Månedsmagasinet på Costa del Sol
Prøv danskenes favoritt ‘pakkelek’ denne julen

Prøv danskenes favoritt 'pakkelek' denne julen


Danskene er meget begeistret for denne leken, som typisk brukes som underholdning på julaften eller til julelunsjer, hvor hver person tar en pakke med til en ubestemt mottager til et avtalt beløp (ofte 2-5 euro). Pakkens innhold skal dermed gjerne være noe som alle kan bruke. Ved lekens start legges alle pakkene i en haug på bordet, og så går det ut på å få fordelt pakkene på flere artige og finurlige måter med terning, som beskrevet her.

I Danmark er pakkeleken typisk for julen, men den kan like gjerne benyttes som selskapslek til enhver annen anledning.

Den tradisjonelle


Alle pakkene ligger midt på bordet. Terningen går på rundgang, og når man slår en sekser kan man ta en gave. Når alle gavene er utdelt må man ta fra hverandre når man slår en sekser. I mange familier stilles stoppeklokken, så leken er tidsbegrenset til for eksempel 10 minutter.

Luksusutgaven


Hvis dere kun er voksne kan dere bruke anledningen til å skru opp gave-nivået. Avtal et beløp – det kan være 20 euro – og kjøp noen litt mer luksuspregede gaver, som de voksne rent faktisk kan få glede av.

Spøken


Avtal at alle har to gaver med – en «ordentlig» gave og en tullegave. Det er virkelig morsomt å se folk kjempe om en boks med hermetiske tomater eller en pakke risgrøt.
 

Bytt plasser underveis


Still flere stoppeklokker eller telefonalarmer, så de ringer flere ganger underveis. Hver gang uret ringer skal deltagerne flytte seg en plass til høyre og arver dermed sidemannens gavehaug (eller mangel på gaver).
 

Bruk flere sider på terningen


Det er ikke kun sekseren som er noe verdt i denne utgaven. Det kan for eksempel være at eneren betyr at du skal gi en gave til en valgfri person. Treeren kan bety at du skal ta en gave fra en person og gi den til en annen.
 

Spill med flere terninger


Om dere er mange personer ved et stort bord kan flere terninger benyttes. Har de forskjellige farger kan hver terning og farge ha sine egne regler som nevnt i forrige avsnitt. Forvirringen og forhåpentligvis også fornøyelsen kan bli total!
Gledelig jul og god pakkelek!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.