Månedsmagasinet på Costa del Sol
Aksjon mot IS-terrorister i Barcelona – 25 år med AVE-toget – Antonio Banderas vil bygge kultursenter i Málaga

Aksjon mot IS-terrorister i Barcelona - 25 år med AVE-toget - Antonio Banderas vil bygge kultursenter i Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Aksjon mot IS-terrorister i Barcelona

Natt til tirsdag gjennomførte politiet i Barcelona en større aksjon mot en gruppe antatte IS-terrorister, som i løpet av åtte måneder har operert fra flere leiligheter i den katalanske hovedstaden. Etterforskningen startet for vel åtte måneder siden etter flere nyttige tips fra både belgisk politi og lokale innbyggere. Totalt foretok politiet et dusin pågripelser.
 
{loadposition landingpage}
 

25 år med AVE-toget

Det er denne uken nøyaktig 25 år siden det første AVE-toget kom på skinner. Ruten mellom Madrid og Sevilla ble innviet i forkant av EXPO-utstillingen i Sevilla i 1992. For ti år siden kom AVE-toget til Málaga, og det ble mulig å komme til Madrid på to timer og tjue minutter. Før det tok det seks timer med det vanlige toget. AVE-toget i Málaga har medført en markant stigning i antallet passasjerer. Siden 2007 har 24 millioner passasjerer steget av eller på et AVE-tog i Málaga. Tilsvarende var det kun 11,2 millioner personer som benyttet seg av de gamle Talgo-togene i perioden 1992 til 2006.

Antonio Banderas vil bygge kultursenter i Málaga

Antonio Banderas melder seg nå aktivt på i kampen om å få anbudet på den store bygningen på Plaza de la Merced i Málaga sentrum. Det er bygningen hvor de gamle kinoene Cine Astoria og Cine Victoria holdt til. Bygningen har stått tom og forlatt i nesten 15 år på grunn av uoverensstemmelser mellom eieren, den tidligere eiendomsforvalteren, og kommunen. Men bygningen er nå i myndighetenes hender, og i juni åpnes det for presentasjon av prosjekter til den gamle bygningen. Sammen med to kjente arkitekter og folkene bak Starlite festivalen i Marbella, presenterer Antonio Banderas med all sannsynlighet et storstilt prosjekt som ”Málaga-innbyggerne vil forelske seg i,” som han formulerer det i et intervju med avisen SUR.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet