Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vi ser veldig annerledes på disse problemene enn hva din lege kanskje ville gjøre. Vi ser nemlig på din depresjon og tristhet som en fysisk mangel.
 
Det kan saktens være at du har opplevd traumer i ditt liv, ting som virkelig har gjort inntrykk på deg. Det kan være at du er vokst opp i en familie hvor tristhet og depresjon var noe dine nærmeste kjente til.
 
Disse opplevelsene har hatt en innvirkning på deg. For det første kommer du fra samme genetiske linje, og derfor ligner du din familie. Derfor har det vært med på å prege deg som menneske, og dermed prege dine valg og mønstre.
 
Det er viktig at vi anerkjenner at du er et helt menneske med følelser, behov, tarmsystem, lykkehormoner og drømmer. Vi skal altså anerkjenne alle sider av deg, og det betyr også at du skal arbeide på både et fysisk og psykisk plan for å komme i mål.
 
De fleste som kommer til behandling i vår klinikk med disse problemene har vært til behandling før – og ofte har de besøkt flere psykologer gjennom årenes løp.
 
Det er det bestemt ikke noe galt i, og de fleste er virkelig også kommet til et bedre sted enn hvor de var når de startet, men det mangler fremdeles noe. De har ikke kommet i mål selv etter mange års terapi, og det er virkelig her vi kommer på banen!
 
Vi mener og anerkjenner bestemt at dine opplevelser i løpet av ditt liv har hatt innvirkning på deg, både positiv og negativ. Har du vært utsatt for overgrep, mistet en som stod deg nær – ja, så har det tæret på din psyke!
 

Vi skal kikke på de fysiske elementene i kroppen

Din kropp har bruk for byggematerialer til å danne nye celler, muskler, nervetråder og bestemt også lykkehormoner. Hormoner, som er med på å gi deg velvære, lykke, glede, selvtilfredshet, stolthet, selvrespekt m.m. Hormoner, som du kanskje skiller ut mindre av, især hvis du lider av angst eller depresjon.
 
Har du opplevd traumer i ditt liv så har de tært på dine byggematerialer, og derfor kan du kanskje kjenne at du har blitt mer depressiv med årene.
 
Kommer du fra en familie med alkohol (eller annet) misbruk, så kjenner du også til «cravings» og tristhet.
 
Var din mor også deprimert, så vet du at det er noen ting du skal gjøre mer ut av, for at din hverdag går som normalt og ikke faller sammen.
 
Det er bestemt likt med det som vi kommer fra, og den som vi er i dag. Og det er også likhetstrekk mellom det vi har opplevd i livet og den som vi er i dag. Spørsmålet er bare: Er det nok for deg? Skal det ha lov til å bestemme over deg?
 
Ved å støtte din fysiske kropp kan du altså på alle måter snu det rundt. Vi har sett det tallrike ganger, og du har virkelig ikke noe å tape. Vi vet, du har virkelig prøvd mye!
 

Byggeklosser i kroppen

Det er forskjellige byggeklosser i din kropp – byggeklossene du får fra den næringen du spiser deg til, og næring kroppen selv kan danne. For at dette skal fungere optimalt, så skal ditt tarmsystem være velfungerende, og sjansen for at det allerede gjør det er dessverre meget liten. Derfor har vi utviklet en god tarmflorabakterie som heter curra · me flora, som inneholder over 12 billioner bakterier, som alle er med på å opprettholde din tarmfunksjon, og som støtter din opptagelse og ditt immunforsvar. Du finner den her: www.currame.nordicvms.com.
 
Visste du at du har flere nerveceller i tarmen enn i hodet? Det er slik at du kan ikke føle med ditt hode, du kan føle med din mage. Og ja – dine følelser sitter også i din tarm!
 
Serotonin er et av de viktigeste lykkehormonene i kroppen. Det er en neurotransmitter, hvor 95 % av den dannes i din tarm, og den sikrer at du er lykkelig og kan føle glede i ditt liv. Utover det påvirker serotonin din tarms funksjon, dine følelser, tanker, appetitt, ditt immunforsvar og din søvn.
 
For at du skal kunne skille ut serotonin kreves det at du spiser en aminosyre som heter tryptofan. Du finner det bl.a. i kjøtt, melkeprodukter, fjærkre, gresskarkjerner og bananer. Når du spiser og opptar tryptofan, så skal det omdannes til 5-hydroxytryptophan (5 HTP), for senere å bli dannet om til serotonin.
 

Andre byggeklosser

Det finnes over 200 aminosyrer i din kropp, kanskje enda flere. Vi kan kartlegge 28 av dem, og vi kan teste 20 av dem. Aminosyrer er byggeklosser i din kropp. De er med i alle prosessene som kroppen din har, og er derfor altavgjørende for fornyelse og oppbygning av celler. Aminosyrer er viktig for din energiproduksjon, ditt hormonsystem, ditt immunforsvar, tarmsystem, muskler og skjelett, og absolutt også ditt nervesystem og lykkehormonene i din kropp.
 
Aminosyrenes rolle i din kropp:
  • Energiproduksjon i cellene
  • Kontroll og overføring av nervesignaler (nervesystem)
  • Regulering av muskelaktivitet
  • Regulering av hormoner, herunder lykkehormoner
  • Dannelse av antistoffer
  • Dannelse og regulering av enzymer og blodets transport av proteiner
  • Dannelse av RNA og DNA
  • Stabilisering av din tarm
  • Dannelse av viktige fettstoffer

Du finner aminosyrer mange steder i ditt dagligliv

Aminosyrer omdannes fra protein, og protein finner du i alt spiselig – det er ekstra mye i en rød biff og mindre i grønnkål – men det er der.
 
Det er så absolutt en grunn til at vi forteller deg om alt dette. Det er nemlig slik at i perioder med akutt stress nedbrytes proteinene i kroppen 20 % raskere enn normalt, og derfor kan du kjenne til tretthet og tristhet i slike perioder i ditt liv.
 

Stopp den onde sirkelen og gjør noe med problemet

Ved depresjon, tristhet og angst ser vi størst suksessrate ved å teste på kroppens aminosyrer. Det er slik at aminosyrer fungerer som kjeder i kroppen, og på den måten arbeider de alle sammen. Mangler du en aminosyre, kan det altså endre på hele kjeden.
 
Derfor anbefaler vi alltid en aminosyretest – altså en laboratorietest, som kikker på dine amino-lagre og mangler i din kropp. Ut i fra din test blir det satt sammen et spesielt designet aminopulver til deg, som hjelper med oppbyggelse av ditt fysiske og psykiske jeg!
 
Vil du høre mer om testen, så skriv endelig til oss på info@currame.com
 
Ønsker du å gjøre det lille ekstra for din kropp, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan avholdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv. Skriv til friederich@currame.com eller ring på +4527207723
 
På gjensyn!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun

Har du spørsmål, er du alltid velkommen til å skrive til dem på info@currame.com, via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
 
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Utdannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.