Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ledigheten faller med nesten 130.000 – Catalonia innfører ny sukkeravgift – Spansk lettelse over fransk valg

Ledigheten faller med nesten 130.000 - Catalonia innfører ny sukkeravgift - Spansk lettelse over fransk valg

Ledigheten faller med nesten 130.000

Det går fremover med den spanske sysselsettingen. I løpet av april kom nesten 130.000 ut av arbeidsledighetskøen. Det bringer ledigheten ned til 3.573. 000, noe som er det laveste arbeidsledighetstallet på åtte år. Like positivt er det at Spania nå har rundet 18 millioner påmeldte til Seguridad Social systemet, som dermed betaler inntektsskatt og bidrar til a-kasse, sykeforsikring og pensjon.
91 prosent av forrige måneds ansettelser skjedde på tidsbestemte kontrakter. Det forteller tydelig at de spanske bedriftene er meget forsiktige med å foreta nyansettelser på løpende kontrakter, som senere vil koste et ”gyllent håndtrykk” ved avskjedigelse.
 
{loadposition landingpage}
 

Catalonia innfører ny sukkeravgift

Regions-regjeringen i Catalonia har som de første i Spania innført en ny avgift på drikkevarer med sukker. Avhengig av sukkermengden ligger avgiften på mellom åtte og tolv euro per liter. Med det nye tiltaket håper man å redusere forbrukernes inntak av sukker, som nesten alle helseorganisasjoner anbefaler, og samtidig sikre seg en ekstra årlig skatteinntekt på 41 millioner euro. På en lang rekke områder har samtlige spanske regioner meget frie hender, noe som er grunnen til at den Katalanske regions-regjeringen uten problemer kan innføre denne nye avgiften.
 

Spansk lettelse over fransk valg

Emmanuel Macrons valgseier i Frankrike har skapt litt ro i EU, etter en turbulent tid med britenes Brexit. Også fra spansk side er det glede og lettelse over valgresultatet. ”Det franske valget er med på å sikre et stabilt og sterkt EU med gode fremtidsperspektiver,” sa statsminister Mariano Rajoy blant annet, da han ønsket Macron til lykke med seieren. Han slo Le Pen overbevisende i andre valgrunde med 65 prosent av stemmene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.