Månedsmagasinet på Costa del Sol
Thomas Borgå kommer til Costa del Sol og tilbyr den nye behandlingen med infrarødt lys for AMD og grå stær

Thomas Borgå kommer til Costa del Sol og tilbyr den nye behandlingen med infrarødt lys for AMD og grå stær

Del

Thomas er utdannet akupunktør i 2001 og driver og eier en av Danmarks største privatklinikker innenfor komplementær behandling, AkupunkturHuset i Skive.
 
”I 2014 gjennomførte vi det første kliniske studiet i akupunkturbehandling på tørr AMD i samarbeid med en optometrist. Siden den gang har klinikkens primære fokus vært på tørr og våt AMD, men vi behandler også andre øyelidelser som f.eks. «stressøye/CSCR og grå stær”, forteller Thomas Borgå og tilføyer at hvis AMD-pasienter vurderer grå stær operasjon skal de tenke seg om nøye. Operasjonen vil som oftest forverre deres AMD betraktelig, og derfor kan det lønne seg å tenke i andre baner enn operasjon.
 

Fakta om AMD

  • Tidligere ble AMD kaldt for øyeforkalkning. Det er dog ikke snakk om en forkalkningstilstand, men om en opphopning av avfallsstoffer i netthinnen – såkalte druser – som hemmer blodtilførselen til de viktige lyssansecellene.
  • AMD er den hyppigste årsaken til synstap i den vestlige verden, og sykdommen er i fremgang. Alene i Tyskland antas det at 4 millioner eldre mennesker er rammet av AMD.
  • Årsakene til AMD er ikke entydige. Offisielt mener man at røyking, diabetes og solens UV-stråling er medvirkende årsaker. Vi mener at grå stær operasjonenes utbredelse samt bivirkninger av medisin slik som piller for gikt (NSAID-preparatene ibumetin og ibufen), SSRI-antidepressiva (såkalte lykkepiller) og binyrebarkhormonbehandling (ofte brukt som inhalasjoner til KOL pasienter) er medvirkende årsaker. Men også psykiske sjokk og kraftig stresspåvirkning kan forverre AMD eller også fremprovosere et utbrudd. 

Fakta om lysbehandling

  • Behandlingen stimulerer stoffskiftet i lyssansecellene. Lys i 830 nm stimulerer stoffskiftet i celler, og infrarød stråling er, i motsetningen til laser, ikke farlig for øyet.
  • Det økte cellestoffskiftet fører til økt blodsirkulasjon. Den økte blodsirkulasjonen reduserer opphopningen av avfallsstoffer i netthinnen. Flere av pasientene opplever vesentlig reduksjon av drusenes antall og størrelse.
  • Behandlingsmetoden er utviklet på universitetet i Paderborn, DE, og siden testet i et sveitsisk forsøk fra 2016, hvor pasientene ble fulgt gjennom et år med OCT skanninger av netthinnen.
  • 66 % av de 195 danske pasientene som Thomas Borgå behandlet i Danmark i 2017 har oppnådd en vesentlig forbedring av synsevnen, til tross for at de alle var gitt opp av det etablerte helsevesenet.
  • Behandlingen har også effekt på våt AMD, og kan fås parallelt med den innsprøytningsbehandlingen som våt AMD pasienter ofte får fra det offentlige helsevesenet.
Thomas Borgå er en av de mest erfarne behandlerne i Europa når det gjelder behandling med infrarødt lys til AMD. Hans øyepasienter kommer fra hele Danmark, og mange bor i klinikkens pasientværelser under sitt behandlingsforløp.
I uke 10 og 12 kan du få behandling av ham i CentroSanum klinikken i Centro Idea.
 
Bestill time på: tb@aku-huset.dk eller 0045 71 99 41 60
Av CentroSanum

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.