Nina, og ønsker å rose elevenes iver og glød for prosjektet. -Vi har ikke laget noen episoder ferdig enda, men elevene er i full gang med innholdsproduksjonen. Slik det ser ut nå blir dette en vinter med mye gøy å høre fra og med elevene våre. Vi har høye ambisjoner!

Innholdsmessig blir dette en miks av temaer barn og ungdom lurer på, engasjerer seg i og finner underholdende, samt intervjuer av medelever lærere og foreldre. Poden har arbeidstittel «Hei og Hola» fordi redaksjonen består av norske barn som lever i et spansk-norsk samfunn med Spania som bakteppe. Profilen i lyd og innhold er i ferd med å falle på plass, og episodene blir bl.a. å finne på Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts og Podbean. 

Det har vært en spennende høst på skolen vår, slik det også har vært på alle andre skoler i Spania og i Norge. Med strenge smittevernslegler og fornuftig fysisk inndeling av lærere og elever har skoledagene blitt tilnærmet normale og ingen nedstengninger har så langt vært nødvendig. Vi krysser fingrene, spriter hendene og følger til enhver tid de retlingslinjene vi får fra myndighetene.

Snart, i slutten av november, utgis de aller første episodene av skolens egen podcast. Redaksjonen består av en kjerne med åtte elever som er sjef for sine egne episoder, og flere elever står i kø for å slippe til. Hvis man skal spå utifra engasjementet blir det mange podcaster å lytte til gjennom vinteren og våren.

Skolen minner om søknadsfristen den 1. februar, for den som vil sikre seg en skoleplass skoleåret 2021/22. Slik det ser ut nå er det mange som satser på at hverdagen har normalisert seg ihht reiser og restriksjoner, og søknadene tikker inn. 

Av Nina C. K. Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.