Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Høres det bra ut? Eller virker det provoserende og skaper prestasjonsangst?
Året er allerede i gang! Er du?
 
Uansett, så begynn med å lese det her. Etterpå treffer du din beslutning.
Rett etter nyttår lagde jeg et oppslag på Facebook, som forårsaket en del kommentarer. Oppslaget lød slik: «I siste ende er alt et resultat av våre beslutninger. Mitt liv er mitt valg! Har du valgt ditt?»
«Men man blir jo rammet av hendelser i livet! Man velger ikke selv å bli syk, å miste jobben eller få frastjålet sin sykkel», skrev folk.
Helt riktig, men du velger selv hvordan du takler det – og din livsstil og ditt livssyn har hatt stor betydning for hvordan og hvor hardt rammet du er.
Drikk et glass vann og trekk pusten dypt inn. En enkel, nesten gratis og riktig god start. Det er livsviktig og helt nødvendig næring til alle cellene i kroppen din, og det har umiddelbar effekt. Opplev det akkurat nå!
Hvorfor oppfordrer jeg til noe så selvfølgelig som å drikke vann og trekke pusten? Fordi jeg igjen og igjen møter folk som ikke oppdager at kroppen deres mangler vann og luft. Dehydrerte og tungt pustende klager de over at de ikke har det bra. Det er en beslutning!
 
Det har aldri vært lettere å leve sunt, og å hjelpe deg selv til en bedre helse. Mengden av kunnskap er enorm og deles ganske så gratis via media. Det er flere sunne varer i hyllene enn noensinne før. Mosjon tilbys i så rikt omfang at det bør være umulig ikke å finne noe som passer for alle. Og ganske viktig: Vi oppfordres fra alle kanter til å leve et godt liv, bl.a. ved å unne oss selv hyggelig samvær med andre mennesker, opphold i naturen – og med dyr, et glass med god rødvin (og nei, det heter ikke ‘et godt glass rødvin’, medmindre man er mer opptatt av glassets kvalitet enn vinens) osv. osv. Ingen fanatisme, bare rettidig omhu med oss selv. Kunnskapen om dette er gratis og tilgjengelig for alle som bestemmer seg for å finne den. Og brukes denne kunnskapen blir den til visdom. Livsvisdom.

Hvorfor beslutte å gjøre 2019 til ditt beste år?

Fordi du aldri har hatt bedre muligheter for det.
Det meste av verden er rikere enn noensinne før – ikke kun i penger, men også i potensiale.
Du har aldri hatt større muligheter for å stige i gradene, videreutdanne deg, skape karriere og forbedre ditt liv. Det er motivasjon og viten å hente i alt – og det meste er ganske så gratis.
Ta bare YouTube; her kan du lære alt fra bokføring, hattemakeri og Origami til leiredreining, webdesign og paleo-kokekunster. Eller hva med å lære å bygge din egen blockchain?
Tidligere kostet utdannelser en formue, og man skulle reise for å få dem. I dag leveres massevis av nyttig kunnskap gratis og direkte til din computer, som du kan ta med deg ut i hagen, ned på yndlingscafeen eller på toget, så kan du lære deg noe nytt der hvor det fungerer best for deg.
 
Har du ‘drive’ tilsatt en dose dristighet, så konfronter deg selv med spørsmålet: Hva er det jeg vil oppnå? I dag? På lenger sikt? I livet? Hva vil du oppnå med din tilnærmelse til konflikt? Din måte å snakke til din kjæreste på? Ditt fokus på din utdannelse eller din jobb? Jukser du på golfbanen? Skriker du til dine med-trafikanter? Legger du ut dørmatte, og lar andre tørke av skoene sine i nakken på deg? Er glasset halvtomt eller halvfullt? Hva er det egentlig du vil? Og enda viktigere: Hvorfor? Hva er ditt HVORFOR? Prøv det! Nå!
 
2019 er året hvor du kan bestemme deg for å få mer ut av det som du allerede har. Du kan bli en bedre partner, en vennligere samfunnsborger, eller en gøyere og mer positiv venn. Dette er året hvor du kan si farvel til den jobben som ikke gjør deg glad, så du får muligheten for å gjøre noe som du virkelig brenner for. Få sagt til din mann eller kone at du vil skilles – ikke på grunn av ham eller henne, men for din helt egen skyld. Det er året hvor du kan si unnskyld, og mene det! Og så ellers komme videre med vennskapet, forholdet, ja, med livet…
 
2019 er året som gir deg muligheten for å bli beundret for din innsats, og bli belønnet for den. Du bestemmer deg nemlig for å sette pris på deg selv – også bokstavelig talt. Det er året hvor du gir slipp på det som ikke fungerer; aktiviteter, forhold, forretninger og prosjekter. Man blir ikke gladere eller rikere av å forfølge en dum ting, bare fordi man har investert tid, lidenskap og penger i den.

2019 er altså ditt år!

Og det blir det, med mindre du bestemmer deg for at det skal være akkurat som 2018 og alle de andre årene, hvor ingenting slikt egentlig skjedde for deg. For å endre på det er det nødvendig å aktivere din indre mønster-av-knapp. Og det skal du selvfølgelig kun gjøre, hvis du har lyst på positiv forandring. Mange har slettes ikke lyst til det, men nyter den komforten som ligger i det velkjente. Og har du det slik, så er det riktig for deg!
Denne oppfordringen henvender seg nå allikevel til ALLE. For uansett, om du rykker frem, tilbake eller forblir i status quo, skal det være en aktiv beslutning basert på ditt helt eget HVORFOR?
 
2018 var mitt beste år noensinne. Jeg fikk kikket meg omkring i mitt liv, og alt det jeg allerede har. Jeg fant ut at jeg skulle bruke det bedre. Det som jeg ikke lenger hadde behov for kvittet jeg meg med, eller gjemte bort for en stund. Prosjekter som ikke fungerte ble droppet – og i stedet kjente jeg etter hva som gjør meg glad og lidenskapelig. Dette brukte jeg mitt år på.
Jeg beskjeftiget meg med oppgaver som jeg brenner 100 % for. Jeg brukte tiden min med mennesker som delte kunnskap som fikk meg til å le, og som ville bruke det som jeg kunne tilby. Jeg var forsiktig med ikke å fylle mitt indre bredbånd med unyttig støy. Jeg kastet ut vekkerklokken og sto opp kl. 5 når jeg våknet og var frisk og rask kl. 5. Jeg bestemte selv om det er søndag om onsdagen, og jeg følte meg fri og skapte fortløpende midlene til nettopp den: Friheten. Selvfølgelig ble jeg rammet av livet; sykdom i familien, konflikter, tunge dager osv., men jeg bestemte meg for å takle det i full bevissthet om hva jeg ville oppnå med mine ord og mine handlinger.
Jeg har ikke besluttet meg for at 2019 skal være like bra som 2018. Det skal være bedre, og det blir det fordi jeg er helt bevisst om den kraften som ligger i mitt HVORFOR og i mine beslutninger. Jeg vil bli bedre til å leve livet!
Har du vanskeligheter med å finne ditt HVORFOR? Vanskelig for å bryte ditt mønster? Så bestill en konsultasjon hos meg (i Torreblanca eller på Skype, FaceTime el.lign.). Jeg vil med glede hjelpe deg på veien.
 
Helle Espensen
helle.torreblanca@gmail.com – tlf. +34 607 62 91 06
Av Helle Espensen, BodyTalker, Spirituell Mentor og CryptoEducator

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.