Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mange kvinner sliter med overvekt, hormonelle ubalanser og stress
 
• Hver dag er cirka 50.000 nordmenn sykemeldt på grunn av stress.
• 20 % av alle kvinner i Norge opplever hormonelle ubalanser.
• 15-20 % av alle par opplever infertilitet.
• Hver 7. kvinne i den fødedyktige alder lider av PCO (polycystiske ovarier).
• Ca. 250.000 nordmenn har diabetes
• Ca. 3-4 % av alle nordmenn lider av hypothyreose (ca. 20 millioner i USA). Det oppdages årlig 3000-4000 nye tilfeller av forhøyet stoffskifte i Norge.
 
Ditt hormonsystem har betydning for mange prosesser i kroppen din, herunder vekttap, din personlighet, ditt tankeunivers, dine nyttige og ikke-nyttige vaner, energinivåer, kuldehåndtering, fordøyelse, glede, sult, sexlyst, fertilitet og mye mer!
 
Ditt hormonsystems balanse er altavgjørende for ditt velbefinnende, men hva hvis vi sier, at det egentlig kun er symptombehandling å jobbe med ditt endokrine system?
For at ditt hormonsystem overhodet kan fungere som budbringer, og stimulere, booste og skape energi – så skal energisystemene i hver enkelt celle virke. For at de skal virke optimalt, så kreves det en del næringsstoffer.
 
Et menneske på 70 kg inneholder ca. 70 billioner celler, som hver især har en eller flere mitokondrier i seg, altså et batteri. For at dette batteriet skal fungere kreves det næringsstoffer som Q10, aminosyrer, B-vitaminer, magnesium og mange flere. Opplever du mangel på disse næringsstoffene, så vil du over tid begynne å få symptomer som tretthet, oppleve at det er vanskelig å gå ned i vekt, ekstra sukker-lyst, rynker, appelsinhud, m.m.
 
Ditt endokrine system består av dine binyrer som blant annet skiller ut cortisol, cortison, DHEA, adrenalin, nor-adrenalin, skjoldbruskkjertelen som blant annet skiller ut T3 (triiodothyronin) og T4 (thyroxin), og kjønnsorganene som skiller ut østrogen, testosteron og progesteron.
 
Vi vil be deg om å være observant og forstå at signaler, som frysninger, en temperatur som går opp og ned, depresjon, manglende overskudd, problemer under menstruasjon eller hetetokter i overgangsalderen – det er signaler fra kroppen din.
 
Min poeng her: det kan godt være at du foretar deg noe til daglig som ikke er bra for kroppen din – kanskje noe som du har gjort i årevis og har lært hjemmefra.
 
For å snu en hormonell ubalanse krever det flere ting!
Du skal tilføre gode næringsstoffer til dine celler. Næringsstoffer som booster ditt immunforsvar, dine slimhinner og ikke minst mitokondriene i dine celler. Ofte er det dessverre ikke nok å spise seg til disse næringsstoffene. Det er ikke det i vår mat som det en gang var (heller ikke det økologiske). Kosten skal vi ikke se bort fra selvfølgelig. Men for å komme helt i mål skal du altså få kosttilskudd daglig.
 
Til deg som har prøvd mye forskjellig og holder på å gå lei av å prøve; du skal vurdere å investere i kosttilskudd som holder høy kvalitet, og som inneholder nok næring i én pille.
 
Vi vil generelt anbefale deg en god vitaminpille. Alle dine kjertler har bruk for viktige vitaminer og mineraler for å virke optimalt. Så for å booste dine celler, så ta gjerne en vitaminpille daglig. Du finner den som vi anbefaler her: currame.nordicvms.com
I tillegg er en av våre favoritter Q10, som er en energiskaper, som du faktisk selv skaper på celleplan. Den er viktig for kroppens motstandskraft. Det er en sterk antioksidant, som er god for alle organene og som beskytter våre celler.
 
Magnesium er et annet kosttilskudd som vi bestemt vil anbefale deg! Et viktig mineral, som inngår i alle cellene i din kropp. Det meste av det magnesiumet som er i din kropp befinner seg i skjelettet, resten er fordelt på muskler og annet bløtt vev. Magnesium er viktig for ditt stoffskifte og er med på å skape energi på celleplan, og med i den prosessen som skal få ditt hjerte til å trekke seg rytmisk sammen.
 
B-vitaminer, som B6, B9 og B12 er også viktige for ditt hormonsystem. B-vitaminene brukes til vår energiproduksjon samt vårt stoffskifte, karbohydratstoffskiftet og til aminosyrenes oppbygning.
 
B6 aktiverer enzymer i kroppen og kan brukes til PMS-problemer. Den spiller først og fremst en vesentlig rolle i aminosyre-stoffskiftet (les energi).
 
B9 er vesentlig for celledeling i kroppen. Kreves for utnyttelsen av sukker- og aminosyre. Nødvendig for dannelsen av røde blodlegemer.
 
B12 spiller en sentral rolle i aktivering av proteiner, som DNA og RNA.
B12 er vesentlig for et sunt nervesystem og for vekst og utvikling; B12 er nødvendig for utnyttelsen av fettstoffer, proteiner og karbohydrater samt for å bedre konsentrasjon, balanse og hukommelse.
 
Få 4 ukers gratis mini hormonkurs med Chloe N. Bjoerk
Så er det visst på tide å gjøre noe annet for ditt hormonsystem!
I løpet av 4 uker tar Chloe deg med på en liten hormonreise, som vil inspirere og gjøre deg enda klokere på ditt hormonsystem. Uke for uke åpner hun opp for undervisning i binyrebalanse, skjoldbruskkjertelbalanse, østrogen, testosteron og progesteron-balanse samt undervisning i dine lykkehormoner.
 
Meld deg på her og få et 4 ukers mini hormonkurs med Chloe N. Bjoerk: www.currame.com/gratis-mini-hormonkursus/
 
Ønsker du å gi kroppen din et energiboost og oppleve mer vitalitet og glede i din hverdag?
 
Hos curra · me jobber vi med helheten, kosttilskudd, kost og laboratorietester. Det er nemlig slik at du kan ta en hormonanalyse og finne ut nøyaktig hvor dine ubalanser ligger, og få en presisert behandlingsplan ut i fra dine ubalanser, kropp og behov!
 
Book Friederich til en helsekonsultasjon som holdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv på: friederich@currame.com.
 
Her kan du kjøpe produkter: currame.nordicvms.com
 
Friederich har hver måned en gratis dag, hvor du kan komme ned i Centro Sanum i Centro Idea og spørre ham om råd helt gratis.
 
På gensyn!
– Chloe & Friederich
 
Har du spørsmål er du alltid velkommen til å skrive til dem på: info@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @curra.me.
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Utdannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.