Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Stadig flere nordmenn drømmer om å tilbringe vintersesongen i et land med sol og varme. Det er ikke lenger nesten utelukkende snakk om pensjonister. Med internett og dagens fleksible arbeidsvilkår er det også mange yngre mennesker som kan jobbe fra hvor som helst i verden, og de er kanskje også lei av mørke, korte dager med snø, slaps, regn, kulde og generelt dårlig vær i vinterhalvåret.
Som vinterdestinasjon er Andalucía særdeles velegnet. Regionen har mye å by på, gode og billige flyforbindelser med mange direkteruter, og i motsetning til sommersesongen er det god plass på både veier og strender. Sant skal sies, det kan tidvis være relativt kaldt også langs Costa del Sol om vinteren, og helt garantert fritt for regnvær er det ikke. Dog er de fleste som tilbringer vinteren på Costa del Sol godt voksne mennesker, som ikke nødvendigvis verken stiller krav om 30 varmegrader i skyggen og 25 grader i vannet; tvert imot, en behagelig temperatur og ingen frost synes å være det viktigste kravet, og Costa del Sol leverer.
En ferieform som blir stadig mer populær både på Costa del Sol og Costa Tropical her i Andalucía er langtidsferie på vinterstid. Selve begrepet langtidsferie trenger ingen nærmere introduksjon, og denne måten å reise på har eksistert lenge. Det er imidlertid først de siste 5-10 årene at etterspørselen etter slike reiser virkelig har skutt fart, i takt med nordmenns økende interesse for utenlandsopphold.
Langtidsferie blir ofte solgt som turer med «alt inkludert», dvs. flybilletter, opphold på flotte hotell med prima beliggenhet, og frokost og middag. Det er vanligvis lagt opp til lunsj på egen hånd for egen regning, siden mange benytter dagene til utflukter fra hotellet. Ofte er det underholdning på hotellet på kveldstid, og de fleste reiseoperatører har også inkludert 3-4 utflukter i prisen, for eksempel dagsturer til Gibraltar, Alhambra i Granada, Ronda, byvandring i Málaga, osv. Gjestene blir møtt av norsk reiseleder på flyplassen, og kjørt direkte til hotellet med buss. Reiselederen er tilgjengelig under hele oppholdet, og foruten å lede utfluktene hjelper reiselederen med daglig bistand til nesten hva det måtte være, såfremt de påmeldte generelt har en helse som tilsier at de i utgangspunktet er i stand til å klare seg selv. Det er med andre ord fantastisk innholdsrike og ikke minst sosiale reiser, og typisk har de en varighet på 3-6 uker.
Prismessig ligger langtidsferier fra Norge til Costa del Sol og Costa Tropical fra ca. 13-14.000 kroner for 3 uker. Med tanke på alt som er inkludert får man her utrolig mye for pengene, og man skal ikke trykke mye på kalkulatoren for å skjønne at man som pensjonist kan dra på så mange langtidsferier man ønsker, uten at det kommer i nærheten av kostnaden for å eie sin egen leilighet i Spania. – Og om man ønsker litt forandring fra Costa del Sol er det bare å legge neste langtidsferie til f.eks. Portugal, Kanariøyene, Calpe eller Italia. Utvalget av destinasjoner for langtidsferie øker stadig, i takt med den økende etterspørselen.
Fra Norge arrangerer flere reiseselskap og turarrangører langtidsferier til Costa del Sol og Costa Tropical, samt andre destinasjoner. At den travle sommersesongen er over gir tilgang til luksuriøse og bra beliggende hoteller med gode fasiliteter, som ellers i den typiske sommer-turistsesongen ville være meget kostbart å leie for en lengre periode. Så hvorfor ikke dra fordel av dette og dra på langtidsferie med en gruppe mennesker, med trygghet fra norsk reiseleder under hele oppholdet, fremfor å kjøpe billett selv, leie en avsidesliggende leilighet alene på airbnb, og ende opp med å bruke mer penger totalt?
For mer informasjon om langtidsferier i Andalucía, se annonse i dette magasinet fra Vitus Reiser, www.vitusreiser.no
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet