Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fokus på vaner – og forberedelse til MindScape Del 1
Mitt fokus i januar dedikeres til vaner. For er det ikke nettopp vaner nyttårsforsetter skal endre på? Om det er vekt, røyking eller trening, er ikke viktig. Det er vanen i seg selv, og det at vaner kan endres på et øyeblikk.
Nøyaktig hvordan dine vaner kan endres, vet kun du? Vil du hjelpes inn til den viten, så les med her – og forbered deg samtidig til nyårets mest ettertraktede weekendkurs; MindScape, som for første gang kommer til Spania (Fuengirola).

bodytalk jan1Åpne døren til din intuisjon, og løft den opp på et helt nytt nivå

Det finnes ingen standardløsning på hverken overvekt, stress eller røykeslutt, men det er en løsning for oss alle. Den er individuell, og ved hjelp av et høyere bevissthetsnivå kan du finne den. Denne serien er både for intuisjons-nybegynnere og for alle dem som daglig bruker intuisjonen som en guide i livet. Selv om du er vant til å bruke intuisjonen, så les videre allikevel. Hvis du elsker å bruke den, vil du elske å bringe den til et høyere nivå.
Du blir ført gjennom noen enkle steg og prosesser som skaper struktur for din intuisjon, slik at du venner deg til å stole på den, og aktivt bruke det som den viser deg.
 
Adgang til intuisjonen har vi gjennom hjertet, pannechakraet og, som vi her vil arbeide med: Høyre hjernehalvdel.
Siden venstre hjernehalvdel, som lagrer vårt intellekt, erfaringer, logiske og analytiske side, er i konstant konflikt med høyre hjernehalvdel, hvor intuisjonen trives blant kreativitet, utenfor boksen-tenkning og forestillingsevne, kan det være vanskelig å få kontakt med den. Konflikten skaper stress, bekymringer, søvnbesvær, frykt og depresjon – akkurat som enhver annen krig. Hjernehalvdelene kjemper om dominans – om hvem som har rett. Gjennomsnittsmennesket er faktisk ganske forvirret, og har vanskelig for å treffe de beslutningene som skal til for å bryte vaner, fastlåste tankemønstre og overbevisninger.
Balanse i hjernebarken, som alle mine BodyTalk-klienter lærer å gjøre, fungerer som et dypt åndedrag i hjernen – midt i krigen, idet den balanserer de to hjernehalvdelene. Det er en nødvendighet, fordi de to trenger hverandre. Informasjon samlet inn av høyre hjernehalvdel har bruk for den venstre, slik at det kan ‘oversettes’ til noe brukbart. Vi skal altså få stresset ut av hjernen, slik at den kan arbeide balansert og optimalt. Og det skjer med hjernebarksbalansen.
 

Månedens oppgave

Du kan gjøre hjernebarksbalansen (som er den mest effektive veien til å gi hjernen en pause), men du kan også nøyes med å være helt stille og ta et par dype åndedrett mens du lar tankene vandre uten å stoppe opp ved dem, uten å analysere. Du er stille, nøytral og oppmerksom. Du har ingen forventninger.
Venstre hjernehalvdel skal nå holdes opptatt, så den ikke blander seg opp i den informasjonen som samles inn via høyre hjernehalvdel. Filtrene har nemlig en tendens til å sile det viktigste bort.
Håndskrivning er et godt redskap her, fordi venstre hjernehalvdel konsentrerer seg om å ‘føre pennen’ (skrive leselig, stave riktig, etc.), slik at høyre hjernehalvdel uforstyrret kan arbeide intuitivt. Det kaldes strukturell intuisjon.
 
Forestill deg nå, at du har nådd målet for ditt nyttårsforsett, f.eks. å slanke deg fem kg.
Se og føl deg selv fem kg. lettere.
Skriv så svaret (ikke tenk, bare svar) på spørsmålet: Hvordan gjorde jeg det?
Det kan være i notatform, det kan være poetisk, detaljert… Det avhenger av hvordan ditt sanseapparat er skrudd sammen; hvordan du opplever det.
 
Etterpå spør du: Hva betyr det for meg å være kommet i mål? Husk at svaret kanskje ikke er det som du hadde regnet med. – Og det er interessant, fordi det vi tror vi gjerne vil, kanskje slettes ikke er vårt eget dyptfølte ønske, men en samfunnsnorm, vår partners drøm, ukebladguruenes anbefalinger… Viktig informasjon til DEG!
 
Nøkkelen til intuisjonen er ordvalget i ditt spørsmål. Vær forsiktig med hva ditt spørsmål antyder, f.eks.: Skal jeg droppe sigarettene over natten eller skal jeg ‘trappe ned’? Det er bedre å spørre: Hvilken vei ut av røykevanen er best for meg? Spørsmålets kvalitet har stor betydning.
Er du overhodet villig til å høre svaret? – Og til å gjøre det som er nødvendig for å bryte vanen? Alt sammen begynner med det ‘riktige’ spørsmålet.
Ditt spørsmål kan også være: Hva er det neste steget for å få det bedre? Mer moro, dans, bevegelse, sex, BodyTalk…

Øv deg!

Kanskje er du ikke klar til å løse oppgaven før i slutten av måneden, men øv deg på å gjøre deg klar til den.
Det er ikke nok å sette seg ned og vente på at hjernen tar en pause. Mal i en malebok, tegn kruseduller, gå en tur eller lytt til instrumental musikk for å holde venstre hjerne opptatt via sanseapparatet.
Trekk så pusten dypt inn, og si noe enkelt, men overraskende nytt: Jeg elsker meg selv! Pust ut, og opplev det budskapet som kommer.
Venstre hjernehalvdel er opptatt av å si: Jeg elsker meg selv, slik at den høyre fritt kan sende budskapet. Om det er din subtile synssans som oversetter det (clairvoyance), din subtile hørselssans (clairaudience) eller din subtile følesans (claicognizance), avhenger av om du overveiende er et visuelt, auditivt eller kinestetisk oppfattende menneske. Vær oppmerksom på at budskapet også kan oversettes gjennom lukte/smakssansen.
Ved å øve deg blir du oppmerksom på hvordan nettopp din egen intuisjon vil tale til deg. Vi er alle sammen forskjellige.
 
Øv deg! Kanskje har du kun tid to ganger i uken, men jo mer du bruker det, jo mer får du ut av det. Gjør så godt du kan.
I løpet av den første delen av året, hvor denne serien bringes, vekker vi din intuisjon, så bruken av den blir ‘first nature’.

bodytalk jan2

MindScape

Vil du ta det et skritt videre, så meld deg allerede nå på til MindScape-kurset den 7. og 8. april i Fuengirola. En av de dyktigste MindScape-instruktørene i verden tar oss med ut på en opplevelse som for alltid vil være en viktig del av ditt liv, uansett om du er selvstendig næringsdrivende, sportsutøver, kunstner, forelder, behandler, student eller bare en nysgjerrig sjel som vil ha det beste ut av livet.
 
Kontakt meg for mer info om MindScape, eller bestill en BodyTalk-session, hvor vi bruker MindScape til å finne veien inn til det som er viktig for din kropp for å få det godt mentalt og fysisk. Det er alltid en spennende, rørende og fin opplevelse.
 
Du er velkommen til å ringe meg på tlf. +34 607 62 91 06, sende en mail til helle.torreblanca@gmail.com – eller lese mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.