Månedsmagasinet på Costa del Sol
Verste uvær på over 20 år – Málaga eksporterer mer enn noensinne – Esperanza Aguirre forlater spansk politikk

Verste uvær på over 20 år - Málaga eksporterer mer enn noensinne - Esperanza Aguirre forlater spansk politikk

Verste uvær på over 20 år

Forrige ukes uvær var det verste Costa del Sol har vært rammet av på 22 år. Uværet forårsaket store materielle skader langs hele kysten, men verst gikk det ut over de såkalte chiringuitos, som er de strandrestaurantene som ligger helt nede i sanden på strendene. Spesielt i Marbella, Benalmádena, Torremolinos, Málaga og Torrox var uværet hardt for de utsatte strandrestaurantene. Eierne og den politiske opposisjonen roper høyt om bedre forebyggende beskyttelse, men hittil har ingen presentert en løsning.
 

Málaga eksporterer mer enn noensinne

Noen gjorde det i nød. Andre for eventyrets skyld. Da finanskrisen rammet i 2008/09 søkte mange lokale virksomheter nye markeder i utlandet. Og noen har fått fotfeste. Således er 891 virksomheter i Málaga i dag registrert som eksport-bedrifter. Det er nesten ti prosent flere enn i 2015, og en fordobling i forhold til 2010. Málaga har enkelte store eksport-bedrifter som Mayoral (barnetøy) og Dcoop (landbruksprodukter), som har vært på markedet i flere ti-år, men ellers er markedet preget av små eksportører. Eksportproduktet i størst fremgang er olivenolje, som har steget med 18 prosent på bare et år.

Esperanza Aguirre forlater spansk politikk

Enda en korrupsjonssak har rammet Partido Popular i Madrid, og det har fått den tidligere presidenten for regionen Madrid, Esperanza Aguirre, til å trekke seg som talskvinne for partiet. Esperanza Aguirre er hverken anklaget eller mistenkt i den siste saken, hvor det tilsynelatende er utbetalt ulovlige returprovisjoner, og svindlet med offentlige midler, i forbindelse med utstedelse av en lisens på anbud til en tv-stasjon. Imidlertid er hennes tidligere høyrehånd hovedmistenkt og nå varetektsfengslet. En annen av Esperanza Aguirres tidligere trofaste kollegaer sitter også fengslet i en annen sak.
Esperanza Aguirres er en av partiets mest kjente personligheter. Fra 2003-12 var hun president for Madrid som region, og fra 1996-99 var hun kulturminister i Aznars første regjering.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.