Månedsmagasinet på Costa del Sol
Medisinsk termografi Hva er det, hvordan virker det og hva kan det brukes til?

Medisinsk termografi Hva er det, hvordan virker det og hva kan det brukes til?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hva er medisinsk termografi?

Vi bruker et svært følsomt kamera som måler temperaturen i huden. Varmen avhenger av blodgjennomstrømmingen i de forskjellige delene av kroppen. Dermed ser vi om det er for lite eller mye aktivitet, ubalanse eller inflammasjon. Hudens temperatur avspeiler hva som skjer i kroppens dypere lag.
Medisinsk termografi er en fysiologisk undersøkelse der vi avdekker skader, slitasje, inflammasjon og dysfunksjoner. Den supplerer andre anatomiske skanninger, for eksempel røntgen, ultralyd, CT, MR-skanninger som alle er anatomiske skanninger, dvs. avdekker størrelse og form.
Medisinsk termografi er ypperlig for å finne skjult inflammasjon i kroppen. Vi vet i dag at inflammasjon ofte er synderen når det dreier seg om sukkersyke, åreforkalkninger, hjerte-/karsykdommer, gikt, allergier og cancer. Med termografien kan vi finne ut hvor det evt. ligger bortgjemte områder som må bearbeides for at vi blir sunne og raske.

Hva er inflammasjon?

Inflammasjon er kroppens forsøk på å beskytte seg selv, en reaksjon fra vårt eget immunforsvar i kroppen.

Hva er forskjellen på inflammasjon og infeksjon?

Inflammasjon betyr at vevet ‘står i flammer’. Det er rødt, har hevelse, er smertefullt og varmt. Dette skjer pga. skader, toksiner, fremmedlegemer, slitasje eller invasjon av mikroorganismer.
Infeksjon er en invasjon av bakterier, virus, sopper eller andre mikroorganismer.
Når det er infeksjon, er det inflammasjon.
Når det er inflammasjon, behøver det ikke være infeksjon.
Varer inflammasjonen over lengre tid, går det utover vevet og kan føre til flere sykdommer som visse giktformer, allergi, åreforkalkning, fibromyalgi, sukkersyke, tannbetennelse og visse kreftformer.
Medisinsk termografi bruker vi for å finne inflammasjonen, og særlig den ”skjulte inflammasjonen”, dvs. den inflammasjonen man har og ikke er klar over. Her er listen virkelig lang. Vi finner hyppig inflammasjon i bukhule, tenner, lymfe, rundt sener og muskler, i blodkar, ledd og bindevev.

Slik bruker vi analysen av bildene?

Når vi har tatt bildene, sender vi dem til vært ekspertlegepanel som utarbeider en medisinsk rapport. Basert på de viktigste funnene gir vi forskjellige anbefalinger som kan være henvisning til lege med henblikk på å avklare sykdomstegn, supplerende blodprøver, ultralyd, fysioterapi, kraniosakralterapi, osteopati, livsstilsomlegging, yoga eller råd om kost og livsstil.
Det viktigste er at vi avdekker de svake og sterke leddene i kjeden. Det gir mulighet for å målrette innsatsen. Vi ser fantastiske forbedringer når klientene målrettet gjør noe med de svake leddene. Vi følger opp etter én, tre eller seks måneder. Her er et eksempel:
Her ser vi inflammasjon i ansiktet, og hva som skjedde på tre måneder fordi klienten endret kosten og livsstilen; et forbløffende fall i inflammasjon!
Varmeskalaen ”8 graders forskjell fra hvit til svart” – hvit farge er den varmeste.
På det første bildet ser vi tydelig varme nesten i hele hodet mellom øynene, over nesen, ved tennene, på halsen og kulde i nederste del av halsen.
Varmen i pannen og tinningene er muskelinflammasjon som kan gi spenninger og dermed hodepine. Musklenes funksjon er altså ikke ”optimal”.
Varmen over nesen er bihuleinflammasjon – praktisk talt er det en suppe av gammel snørr som er et paradis for vekst av bakterier og andre mikroorganismer. Varmen omkring munnen er tanninflammasjon. Det ses varme lymfeknuter. Lymfeknutenes funksjon er å rense for urenheter, altså ser vi et belastet immunforsvar.
Det sees kulde over skjoldbruskkjertelen. I dette tilfellet var klienten allerede blitt diagnostisert med lavt stoffskifte, ellers hadde vi anbefalt supplerende blodprøver.
 
Klienten fikk råd om radikale kost- og livsstilsendringer i form av basedannende, antiinflammatoriske smoothies, supper og kost forøvrig. Hun brukte antiinflammatoriske energiplastre og kosttilskudd.
Det andre bildet er tatt etter tre måneder med endret livsstil. Vi ser tydelig forskjell i graden av inflammasjon: Klienten hadde gått ned i vekt, hadde mer energi og større overskudd og følte seg generelt bedre tilpass.
Dette er et eksempel på, at medisinsk termografi er et fantastisk redskap til å avdekke funksjoner og dysfunksjoner og først og fremst inflammasjoner. Et redskap til forebygging, til å ta ansvar og vare på sin egen framtidige helse.
Du er hjertelig velkommen til å stille spørsmål eller bestille time via epost til vitathermo@gmail.com , ringe eller sende sms til 678253510.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet