Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny optimistisk fireårsplan for Spania – Kjempe-plattform strandet i Benalmádena – Promille-dømt politiker gjør come-back i Vélez-Málaga

Ny optimistisk fireårsplan for Spania - Kjempe-plattform strandet i Benalmádena - Promille-dømt politiker gjør come-back i Vélez-Málaga

Ny optimistisk fireårsplan for Spania

Den spanske regjeringen har nettopp presentert sin nye fireårsplan i Brussel. Holder den stikk, vil Spania i år 2020 stå på samme sted hvor landet sto da den finansielle krisen brøt ut i 2008. Regjeringen budsjetterer med en årlig vekst på mellom 2,7 og 3,2 prosent de neste fire årene, og dertil en fallende arbeidsledighet med en halv million spanjoler i året. Dermed vil litt over 20 millioner spanjoler i 2020 være sysselsatt i arbeidsmarkedet, akkurat som ved krisens start. I prosent vil dagens ledighet på 18 prosent falle til 11 prosent.
 
{loadposition landingpage}
 
platform
 

Kjempe-plattform strandet i Benalmádena

Beboerne langs Benalmádena Costa fikk seg et sjokk i helgen, da en stor plattform kom drivende inn mot kysten. Plattformen har samme størrelse og form som de velkjente boreplattformene, men denne plattformen hadde heldigvis ingen brennbare væsker med seg i lasten. Det er nemlig en plattform som brukes til bl.a. bygging av broer. Plattformen var på vei fra Murcia til Cádiz, men på grunn av uværet røk slepebåtens kabler, og plattformen endte opp uten kontroll og gikk på grunn nær Hotel Torrequebrada i Benalmádena Costa. Her blir plattformen stående til slutten av denne uken, da nye slepebåter skal forsøke å få den til Cádiz.
 

Promille-dømt politiker gjør come-back i Vélez-Málaga

Tre-parti-regjeringen i Vélez-Málaga har nok en gang samlet et absolutt flertall, etter at PSOE har tatt den promille-dømte politikeren José Antonio Moreno Ocón, til nåde. Moreno Ocón ble i fjor tatt med en promille på tre ganger det lovlige nivået for bilkjøring, hvorpå han deretter ble ekskludert av sitt daværende parti Ciudadanos og bystyret i kommunen. Men nå har PSOE tatt Moreno Ocón til seg. Med hans mandat i kommunestyret får regjeringen nemlig 13 av totalt 25 plasser, og dermed absolutt flertall. Tiltaket har naturligvis vakt stor overraskelse i opposisjonen. Enda mer oppsikt vekker det hvis man går noen år tilbake i tid, for den promilledømte politikeren har også tidligere vært medlem av PSOE i Vélez-Málaga, men etter bare 14 dager gikk han solo og ble løsgjenger.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.