Månedsmagasinet på Costa del Sol
Er du redd for at du er syk?
Frykter at du lider av kreft, hjertesykdom eller sklerose?
Sjekker du konstant kroppen din for knuter, flekker og smerter eller kløe, kvalme og svimmelhet?
Googler du symptomer og leser artikler om sykdommer i damebladene?
Føler du at du har symptomer som ligner på dem som din kreftsyke venninne har? Spekulerer du på om din fars hjertesykdom også vil ramme deg?
Eller er du så redd for at det feiler deg noe alvorlig at du ikke tør å ta de undersøkelsene som du blir tilbudt, f.eks. røntgen – og helt unngår å lese avisforsider med overskrifter a la «Kjendis død av kreft», som kan sette fart i tankene om sykdom?
Unngår du å bestille time hos legen for å få symptomene dine undersøkt – fordi du ikke tør å bli konfrontert med resultatet?
Har du tanker som konstant kretser rundt sykdom, og opplever du at det påvirker din hverdag?
Da er tiden visst inne til å la kroppen din fortelle deg hvordan den har det.
Gjenfinn din medfødte evne til å forstå din kropps signaler, og reagere på dem.
Det kan vi gjøre med en BodyTalk-session, som ikke er en undersøkelse av et spesifikt problem, men som via kroppens egne prioriteringer guider oss frem til årsaken til den slitsomme helseangsten.
Helseangst påvirker ikke kun det mennesket som lider av den, men også omgivelsene, som ofte forsøker å skåne ved ikke å snakke om sykdom, men derimot skjule nyheter som kan utløse angsten – også egne lidelser. Ytterligere kan helseangsten bli så voldsom at den påvirker forholdet til andre mennesker, som blir leie av å høre om det overdrevne sykdomsfokuset – og ikke lenger tar det alvorlig, selv om det faktisk fremstår som reelt for den som lider av det.
For en del år siden oppsøkte en mann meg fordi han hadde stikkende smerter i siden av magen. Han var sikker på at det var kreft, og hadde vært gjennom utallige undersøkelser (skanninger, koloskopi, biopsier etc.), og hans lege hadde nå sagt at man ikke kunne gjøre flere undersøkelser uten at disse i seg selv ville være utfordrende for helsen.
Hans familie og venner holdt på å bli leie av det evinnelige snakket om kreft, og ekteskapet hans hanglet.
I BodyTalk-sessionen kom det frem at arr i bindevevet, forårsaket av en enkel episode (han hadde for lenge siden slått låret i hjørnet på et skrivebord), skapte stramninger og forviklinger i hele fascie-arrangementet. Og da vi løsnet det opp, forsvant smerten.
Mannen var selvfølgelig glad, overrasket, lettet – og litt slukøret. For hva skulle han nå si til alle dem som tålmodig hadde hørt på hans kreftangst og hadde bekymret seg for ham…?
”Fortell det som det er”, sa jeg til ham. ”Smerten var der – og kreft-’propagandaen’ lokker oss alle til å tro det verste”.
Mannen handlet heldigvis på sin kropps signaler – dessverre forstod han bare ikke hvordan han skulle tyde dem.
 
Et annet eksempel er en kvinne som er helt sikker på at hun har sklerose. Hennes far har det, og hun har nådd den alderen hvor de fleste sklerosepasienter diagnostiseres. Symptomene ses tydelig på hennes gange og manglende evne til å gripe med hendene. Hun mener også at synet har blitt dårligere.
Ingenting i sessionen peker på sklerose. Noen små nerver som under et fall er revet over dukker opp, og vi leder dem på rette vei, så de kan gro ordentlig sammen. Men heller ikke det kan forårsake sklerosesymptomene.
Det kan helseangst derimot.
Vi gjør et… skal vi kalle det kontroversielt forsøk: Vi forestiller oss en situasjon og scenarium hvor hennes mor hadde en affære med en annen mann ca. ni måneder før min klient ble født. Den skleroserammede faren er altså ikke hennes biologiske far…
Mens denne ’forestillingen’ lastes inn, ser vi på markørene på hennes DNA-strenger. Kun ca. 4 % av DNAet er allerede kodet ved fødselen – resten er potensielle. Så sannsynligheten for å arve sykdom er faktisk ganske begrenset i forhold til muligheten for ikke å bli syk.
Bare et par dager etter sessionen går min klient normalt, kan gripe og se – med lesebriller. Det nedsatte synet skyldes ganske enkelt aldersbetingede forandringer, og dem kan vi ikke endre på med BodyTalk.
Kretser dine tanker om sykdom? Bekymrer du deg overdrevet om at noe skal skje med deg selv eller noen du er glad i? Så book en konsultasjon hos meg (i Torreblanca eller på Skype, FaceTime el.lign.). En BodyTalk-session varer ca. en time, og i mange tilfeller er én session nok.
 
Helle Espensen
helle.torreblanca@gmail.com – tlf. +34 607 62 91 06
Av Helle Espensen, BodyTalker, Spirituell Mentor og CryptoEducator

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.