Månedsmagasinet på Costa del Sol
Danske AnyTech365 nummer 1 hos Financial Times

Danske AnyTech365 nummer 1 hos Financial Times

Noen klappet i beundring mens andre kanskje var litt mer skeptisk, da Det Norske Magasinet for knappe to år siden besøkte og beskrev historien om den dansk-eide bedriften AnyTech365.com. Med 200 mann på lønningslisten, en femdobling av omsetningen på bare et år og noen veldig ambisiøse målsetninger for fremtiden, var det rikelig med grunnlag for å være skeptisk. Men skeptikerne ble gjort til skamme, for den danske-eide suksessbedriften holder kursen stø og flyr i rakettfart mot nye høyder.


AnyTech365 vil i 2020 passere en omsetning på 35 millioner euro. Den skapes nå av drøyt 400 ansatte, som har deres daglige virke i to store kontorbygninger i Elviria og Torremolinos. Men det stopper ikke her. ” ”Vi har nettopp åpnet ny avdeling i Marokko med kapasitet til 200 nye medarbeidere, for her på Costa del Sol har vi møtt veggen. Det skjer for ofte at vi ikke får besvart henvendelser fra nye potensielle kunder, fordi vi ikke har personale nok. Vi kan ganske enkelt ikke lenger rekruttere nok folk her.” Ordene kommer fra Janus Rægaard Nielsen, stifteren og idéskaperen bak AnyTech365. Han har fått øynene opp for teknologiparken ”Casa Nearshore” i Casablanca, hvor 26.000 folk av all verdens nasjonaliteter har deres arbeidsplass. ”Man skal ikke ta feil av arbeidskraften der. Og med vår lønn og arbeidsvilkår får vi en sterk tropp på 200 mann, som behersker de mange språkene som vi har bruk for,” forklarer den danske iverksetteren. Med ca. 70.000 kunder fordelt over det meste av Europa, er det nærliggende å spørre om ikke toppen holder på å bli nådd. Men ifølge Janus Rægaard Nielsen er vi først nå kommet i gang. ”I et land som USA har 21 prosent av alle husstander et abonnement på IT-support. I Europa er vi nå oppe på knappe fire prosent. De to tallene forteller alt om vårt potensiale i Europa, for alt knyttes i dag til nettet, og behovet for support blir større og større,” er den danske IT-eksperten sikker på. Strategien for fremtidens vekst ligger fast. ”Vi har nye produkter og en ny teknologi på vei, som vil øke vår rentabilitet. Og så vil vi selvfølgelig gjøre alt for å utvide vårt fokus på nye partnere med store selskap, som selger våre serviceytelser med som et tillegg til deres kjerneprodukt. Det er blant annet takket været disse partnerne at Financial Times har utnevnt oss som Spanias hurtigst voksende IT-virksomhet.”

Idéen som fikk det hele til å ta av

Kort fortalt er AnyTech365.com et IT sikkerhets- og support firma, som sikrer sine kunder en sikker og velfungerende computer. Bedriften tilbyr den assistansen og sikkerheten man som PC- og internettbruker måtte ha behov for når man bruker sin PC i hverdagen, er på internett, handler online og bruker sin online bank. Like kort fortalt gikk Janus og koste seg i sitt firma MYSecurityCenter, som via nettet selger sikkerhets-software til pc-brukere over hele verden. Hadde man behov for hjelp til å få sitt nye sikkerhetsprogram installert var man velkommen til å kontakte en av firmaets IT-supportere, som satt klar på kontoret i Marbella. Men medarbeiderne jobbet ofte overtid, for de ble overlesset med mails og telefoner fra kunder som hadde all mulig tvil og problemer med sine datamaskiner.”En dag kommenterte en medarbeider spontant at man nesten skulle kunne leve av utelukkende å tilby online IT-support. Jeg tenkte ikke videre over det, men en dag falt slo det meg; Selvfølgelig tenkte jeg, og slo hardt i bordet,” forteller Janus Rægaard Nielsen, som kort tid etterpå hadde et nytt firma og konsept klart, og deretter fikk sine nye IT-hjelp- og supportpakker ut i den store verden via Facebook, Google og nettets mange nye muligheter. ”Det veltet inn ordrer raskt. I de 20 årene jeg har jobbet med IT-sikkerhet har jeg aldri sett noe lignende.” Men eventyret hadde akkurat begynt.

Ny verden – nye muligheter

Et halvt liv i bransjen har naturligvis gitt en stor kontaktflate, som den danske IT-iverksetteren ikke nølte lenge med å utnytte.”Vi har en lang rekke store og kjente partnere, som blant annet Media Markt, Avanquest og Panda Security, som anbefaler og markedsfører oss overfor deres kunder. Det fungerer riktig godt, for våre partnere har veldig gode produkter, og vi tilbyr den assistansen som deres kunder har behov for, men som de ikke selv kan levere,” forklarer Janus, som i dag har partnere over store deler av verden. Derfor behersker virksomheten på Costa del Sol i dag alle europeiske språk.AnyTech365.com er et fint eksempel på den nye typen bedrifter som kommer seg frem i dagens verden. Nesten alle husstander har i dag datamaskiner, tablets, telefoner og fjernsyn, som alle har bruk for internett for å fungere optimalt. I dag kommuniserer vi hele tiden med vår bank, myndighetene, kjøper ting og kommuniserer med familie og venner via internettet. De mange brukerne og den økte kommunikasjonen gir også behov for service og assistanse. Men i stedet for å gå til nærmeste PC-butikk og betale 50 euro i timen for service kan det ordnes lettere, hurtigere og billigere over telefonen og nettet med et abonnement hos AnyTech365.com. ”Vi sitter her på Costa del Sol, men kan logge oss på din PC over hele verden. Herfra sjekker vi den, rengjør den og løser de problemene våre kunder har,” forklarer Janus Rægaard Nielsen, som understreker at hans bedrift utelukkende vokser takket være sin gode service. Hele 96 prosent av kundene gir bedriften karakteren ”fremragende” på Trustpilot, hvor man har mer enn 6000 anmeldelser. Derfor kommer kundene og nye potensielle samarbeidspartnere stort sett av seg selv. Janus er naturligvis stolt over at hans bedrift i dag er landets hurtigst voksende IT-selskap. Men han er like stolt over at Financial Times har AnyTech365 på en 27. plass som hurtigst voksende blant alle typer selskaper i Europa.

