Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Selv om sommeren kanskje ikke har kommet for fullt til Norge, så er den så absolutt i full gang her i Spania.

Som de fleste europeere, har vi her i sør også lengtet etter å lette på vingene og, mest av alt, bli kvitt munnbindene! Vi har hatt måneder på oss til å drømme og planlegge hva vi vil gjøre når vi endelig kan reise igjen, så vi har spurt noen folk på gaten om de er rede til å reise igjen, og i så fall hvor.

 1. Føler du deg trygg på å reise internasjonalt i sommer? Hvorfor/Hvorfor ikke?
 2. Mange steder har hatt obligatorisk hotellkarantene ved ankomst til landet. Synes du det var, eller er, nødvendig?
 3. Hva er sommerens drømmedestinasjon for deg?

Marie Cygnel-Sennerby (39) Faglærer og avdelingsleder på Den Norske Skolen Málaga

 1.  Ja, jeg føler meg trygg. På flyene er alle testet, så jeg føler meg ikke engstelig for å reise med fly, men jeg kommer til å unngå å bruke tog og annen felles transport.
 2. Hvis man har et eget sted, et hus eller en hytte, så synes jeg man kan sitte i karantene der.
 3. Drømmesommeren min er på hytta. Vi har en egen hytte i Finland der vi pleier å tilbringe sommeren. Hytta ligger på en øy, på en veldig isolert og rolig plass.

Peter Michael Gabris (62) Lystbåtkaptein (under Admiral Ingrid…)

 1. Ja, det gjør jeg. Det føles som EU ønsker å komme tilbake til mer normale tilstander, og med vaksiner og fall i smitte, ser veien fremover positiv ut. Siden vi bor på båten vår, er vi alene mesteparten av tiden. Kontakten vi har er mest med andre seilere, så vi føler oss ganske sikre. Vi bruker masker på gater og i butikker. Det er ikke noe problem, trolig bare den nye levemåten for oss alle. Å reise utenfor EU er mer risikabelt og vanskelig når man skal tilbake. Inntil prosessen går greiere, så unngår vi å seile til Albania, Tyrkia og Nord-Afrika – ikke på grunn av risikoen, men problemene når vi kommer tilbake igjen. I Gibraltar måtte begge av oss ha to Covid-19 prøver til 200 € per prøve, pluss 5 dager i karantene. Dyrt, men en del av kostnadene ved den livsstilen vi har valgt.
 2. Ethvert tiltak for å begrense smitten er bra, og jeg syntes at de kunne godt ha vœrt strengere overalt. Hvis man vil reise, så medfører dette visse kostnader. I mange tilfeller er det ikke nødvendig for folk å reise. Hvis reisen er nødvendig og kostnadene er uoverkommelige, da bør det vœre en form for støtteordning. 
 3. Vår reisedrøm akkurat nå er det østre Middelhavet, og vi er på vei dit nå! Vi forblir i EU-sonen inntil restriksjonene fra utsiden er bedre forstått og definert. Det er ikke noen vits i å seile til Albania for tre dager og måtte gjennomgå karantene, Covid-prøver og andre unødvendige utgifter.

Chelo López Caballero (48) Advokatsekretœr

 1. For å vœre ærlig så føler jeg meg trygg ved tanken på å reise utenlands. Jeg tror at både myndigheter og folk er ansvarlige nok til at de vet hvordan de kan opprettholde sikkerhetstiltakene. Vaksinene gjør også at jeg føler meg tryggere.
 2. Jeg synes at det er et bra tiltak for å unngå unødvendig smitte, siden det hjalp både personen selv og landet fra å bli utsatt for unødvendig risiko.
 3. Denne sommeren vil familien min og jeg garantert ta turen til Roma og Napoli, som vi ikke kunne gjøre i fjor. Men vi ønsker også å besøke noen deler av Spania som vi ennå ikke har sett. Å reise og oppleve er å lære!

Jeremy Meyer (37) Leder for idrettsutøvere

 1. Ja, jeg føler meg trygg på å reise. Vi har reist med fotballaget ADC Esteponense Feminas i flere måneder, og alt er bra så lenge du følger munnbind- og avstandsreglene.
 2. Problemet med det er at man ikke kan stole på at folk gjør karantenen alene. Så, regjeringen må gå fram så ekstremt for å tvinge deg til å bo på et hotell med sikkerhet som i et fengsel.
 3. Jeg lever allerede i paradis.  Så for øyeblikket er drømmestedet her.

Tone Eckhoff (26) Sykepleier Clinica NorMed

 1. Jeg trives så utrolig godt her i Spania! Jeg tenker å utforske nye steder og nyte sommeren her i Marbella. Jeg kom hit i mars, så jeg har ikke behov for å reise til andre land i sommer. 
 2. Jeg forholder meg til det regjeringen og Helsedirektoratet bestemmer. Jeg har tillit til at det som blir bestemt er til det beste for befolkningen i landet det gjelder. 
 3. Jeg kunne tenkt meg en helgetur til Sør-Frankrike! Mulig det blir en tur i sommer, men jeg tar det i så fall spontant. Mest sannsynlig venter jeg til høsten.  

Bodil Grinde (35) Småbarnsmor

 1. Jeg fører meg helt trygg. Synes folk er flinke med å respektere avstand og bruk av munnbind osv.
 2. Personlig mener jeg at det ikke er nødvendig. Hvis folk har egen bolig så kunne de/vi hatt karantenen i egen bolig.
 3. Nå er jeg jo såpass heldig at jeg bor her. Sommeren blir nok her i vakre Benalmádena. Noen utflukter blir det nok i nærmiljøet. 

Raul Martín Corpas (40) Kokk og deleier i Delikatessen

 1. Jeg tror det er trygt å reise, for nå er alt mye mer kontrollert enn før, og vi er klar over hvordan vi bør opptre for å beskytte oss med munnbind og avstand. I tillegg vil jeg vaksinere meg så snart jeg får sjansen, på den måten trenger jeg ikke bekymre meg.
 2. Hvis man drar av gårde og har en nylig tatt PCR-prøve som påkreves, og den er negativ, og man ikke har noen symptomer, så synes jeg ærlig talt at man ikke skulle behøve 2 uker eller 10 dager med karantene. Hvis du kan vise at du har tatt testen og ikke har smitte, så er det bevis nok.
 3. Jeg har holdt på å jobbe så mye gjennom hele Koronapandemien uten nesten noe fri at hvis jeg kunne reise hvor som helst, hadde jeg reist til et sted hvor jeg ikke behøvde å gjøre noen ting, som for eksempel Thailand, eller et annet avslappende sted. Kanskje Mexico? Hvilket som helst feriested, så lenge det er rolig og avslappende.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet