Månedsmagasinet på Costa del Sol
LA URRACAs Kjøkken – Toast med auberginepuré og pistasjnøtter og Torta Inés Rosales

LA URRACAs Kjøkken - Toast med auberginepuré og pistasjnøtter og Torta Inés Rosales

Jeg hadde tenkt til å skrive litt om viktigheten av å matche maten med riktig viner. Det er noen enkle hovedregler som gjør at du kan ta mat og vinopplevelsene til nye høyder, men det er tross alt januar – årets mest populære hvite måned. Kanskje noen og enhver av oss kan ha godt av en måned uten alkohol, så da får vi ta det en annen gang.

Etter en måned med mye tradisjonsmat og tunge måltider, kan tiden være inne for noen litt lettere retter. Jeg synes disse to tapasene er smakfulle og enkle å lage.

Auberginepuré er noe som kan brukes som garnityr til mange ulike retter. Opprinnelig brukte jeg denne til en tunfiskrett, men jeg gjorde noen små justeringer og nå fungerer den også som en selvstendig tapasrett.

Den andre retten, Torta Inés Rosales, har jeg ‘lånt’ fra en restaurant i Alhaurin Grande, La Bodeguita. Det er ikke den mest prangende restauranten i byen, men det har mange veldige gode tapas. Absolutt verdt et besøk hvis dere er i området. Hyggelige folk, god service og god mat. Trenger vi noe mer? Prisene er til og med veldig vennlige.

Oppskrifter til 6 tapas

Ingredienser: Toast 6 skiver av hvitt brød 2ss olivenolje 1 fedd hvitløk   Auberginepuré 2 Auberginer 2 ss olivenolje Saft og revet skall fra 1 appelsin 30 gram smør 100 gram salte pistasjnøtter 1/2 ss sitronsaft  

Slik gjør du:

Stikk mange hull i auberginene og smør dem inn med olje. Bak dem i ovnen 45 – 60 minutter ved 200 grader. De skal bli sotbrente og falle litt sammen.

Ta ut auberginene av ovnen og del dem i to. Skrap ut innmaten, men unngå å få med det brente skinnet og alt for mye av frøene (de setter en litt bitter smak på puréen). Innmaten legges i en kjele og kjøres til en puré med en stavmikser. Visp inn små terninger med smør og smak til med finrevet appelsinskall og appelsinsaft.

Til slutt, smak til med salt og pepper.

Stek toasten gylne med olivenolje, blandet med hvitløk i en stekepanne på middels varme.

Pureen anrettes på toasten og pyntes med hakkede pistasjnøtter og litt bladpersille.

La Bodeguitas Torta Inés Rosales

Ingredienser

1/2 kg friske plommetomater

0,5 kopp sukker

1 dl vann

1 ss sitronsaft

1 kanelstang

2 hele nellik

1 bred stripe med sitronskall

6 tykke skiver med Chèvre

6 skiver med Ibérico skinke

6 cherrytomater

Gressløk, grovhakket

6 usøtet kjeks, eller tynt knekkebrød

Slik gjør du:

Skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Blancher tomatene i en stor gryte med kokende vann i tre minutter, og ha deretter tomatene i isvannbad for å stoppe kokingen. Skrell skinnet av tomatene, og del dem i to. Skrap ut frøene med en teskje.

Grovhakk tomatkjøttet og ha det i en gryte. Ha i resten av ingrediensene og kok på middels varme i 45 – 60 min eller til blandingen har tyknet. Jeg bruker å ha kun halve sukkeret i, for så å smake til mot slutten. Det er viktig å få den riktige sødme-syre blandingen, så du beholder tomatsmaken. Mengden sukker avhenger av hvor søte tomater du får tak i. I krisetilfeller er det bedre å bruke bokstomater, enn smakløse halvmodne ferske tomater.

Når blandingen har tyknet, fjerner du nellikspiker, sitronskall og kanelstang og kjører blandingen med en stavmikser til den har fått en jevn konsistens. Nå kan du smake den til med resten av sukkeret hvis det er nødvendig (syltetøyet skal ha en litt søt smak). Mer sitron eller eddik tilfører syre, hvis du trenger det.

La det koke ytterligere hvis du vil ha syltetøyet tykkere. Det du ikke bruker nå, kan du ha i et glass til senere bruk.

Sett ovnen på 200 grader. Skjær osten i 2 cm tykkeskiver. Osten gratineres i 4-5 minutter. Følg godt med, da geitostene opptrer litt ulikt i ovnen. Den skal ikke smelte helt, bare falle litt sammen.

Mens osten gratineres, smører du raust med tomatsyltetøy på en usøtet kjeks eller tynt knekkebrød.

Når osten er ferdig, anretter du den oppå syltetøyet. Legg skinken over osten. Retten kan pyntes med en stekt cherrytomat og gressløk.

Yummy!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.