Alt har en pris

Den kraftig økende omsetningen og kundemassen har fått flere store investorers øyne opp for AnyTech365. Interessen kommer primært fra internasjonale IT-selskaper, mobilselskaper og kapitalfond. “Jeg lever i et konstant dilemma. På den ene siden kunne jeg tenke meg å selge og trekke meg tilbake. Og på den andre siden er jeg fascinert av våre ekspansjonsmuligheter og vil ikke forlate mitt livsverk. Det siste veier tyngst,” forteller Janus Rægaard Nielsen, som ikke legger skjul på at hans eventyr også har en bakside. Alt rundt ham har fått siste prioritet, siden han for fire år siden gikk “all in” og investerte nesten alt han eide i sitt nye prosjekt. “Det er lange arbeidsdager, lange forretningsreiser og det ligger alltid et tungt ansvar på mine skuldre. Det er et valg jeg har tatt, men ikke tro at det er lett. Heldigvis møter jeg forståelse og støtte på hjemmefronten,” slutter den danske iverksetteren. I flere omganger har han solgt mindre aksjeandeler og scoret en god gevinst. Men den største tilfredsstillelsen får han når han ser ut over de mange medarbeiderne i det store kontorlandskapet. Så ser han hjulet gå rundt. AnyTech365-hjulet kjører riktig godt.


Skandinaviske verdier

På skandinaviske verdier har Janus Rægaard Nielsen skapt en bedriftskultur som medarbeidere fra hele verden kan samles om.”Jeg personlig, våre sjefer og personalavdelingen gjør et stort poeng ut av å fortelle våre nye folk at her er det kun plass til dem som virkelig vil være her. Og tilsvarende at man tar ansvar for seg selv og den bedriften man er ansatt i. Er man ikke klar for det, er det ingen sure miner herfra… man skal bare ikke komme i morgen,” forteller Janus, som heller ikke aksepterer interne stridigheter.”Jeg har sett virksomheter gå i stå, fordi folk ikke kan jobbe sammen. Og det har jeg ikke tålmodighet til. Folk her skal være villige til å forstå hverandre på tvers av nasjonaliteter og kulturer, og der er ingen skillevegger mellom salg, service og utviklingsavdelingen. Vi er et team, som sammen kaster oss ut i nye utfordringer og sammen løser de problemene som naturligvis oppstår underveis. Noe av det vanskeligste som leder er å få folk til å dra lasset i samme retning.” Men lykkes det kommer resultatene også. Og det gjør de hos Janus, som ikke nøler med å påstå at hans ansatte elsker sin arbeidsplass og tjener bedre her enn andre steder.


Hovedsponsor for Marbella Tennis Open

Hos AnyTech365 handles det internasjonalt – men det tenkes også lokalt. Derfor har virksomheten nå inngått et treårig samarbeid med selskapet bak den ambisiøse tennisturneringen Marbella Tennis Open. ”Jeg bor i Marbella og har alltid vært glad i byen. Derfor vil jeg gjerne støtte og være en del av lokale prosjekter – bare de er seriøse,” forklarer Janus Rægaard Nielsen, og fortsetter: ”Vi har nådd en størrelse nå hvor vi kan tillate oss å være med på denne typen begivenheter. Det gir oss naturligvis også en masse oppmerksomhet, som vi ikke tidligere har oppsøkt.” Faktum er at den danskeide suksessbedriften så absolutt ikke mangler kunder – men derimot medarbeidere. ”Vi står overfor et antiklimaks. ”Arbeidsledigheten i området er høy, men vi står akkurat nå i dag og mangler 147 nye medarbeidere. I tillegg er vi en av Costa del Sols største virksomheter, men kun få lokale personer kjenner oss, fordi vi selger til hele verden fra våre litt skjulte kontorbygninger. Sponsingen av Marbella Tennis Open skal gjøre oss synlige og få AnyTech365 på alles lepper,” avslutter den danske gründeren.

Marbella Tennis Open går av stabelen fra 30. mars til 5. april på Puente Romano Tennis Club. Flere spillere fra verdensrangerings Top 100 er med i turneringen. Det danske stortalentet Holger Rune er med på et Wild Card. Turneringen har som målsetning å bli en av landets største turneringer, på linje med APT turneringene i Madrid og Barcelona.

Stor leserkonkurranse!

Bli med til Marbella Tennis Open

I samarbeid med AnyTech365 lodder Det Norske Magasinet ut:

3 x 2 eksklusive VIP-pass til turneringen.

Som VIP-gjest får du adgang til alle kampene, hele uken,

og gratis adgang til VIP-avdelingen med drinker, bevertning og konserter både torsdag, fredag og lørdag.

Bli også med i trekningen av:

15 x 2 pass som gir gratis adgang til alle ukens tenniskamper.

Som leser skal du kun sende en mail til louise-mercedes@norrbom.com for å delta i loddtrekningen.

I mailen skal du bare oppgi ditt navn, telefonnummer og mailadresse.

Du kan lese mer om turneringen på marbellachallenger.com

Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.