Månedsmagasinet på Costa del Sol
Historie fra hverdagen 8
John (48) er en aktiv kar som gjerne går fjellturer, løper og spiller tennis. De siste 4–5 ukene har han fått smerter under høyre hæl, som bare blir verre når han ikke holder seg i ro. Spesielt plagsomt er det når han går ut av sengen, og selvfølgelig etter en løperunde.
Han kommer for undersøkelse, råd og eventuell behandling.
Undersøkelsen viser at hans høyre ben er noe kortere enn venstre, noe som fører til at han overpronerer (dvs. faller innover på høyre fot). Dessuten har han en forminsket fotbue, et tegn på begynnende plattfot. Dette til sammen gir en overbelastning av muskler og senefester, og er årsaken til hans smerter.
Jeg forklarer at det kan sammenlignes med en bil med feil innstilt forstilling, resultatet der er jo hurtig slitasje av dekkene, noe som vi normalt får ordnet snarest mulig for å slippe ekstra kostnader.
Jeg anbefaler at vi gjør et riktig fotinnlegg for å støtte og justere foten. Det gjør vi samme dag, og han får noen øvelser for å styrke og tøye fot- og benmuskulaturen.
Han blir informert om at om ikke dette skulle løse problemet innen de nærmeste 2–3 ukene vil en trykk, eller kombinert trykk og fokuserte sjokkbølger, kunne være aktuelle behandlingsalternativer.
En glad John ringer meg 14 dager senere og forteller at smertene er borte, sålene er riktig gode, og at han sakte har gått tilbake til full aktivitet.
Vi samarbeider med et dansk firma, Supersole, som har et utvalg forskjellige sålevarianter for å kunne tilby rett type, beroende på fotproblematikk, sykdom, aktivitets form som gange, turer, løp, fotball, padeltennis, golf, osv.). Det er den letteste «custom-made» sålen på markedet som vi avpasser til din fot. Den kan enkelt re-justeres ved behov for optimal komfort og støtte.
Av Rolf Martinsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.