Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fra snø til gress – nå vil Julie (19) bli golfstjerne!
Julie Boysen Hillestad er ikke som tenåringer flest. I en alder av 19 år er det fremdeles mange som lurer på hva de skal bli og hvilken utdanning de skal gi seg ut på, men Julie har allerede kursen staket ut. Hun bestemte seg allerede i en alder av 16 år for å bli profesjonell golfspiller, og med sitt sterke konkurranseinstinkt sikter hun seg helt inn mot toppen.

 
Nå er idrett og konkurranser ikke noe nytt for den unge jenta, som allerede i 2016 ble junior verdensmester i hundekjøring, med en vinnertid som var bedre enn samtlige seniordeltakere! Ulike grener innenfor hundekjøring har vært en familieaktivitet for hele familien Boysen Hillestad i mange år, og hennes mor Lena har blant annet vunnet verdensmestertittelen i hundekjøring hele 25 ganger, europamestertittelen 15 ganger, og norgesmestertittelen 30 ganger. Noen husker henne kanskje også fra «Mesternes Mester» som ble vist på norsk TV i 2017, hvor også skøytedronningen Bjørg Eva Jensen var med. Julies far Kjetil og broren André konkurrerer også aktivt innen hundekjøring, og samlet er det vel neppe noen familie i Norge som har flere medaljer enn Team Boysen Hillestad.
 
Julie spiller regelmessig golf i San Pedro på Costa del Sol, og Det Norske Magasinet slo av en liten prat med den blide tenåringsjenta mellom slagene.

Julie, fra snø til gress – hundekjøringen skal vike plass for golf. Eller skal du holde på med begge deler kanskje?

Etter jeg vant VM i 2015 i Tyskland, merket jeg at jeg hadde mest lyst til å spille golf og satse på det. Jeg hadde lyst til å gå min egen vei, og ikke bare følge det alle hadde forventet at jeg skulle (altså å velge hundekjøringen). Nå spiller og trener jeg golf hele året rundt, så det blir liten tid til hundekjøring. Men hundekjøringen har vært en så stor del av oppveksten min, samtidig som det er utrolig morsomt, så det kommer aldri til å være slik at jeg ikke skal holde på med det. Familien er jo fortsatt aktive, så jeg blir med på det jeg kan, også prioriteres golfen foran det meste.

Hvor mange medaljer har du totalt sett?

Jeg har 1 junior VM gull i slede (med raskere tid enn alle seniorene som deltok), 2 junior EM gull, 2 junior NM gull, 2 senior NM gull og 1 junior NM sølv. I golf har jeg 1 bronsemedalje i junior NM.

Når fikk du den første medaljen?

Jeg fikk den første medaljen min da jeg deltok i EM i Finland, hvor det ble gull i 4-spann junior. Da hadde jeg enda ikke vunnet NM.

Når og hvordan begynte interessen for golf?

Jeg gikk min første golfrunde som 4-åring på Kvitfjell golfbane med bestefaren min, men interessen for fotball, langrenn og hundekjøring var større i starten. Jeg spilte bare golf med familien og kjente, og vi spilte mye i Sverige og Spania blant annet. Jeg begynte å spille turneringer med andre juniorer på min alder i 2012. Jeg skjønte at dette var ganske gøy, men jeg startet ikke å trene og jobbe ordentlig for å bli god før i 2015/2016! Så med andre ord, interessen har alltid vært der, men målene og drømmene kom når jeg begynte å bli eldre.

Hvor spilte du først?

Jeg spilte aller først på Kvitfjell, så Kongsberg, før det etterhvert ble Atlungstad, som er klubben jeg spiller for i Norge. Ellers masse i Spania på vinterstid.

Har du noen favorittbaner – både generelt og på Costa del Sol?

Av favorittbaner generelt må jeg si hjemklubben Atlungstad, jeg liker meg veldig godt der. På Costa del Sol liker jeg stort sett de fleste banene, og jeg har spilt veldig mange av de også! Men Finca-banen var en opplevelse å få lov til og spille, når man vet hvor mange fantastiske golfspillere som har vært der tidligere.

Du har fått stipend og skal gå på skole i USA Julie. Når drar du og hvor lenge skal du være i USA?

Jeg flytter til USA til høsten, til South Carolina hvor jeg skal gå på skolen Presbyterian College. Der skal jeg spille for damelaget på skolen, og jeg gleder meg masse til å kombinere skole og golf, samtidig som det er grønt gress hele året. Etter planen blir jeg 4 år i USA.

Hvilke mål har du satt deg med golfspillingen og det forestående USA-oppholdet?

Min drøm er å bli verdens beste golfspiller. Veien dit er veldig lang og krevende, men gir man det ikke en sjanse, så går det ikke heller. Derfor er jeg villig til å prøve mitt beste, og se hvor langt jeg når! Så planen er å være 4 år på college, hvor jeg prøver mitt beste ved å gjøre meg klar til et liv som profesjonell golfspiller, hvor jeg etter disse 4 årene ønsker å kvalifisere meg oppover i systemet. Det er også viktig at jeg har det gøy på reisen og får oppleve masse, for da sitter jeg igjen med mye læring og opplever uansett hva som skjer! For har man det bra, så spiller man som regel god golf også!

Hvilken tilknytning har du og din familie til Costa del Sol, og hvor ofte er dere her?

Jeg føler nesten at Costa del Sol er et sted som er en del av meg og min familie om man kan si det sånn… Når vi drar ned hit med Wang Toppidrett på treningsleir i området, får jeg raskt denne følelsen. Jeg har vært her siden jeg var ganske liten, og det er et supert sted å være for meg som golfspiller! I tillegg er det mange skandinaviske som har leilighet i området, noe som er veldig gøy!
 
Det Norske Magasinets journalist og med-journalisten og familievennen Lasse Finstad kan ikke gjøre annet enn å bøye seg i støvet for denne driftige unge damen med de store ambisjonene, og ønske henne lykke til videre med karrieren. Avslutningsvis hever vi våre glass og skåler for Julie, og før vi alle drar hver til vårt slår vi selvsagt noen golfballer også. Men, som man ser av bildene var kombinasjonen vin og golf ikke den beste, så journalistenes egne golfkarrier ble begravd samme dagen… At vi kommer til å høre mer om og fra Julie igjen i fremtiden er vi derimot helt sikker på!
 
Julie Boysen Hillestad2
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com og Lasse Finstad. Foto: privat.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.