Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bodytalk – om hvordan vi blir klokere av konflikter – også i julen

Bodytalk - om hvordan vi blir klokere av konflikter - også i julen

helle
 
Nå er det snart jul. Vi må være glade. Vi må være i harmoni med våre omgivelser. Vi må være friske og raske. Vi må være den beste versjonen av oss selv. Slik er vår kultur. Full av provoserende prestasjonsangst!

Jeg elsker jul, men jeg presser ikke meg selv til å være verken glad, kjekk eller fredelig. Tror dere kanskje at jeg er julenissens lillesøster? Nei, men det var jeg en gang. Det var den gang jeg trodde at et optimalt liv skulle leves med så få konflikter som mulig.
 
Første gang jeg hørte John Veltheim (grunnleggeren av BodyTalk) forelese om at konflikt er livsviktig, at sykdom er konflikt og at konflikter er betyr muligheter, lyttet jeg intenst til budskapet. At ordet konflikt var uttrykk for noe sunt, noe essensielt på så vel mentalt som fysisk helse, ga meg en av de helt store aha-opplevelsene – og er blitt et nøkkelord i arbeidet med mine klienter. Mennesker trenger nemlig konflikter, på grunn av det mangfoldet det gir at ikke to hjerner er koblet på samme måte.
Hos noen mennesker synes kablene å være trukket så hårreisende dumt at vi får lyst til å bruke både hammer og meisel for å endre. Men hva med å finne ut av hva du kan bruke det til, lære av det? Det med å observere og virkelig få glede av mangfoldet og av konfliktene, det er én av de positive bivirkninger ved BodyTalk.
 
Vi mennesker vil gjerne ha løse konflikter, og den foretrukne løsningen innebærer som regel at andre må forandre seg. Og skyldspørsmålet er viktig. Viktigere enn å finne fram til den egentlige årsaken til konflikten som vi ofte overser, og uten å vite det, holder vi fast på problemene vi tror at vi prøver å løse. Selvbedrag er et viktig begrep i konfliktens anatomi – den utfordringen det ligger i at man ikke vet at man har et problem. Her kan det være en hjelp å huske på at når du peker på et annet menneske, peker tre av dine egne fingre på deg selv!
Neste gang du står i en konfliktfylt situasjon hjemme, på arbeidsplassen eller i klubben, når du møter en person som du ofte er i konflikt med, så ville det være deilig å kunne spørre seg selv – helt ærlig – om du går til saken eller personen med krig eller kjærlighet i hjertet? Det lyder helt Barbara Cartland-aktig ut. Jeg vet det, men sier det likevel. For vel er konflikter sunne og livsviktige, men det kommer rikelig av dem, helt av seg selv. For å ha krefter til å oppleve magien i dem, kan det være en god idé å lene seg litt tilbake og observere egen banehalvdel.
 
På min klinikk har jeg møtt mange mennesker som underveis i behandlingen har blitt mindre sårbare og plutselig kan si fra overfor andre, i stedet for ende opp langt der ute med høy stressterskel, noe resulterer i at det ikke er krefter igjen til å takle selv små utfordringer uten å stresse mentalt og fysisk.
«Der har blitt plass inne i hodet til å tenke i nye baner» – slik formulerte en klient det nylig. Hun hadde bl.a. sluttet å hente feriegjester på flyplassen, men i stedet tilby dem penger til en taxi.
«Sånn blir det til jul. Jeg vil ikke stresse av sted i bilen, stå i kø for så å måtte parkere langt fra ankomsthallen, vente på et forsinket fly og mistet bagasje. Nei, nå hygger jeg meg hjemme og står klar til å ta imot mine gjester når de ankommer i taxien «, sa hun og påpekte at denne ordning faktisk også var mer avslappende for gjestene som nå ikke måtte stresse ved tanken om at hun stod og ventet på dem på flyplassen.
 
Hver eneste gang BodyTalk-teknikken kalt hjernebarkbalansen utføres, blir hjernen klarere. Mens øynene kikker, ser sinnet – og man blir bedre og bedre til å navigere på livets landevei. Jeg snakker på ingen måte om «å gå helt zen». Det er ren flukt, akkurat som overdrevet romslighet og kjærlighet tangerer det falske hjerte. Nei, la oss rotfeste sjelen og sette ånden fri, så vi kan bli klar til julen og de konflikter som skal til for at vi kan merke at vi lever – sånn som masse fet julemat og snaps. Og husk at avstemme forventningene med dem som du skal feire jul med. Det kan forebygge selv den største juleuro.
 
Du er velkommen til å kontakte meg for mer informasjon om BodyTalk på tlf.: 607 62 91 06.
 
Du kan lese alle mine artikler om BodyTalk på www.norskemagasinet.com – skriv BodyTalk i søkefeltet, og du vil finne artiklene:
Jan. 2013: BodyTalk – hjelper kroppen til selv å behandle og forebygge menneskelige skavanker
Jan. 2013: Min vei til BodyTalk og kvanteteori
Feb. 2013: Bodytalk – om vilje, stress og røyk
Marts 2013: BodyTalk – om kroppens kjemi (virus, bakterier, sopper, parasitter og toksiner)
April 2013: BodyTalk – om kroppens kjemi (allergier og intoleranser)
Maj 2013: Bodytalk – om livet når det gjør vondt
Juni 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 1
Juli 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 2
August 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 3
September 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 4
Oktober 2013: Bodytalk – om kroppens reaksjon på helseflipp og kostfanatisme
November 2013: Bodytalk – om diabetes, Tom Hanks og kloke kropper
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.