Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (November 2020)

To minutter med presten

I månedsskiftet oktober-november kommer Allehelgensdag, en dag da vi særlig minnes de som har gått foran oss. Mange tenner lys for sine på den dagen, enten på graven, hjemme eller i en kirke. 

Levende lys i en stake, en lysglobe eller på en grav, kan ikke tenne seg selv. Bibelen sier at Jesus er verdens lys, som skinner i mørket og som lar oss finne veien i livet, til Gud og til hverandre. Han er det Lyset som aldri slukner.

Vi er lysene i lysgloben. Vi er satt til å la lyset hans skinne gjennom livene våre. Vi kan blafre, og lyser ofte svakt, men livene våre snakker tydeligere enn ord og på tvers av språk.

La oss derfor tenne lys for verden nå når det høstes og pandemien strammer til igjen, både i Spania og i Norge. Tenn lys for hverandre, for de vi savner, for de vi er glad i og for de vi tenker på med bekymring. Ta så med deg noe av den samme omtanken, lyset ditt, ut i hverdagen. Slik bringes refleksen av det Store Lyset, Han som lyser for hele verden, ut til de du møter, så de selv kan se.

Jon Aalborg, sjømannsprest og daglig lederSjømannskirken på Costa del Sol / El Campanario


Julen på El Campanario

Advent og jul nærmer seg. Vi på El Campanario planlegger som vanlig en hyggelig julefeiring, selv om den i år blir svært annerledes.

Gjennom adventstiden vil vi invitere til noen aktiviteter for familier på kirka, følg med på vår Facebookside og i vårt nyhetsbrev!

Julebasar og digitalt adventskalender

I år vil vi arrangere julebasaren over to helger, både lørdag og søndag, 21.-22. november og 28.-29. november. Disse dagene utvider vi åpningstidene med en time, og holder åpent fra kl. 11.00 til 15.00. Hver av dagene vil det blant annet være loddsalg med trekning, og salg av mat. 

Den siste helga vil være spesielt tilrettelagt for familier. Den helga vil det være egne aktiviteter for barna og barnevennlige gevinster i loddtrekningen. 

Søndag 29. november er det første søndag i advent, og det markeres med at julegrana tennes etter gudstjenesten. 

Julebasarmenyen: Lørdag: Grøt, karbonadesmørbrød og vafler

Søndag: Vafler og karbonadesmørbrød 

I tillegg til julebasaren vil vi også ha et digitalt adventskalender, med hjemmelagde gevinster laget av basargruppen Selofhads døtre.

Julaften

Kl. 14.00 Julegudstjeneste 

Kl. 16.00 Julegudstjeneste 

I forkant av gudstjenestene blir det servert kaffe, gløgg og pepperkaker.

Vi kommer til å arrangere en julefeiring med middag på El Campanario, men i år må vi prioritere hvem som kan komme. Vi begrenser påmeldingen til:

  • de som er alene
  • de som er alene med barn
  • eldre par som ikke har noen å feire sammen med

Har du eller dere behov for noen å feire julaften sammen med, vennligst ta kontakt med gjestehusleder Torbjørg Aalborg på telefon +34 650 208 606 eller på e-post toa@sjomannskirken.no. Blir pågangen stor, må vi dessverre si nei til noen. Du eller dere oppfordres til å ta kontakt så snart som mulig, og senest innen 10. desember, slik at vi kan planlegge best mulig. 

Julemiddagen koster 40 euro for voksne og 25 euro for barn. 

Vi lover en høytidsstemt, rolig og hyggelig julaften med god mat og godt selskap. I år kan vi dessverre ikke gå rundt juletreet, men vi vil synge julesanger. 

1. juledag 

Kl. 12.00 Høytidsgudstjeneste med påfølgende kirkekaffe. 

Nyttårsaften 

Kl. 14.00 Vi møtes til nyttårsmeditasjon i kirkerommet.


Boulegruppa 

Hver onsdag kl. 11.00 møtes de som vil spille boule. Man spiller med maske og hansker, og alle som vil spille får bruke hvert sitt sett med kuler. Etterpå kan man kjøpe kaffe og vaffel i kafeen på El Campanario. Boulegruppa ledes av Ingar Andreassen og Cecilie Moltzau. 

Kunstutstilling i kirkens kafé

Isabel Escobar Perez er månedens kunstner for november, og utstillingen hennes henger oppe til og med onsdag 2. desember. 

Fredag 4. desember kl. 12.00 åpnes ny kunstutstilling i kafeen. Kunstneren som skal stille ut sine verk er Svanhild Stub. Svanhild er kunsthistoriker og lærer i kunst og håndverk, samt utdannet keramiker. Hun bor i Fuengirola der hun jobber som kunstmaler. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.