Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hotel Don Miguel åpner igjen – Maldonado gjør come-back i PSOE – Strengere straff for dyremishandlere på vei

Hotel Don Miguel åpner igjen - Maldonado gjør come-back i PSOE - Strengere straff for dyremishandlere på vei

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hotel Don Miguel åpner igjen

Det var et klenodium i Marbella og på Costa del Sol som i 2004 måtte vri nøkkelen om og stenge. Men nå ser fremtiden atter en gang lys ut for det gamle Hotel Don Miguel, for etter sommeren settes det i gang en stor og ambisiøs totalrenovasjon for et samlet beløp av 70 millioner euro. Det er et samarbeid mellom den arabiske investorgruppen Magna Hotels and Resorts og den franske gruppen Club Med som står bak prosjektet. Det ”nye” hotellet vil inkludere arbeid for 300 personer, og skal stå klar til åpning i løpet av våren 2019.
 

Maldonado gjør come-back i PSOE

Gjennom 18 år, fra 1979 til 1997, var han en populær og fargerik borgermester i Mijas. En tvist fikk ham til å melde seg ut av partiet på slutten av 90-tallet, for i stedet å danne sitt eget parti i forkant av kommunevalget i 2003. Han fikk dog kun ni prosent av stemmene og to mandater i bystyret. Eventyret ble kortvarig. I stedet ble Antonio Maldonado rådgiver for Àngel Nozal, som var borgermester for erkerivalen PP. Etter en årrekke utenfor politikken vendte Maldonado meget overraskende og plutselig tilbake til den politiske arena i et valgmøte. Maldonado bor halve året i Kina med sin kone og familie, og holder sine fremtidsplaner tett til brystet. Maldonado deler etternavn med Mijas’ nåværende borgermester fra Ciudadanos, men de har ingen familiære relasjoner.
 

Strengere straff for dyremishandlere på vei

Advokatforeningen i Málaga, sammen med en lang rekke andre av landets advokatforeninger, presser hardt på for å få vedtatt en ny og strengere straffelov for dyremishandling. Presset kommer etter den meget omtalte saken mot den ansvarlige for en dyre-kennel i Torremolinos, som for et par måneder siden ble dømt for omfattende og systematisk mishandling av hunder og katter. Straffen ble på tre år og ni måneders fengsel, og er en av historiens strengeste for dyremishandling. Men den tiltalte ble primært dømt for dokumentforfalskning – ikke for dyremishandlingen. Etter sommeren skal landets advokatforeninger i dialog med justisministeren. Deretter vil det ta et par år å få utarbeidet og vedtatt de eventuelt nye lovene.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet