Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Oktober 2020)

2 minutter med Sjømannspresten

Har du vært på besøk hos noen som ligger syke til sengs? Eller selv ligget syk til sengs og fått besøk? Jeg har vært så heldig å få besøke flere som på sine siste dager har trengt en hånd å holde i. I Matteusevangeliet står det at Jesus besøkte Peters svigermor. Svigermor hadde feber og Jesus, som jeg ser for meg satt ved sengekanten hennes, rørte ved hånden hennes og helbredet henne. 

I dag, i 2020, er berøringer noen ganger det motsatte av helbredende. Det kan derimot være smittespredning. Og særlig om du er i kontakt med noen som har feber! Dersom en bor alene eller ligger på sykehus er det derfor ikke gitt at noen kan komme og holde deg i hånden. Men du trenger ikke være syk. Mange som bor alene opplever at de ikke har fått god berøring på flere måneder. Vi håndhilser ikke, vi klemmer ikke, vi markerer avstanden og har på oss munnbind. Det er avstand og ikke nærhet som møter oss. Og er du frisk er det nesten sånn av avstanden kan gjøre deg syk. For behovet for berøring og nærhet er helt grunnleggende. 

Ved berøring følger vissheten om et nærvær. Slik spedbarnet helt fra det øyeblikket det blir født trenger hudkontakt og berøring, fordi det er en visshet om at det ikke er alene, at kilden til å overleve er nær – slik trenger vi gode berøringer hele livet. Når Gud selv blir et spedbarn i julefortellingen, rører han ved hva det vil si å være menneske. Vi får vite at kilden til livet er nær. Og mens vi venter på at verden skal bli litt mer normal kan vi be til livets Gud med Svein Ellingsens salme:

Vi rekker våre hender frem som tomme skåler.

Kom til oss Gud og gi oss liv, 

fra kilder utenfor oss selv.

Amen.

Caroline Lygre

Sjømannsprest på Costa del Sol


Åpningstider i høst

Onsdag:            Kl. 11 – 14

Fredag:             Kl. 11 – 14

Søndag: Kl. 11 – 14  

Gudstjeneste hver søndag kl. 12.


Ukentlige tilbud på kirken

Strikkekafé 

Hver tirsdag inviterer Torbjørg Aalborg til strikkekafé på kirka. Dette er en uformell samling for strikking og prat, som finner sted i kirkens bibliotek hver tirsdag fra kl. 18 til 20. Vi spanderer kaffe og kake. Velkommen.

Turgruppe

Hver fredag kl.10.00 samles turgruppa på parkeringsplassen på Sjømannskirken. Det legges opp til en tur i kirkens nærområde, og etter turen kan man kjøpe kaffe og vaffel i kaféen på El Campanario. Turgruppa ledes av Tore Bråtane. 

Søndagsmeny i oktober

18. oktober: Kjøttkaker

25. oktober: Karbonadesmørbrød

Kunstutstilling i kirkens kafé

Isabel Escobar Perez er månedens kunstner for oktober. Utstillingen hennes ble åpnet fredag 9. oktober og henger framme til onsdag 4. november. 

Månedens kunstner for november er Alfonso Hiervas, og denne kunstutstillingen åpnes fredag 6. november kl. 12.00. 

Malekurs for 5. til 7. klasse

Astrid Frida Zehetner er kursholder når vi inviterer barn fra 5. til 7. klasse til malekurs. Kurset har oppstart onsdagen etter høstferien, 23. oktober. Mer informasjon på www.sjomannskirken.no/malekurs.

Fortellingsstund med utdeling av 2-, 4- og 6-års bok.

Lørdag 31. oktober kl. 12 til 14 blir det fortellingsstund for de minste (0-6 år). Det vil også bli utdeling av 2-, 4- og 6-års bok. Ta kontakt med Caroline Lygre (e-post: cly@sjomannskirken.no), forteller og prest, dersom du har barn som skal motta bok.

Kveldsmesse på Allehelgensdag 

Søndag 1. november kl. 18.00 ønsker vi velkommen til lystenning i kirkerommet, hvor vi minnes de som har gått bort. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.