Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Urracas Kjøkken : Jordbærgazpacho med frossen yoghurt

La Urracas Kjøkken : Jordbærgazpacho med frossen yoghurt

Nå er det sommer! I Norge går diskusjonen høyt om de norske jordbærene er «verdens beste» og prisen på årets jordbærkurver. Prognosen sier kr. 80. Alt er blitt dyrere, også den årlige karavanen av gjestearbeidere som kommer til Norge for å plukke jordbær, sier bøndene.

Nå er ikke jordbær det billigste her i Spania heller, men du verden hvor godt det er som sommermat. Vi bruker denne retten både som en lett lunsjrett og som dessert. Etter er festmåltid med mange retter, smaker det perfekt med en litt syrlig og frisk dessert.

Retten er svært enkelt å lage, men pass på syre/sødme balansen. Syren gir retten en friskhet, men den skal ikke være sur. Pureen holder seg godt i kjøleskapet noen dager, så det gjør ingenting å lage litt ekstra.

Lykke til og en riktig god sommer!!!!


Jordbærgazpacho med frossen yoghurt

Oppskrift til 4-6 personer

Ingredienser

Frossen Yoghurt
400 gramVanilje yoghurt
2 ssMelk
50 gramMelis
2 tsVaniljeekstrakt
  
Jordbærpuré
900 gramModne, søte jordbær uten stilk.
50 gramMelis, noe mer hvis bærene ikke er søte
1-2 tsSherryeddik
2-3 ssOloroso Sherry
  
Frukt 
400-600 gramDiverse frukt, skjært i terninger. Vi bruker ofte eple, druer, pærer, melon, appelsin og selvfølgelig jordbær
  
  
  
  
  

Slik gjør du:

Visp sammen yoghurt, melk, melis og vaniljeekstrakt til en glatt masse. Kle et 20×20 fat med to lange plastfoliestykker så de henger ut over alle fire kanter. Hell i blandingen og glatt ut overflaten. Brett plasten over som et lokk og frys blandingen i fire timer.   
Kjør jordbær og melis til en puré med en stavmikser. Sil pureen gjennom en fin sil, og fjern steinene hvis du ønsker. Vi dropper ofte dette.   Rør inn sherryeddik og sherry. Rør inn mer melis hvis du ønsker blandingen litt søtere. La pureen stå i fryseren i 15 minutter. Rør av og til. Deretter settes den i kjøleskap til den skal serveres.   Blandingen kan godt lages dagen før servering.  
Fordel jordbærpureen i dessertskåler. Strø fruktbiter over.    Ta ut den fryste yoghurten og skjær den i 1,5cm store biter, og legg den i desserten før den pyntes med mynteblader og serveres straks.  

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.