Málaga skaper et nytt varemerke
Med sine nå 36 museer har Málaga by nå blitt tilstrekkelig stor nok til å kunne kalle seg for en utpreget museums-by. Derfor har byens mange museer og kommunen sammen skapt et nytt varemerke, som markedsfører byens kulturelle tilbud i det store utland. Under tittelen ”Málaga – ciudad de museos” vil byen forsøke å etablere seg som en av Europas mest attraktive kulturbyer. Málaga er i dag nummer tre på listen over spanske byer med flest museer, etter Madrid og Barcelona. Under presentasjonen av det nye varemerket tidlig i uken, slo borgermester Francisco de la Torre fast at man fra kommunens side gjør alt man kan for å få flere museer til nye bydeler. Det er kommunens intensjon at turismen i tiden fremover skal spres ut over hele byen, for å unngå en for stor konsentrasjon i midten av byen.
Andalucias økonomiske vekst er lavere enn i resten av landet
Den siste rapporten fra banken UniCaja er klar i sin tale: Den høye arbeidsløsheten er en tung klamp om foten for den økonomiske veksten i Andalucia.
Riktignok antar UniCaja at arbeidsledigheten vil ha falt litt ved årets utgang, men med en ledighet på 29 prosent er det vanskelig å skape høy vekst, konkluderer banken. UniCaja vurderer at arbeidsledigheten i Andalucia ved årets utgang vil ha falt til 27 prosent, mot 18 prosent på landsbasis. Den økonomiske veksten blir på 2,4 prosent, som er et prosentpoeng under bankens estimat for veksten på landsbasis. UniCaja understreker i sin rapport at det er markant forskjell på tendensene i Andalucias åtte provinser. Málaga, Granada og Almeria har de beste perspektivene.
Flere avskriver sin arv
Før finanskrisen brøt ut i 2008 var det kun cirka tre prosent av spanjolene som valgte å avskrive sin arv. I dag er tallet ti prosent, men for Málaga-provinsen er tallet nå helt oppe i 15,4 prosent. Gjeld i fast eiendom og høye arveavgifter er de to hovedmotivene bak den økende mengden av arvinger som velger å avskrive seg retten til å arve fra sin familie.