Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Vi er nå en drøy måned inne i det nye året. Nyttårsforsettene er gjennomført eller glemt, superdietten droppet og detox-kuren har ikke resultert i særlig mye annet enn hodepine, tretthet og en lettere pengepung.

Slik møter mange klienter opp i min klinikk hvert år i februar. Skuffede, desillusjonerte, forkjølte og borte er det nye årets ellers så lysegrønne håp. De er svært konsentrerte rundt fiaskoen som fulgte etter alle de gode intensjonene.
 
Der er ikke noe galt i å sette seg mål, å gjøre storopprydning i kropp og sinn, eller å slanke seg, hvis det er nødvendig.
Derimot kan det være mye galt med måten å gjøre det på. En av de største feilene er å gå for aggressivt til verks. Vanligvis skal både mel, sukker, melkeprodukter og alkohol elimineres 100% fra og med 1. januar – okay, 2. januar. I stedet fylles det på med ingefærshots, raw food og ‘sunnhetsriktige’ detox-piller på som drivstoff til en på forhånd lettere tam og mørk måned etter all hygge og lys i jula, samvær og kraftig mat. Alt sammen er bensin med et temmelig høyt oktantall. Plutselig skal kroppen så kjøre for full guffe på blyfri lavoktan-drivstoff. Og det er den da ikke særlig fornøyd med, særlig hvis man ikke lenger er helt ung.
 
Drastiske forandringer i diett og livsstil kan være direkte skadelige, og som en av mine kollegaer nylig gjorde meg oppmerksom på, er det særlig galleblæren som jo også spiller en stor rolle i fordøyelsesprosessen, og din galleblæremeridian som kommer i faresonen. Og nettopp galleblæremeridianen er avgjørende når det handler om å treffe beslutninger, for motivasjon, vekst og nye begynnelser – altså mye av det som gjerne skal fungere maksimalt i begynnelsen av et nytt år.
 
Jeg har aldri brydd meg om ordet detoxing. Det lyder som å skyte over målet for meg.
Aggressivt!
Selvfølgelig er det giftstoffer i kroppen, fra miljøet, fra maten, fra medisinen, etc., men du er ikke giftig!
Med en forholdsvis enkel og grei balansering kan kroppen saktens selv finne ut av det å skille seg av med giftstoffene. Vi skal verken kjempe oss gjennom ulidelige forbudsperioder eller kjøpe dyre produkter for å få kroppene til å kjøre et sunt og naturlig avgiftningsprogram. Det er de nemlig skapt til å gjøre; leveren, nyrene, lungene, huden og ja, hele fordøyelses- og forbrenningssystemet gjør det av seg selv. Har kroppen vært utsatt for stress, sykdom eller annen belastning, må den kanskje ha litt hjelp, men ingen aggressive framgangsmåter som i stedet for å bringe ro og fred til auto-healing, skaper en klarte krise i kroppen.
 
‘Av-komplisér’ tingene og bruk din sunne fornuft: Spis varme supper på kalde kvelder i stedet for salat og raw food, spis evt. halvparten av det du pleier å spise, husk litt mer av det grønne, drikk litt mere vanlig vann – en god kombinasjon med vin også, men gjør alt sammen med måte. I respekt for din BodyMind. Beveg kroppen og legg ut på fortrinnsvis glade, spennende, lærerike opplevelser. Og få deg en behagelig BodyTalk-sesjon – evt. kombinert med BodyTalks egen lymfedrenasje, VMLD, som er super effektiv og en stor hjelp for kroppen når en ny sesong står for døren.
 
Og fram for alt; fokuser på dine suksesser – ikke på dine fiaskoer. Der hvor du kan lære noe brukbart, er ved å se nøye på det som lyktes for deg; hvordan gjorde du det, hvordan føltes det? – og gjenta det deretter. Kanskje er resultatet ikke helt det samme, men det blir bra på en ny måte. Alt er dynamisk.
Er det vanskelig å finne veien til det som nettopp kroppen har godt av? Har du lett for å fokusere på dine fiaskoer? Forstår du ikke kroppens signaler? Bestill en time hos BodyTalk Torreblanca.

Du er velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller lese mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.