Månedsmagasinet på Costa del Sol

De er far, mor og to barn – og så er de bitt av squash-basillen!

Jeg møter familien Wiig på squash-senteret i Calahonda. Bestefar Per (som for øvrig er flere ganger norgesmester i vannpolo samt svømme- og bordtennisveteran) bor i Calahonda, så det er klart at det er her familien spiller når de besøker Costa del Sol. – Og spilles, det skal det! Tenåringene Celine på 16 og Simen på 18 trener normalt 5 x 1,5 time hver uke, i tillegg til styrketrening. Innimellom treningene får Celine og Simen også tid til å gå på videregående skole, i henholdsvis første og tredje året. Både Celine og Simen har vært norgesmestere tidligere i klassen under 15 år, men har som mål å kunne gjenta dette ved å bli norgesmestre i en eldre junior- eller seniorklasse. Både Celine og Simen spiller på landslaget.
 
”Jeg kom litt sent i gang,” forteller Vibeke om sin egen squash-karriere. I en alder 28 år var det litt for sent til å drive det langt, og i tillegg drev hun med mange andre idretter samtidig – men syntes at squash var fantastisk morsomt, så hun startet på hobbybasis. -Men Vibeke er godt fornøyd med prestasjonene, som inkluderer tittelen som norgesmester for veteranene (flere ganger), en tredjeplass i lag, og så har hun også vært norgesmester i mixed double. 
Lidenskapen for sporten skulle selvfølgelig videreføres til barna. Men hvor Simen var tidlig ganske begeistret og interessert, var Celine mer tilbakeholden og ville holde på med turn. ”Simen hadde spilt fotball først, men ville gjerne prøve squash, noe han likte veldig godt, så for ham var det helt naturlig. Vi har dog alltid ønsket at de skulle holde på med en idrett, og etter at Celine hadde prøvd noen forskjellige idrettsgrener endte hun faktisk opp med å få sansen for squash,” forteller den stolte mor.
 
Det er dog hardt arbeid å være foreldre til to så talentfulle sports-barn. ”Vi reiser mye rundt på trening og forskjellige turneringer. Vi har f.eks. nettopp vært i Danmark, og snart skal vi avgårde igjen.” For det meste er det moren Vibeke som blir med. Faren Dag Erik jobber med IT og kan ikke reise like ofte, og så ligger lidenskapen for squashen visst mest på morens banehalvdel.
Vibeke er nemlig totalt engasjert i squash-verdenen. Sammen med tre andre eier og driver hun turneringsprogrammet, eller appen om man vil, som heter RankedIn. Det er et program som kan brukes til alle idrettsgrener, og som holder på å få et godt fotfeste i det internasjonale markedet. Blant annet har squash-forbundet i Spania nettopp innført programmet til bruk under sine turneringer. Med 25 år i IT-bransjen bak seg er det ikke helt fremmed for Vibeke å ha med dette å gjøre. Men forretningens forgrening ligger henne også tett ved hjertet – hele familien er iført klær og racketer av merket ’Eye’, som er et av de mest anerkjente racketmerkene i squash-verdenen. Vi sponser profesjonelle topp-10 spillere i hele verden, og de største norske navnene innen squash,” Både Eye og seks squash-sentere i Oslo og omegn eies og drives sammen med tre partnere, forteller Vibeke.
 
Hele familien ønsker seg mer fokus på squash-sporten, som enda ikke er opptatt i de Olympiske Leker, til tross for adskillige søknader. En opptagelse i den Internasjonale Olympiske Komite (IOC) vil bety mye for sporten, som da vil kunne trekke til seg flere og større sponsorer og dermed flere midler.
 
Fremtiden for Simen på 18 ser lys ut. Han vet dog ikke helt hva han helst vil. En periode i militæret er inkludert i overveielsene, selv om det vil bety at sporten blir satt litt på vent. Celine skal først bli ferdig med videregående skole før hun tar noen avgjørelser om fremtiden.
 
Med hjelp fra moren Vibeke skal nok fremtiden i alle fall komme til å inkludere en masse squash!
 
Av Louise Mercedes Frank, Louise-mercedes@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.