Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hotellene er lei av ”online”-trusler. Bankia jukset. Sand for 375.000 euro

Hotellene er lei av ”online”-trusler. Bankia jukset. Sand for 375.000 euro

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hotellene er lei av ”online”-trusler

Costa del Sols hotelleierforening (Aehcos) har fått de to store plattformene TripAdvisor og Booking til å være mer kritisk før de gir forbrukeren fri adgang til å anmelde og kommentere kystens hoteller. Det er nemlig utallige eksempler på hotellgjester som bruker de åpne online plattformene til å presse hotellene til et prisavslag, gratis måltider, eller andre goder. ”Noen gjester klager uberettiget, og truer med å gi hotellet en dårlig vurdering eller kommentar på f.eks. TripAdvisor,” forklarer presidenten for Aehcos til dagbladet MálagaHoy. Danske Steffen Hansen, som står bak utleiebyrået Solaga, har vært ute for noe tilsvarende. ”Det har skjedd at en som leier ringer og truer med en dårlig anmeldelse, hvis han ikke får et prisavslag. Og det kan vi naturligvis ikke leve med,” sier han. TripAdvisor og Booking vil fremover bestrebe seg på å følge opp hotellenes beklagelser om uberettigede anmeldelser og kommentarer, og om nødvendig slette dem.
 

Bankia jukset

Den spanske nasjonalbanks uavhengige undersøkelseskomite er kommet frem til at det lå svindel bak Bankias storstilte børsnotering i 2011. Komiteen konkluderer med at banken hadde manipulert tallene i stor grad, for å kunne offentliggjøre et fiktivt overskudd i 2010-regnskapet. Banken oppga til og med ukorrekte opplysninger om bankens situasjon i informasjons- og salgsmaterialet, i forkant av børsnoteringen. Nasjonalbankens rapport om saken er på nesten 500 sider. I Det Norske Magasinet får du en oversikt over den store svindelsaken på et par minutter: https://www.norskemagasinet.com/38-nyheder/juss-finans/3943-det-store-bankia-kuppet
 

Sand for 375.000 euro

Myndighetene er i full gang med å utbedre skadene fra forrige ukes uvær. Flere steder i provinsen er strendene så godt som forsvunnet. Derfor har man kjøpt 80.000 kubikkmeter sand og fått den fraktet hit, og kommunene og fylkeskommunen er i full gang med å få lagt den ut. Flere steder, som f.eks. i Fuengirola, er strendene nå utbedret, mens andre steder arbeides det fortsatt intensivt. Den 1. juni skal alle Málaga-provinsens strender nok en gang være klare og fine.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet