Månedsmagasinet på Costa del Sol

Jeg elsker å svømme i havet, derimot bader jeg ikke i basseng. Her hvor vi bor har vi det deiligste og mest naturlige bassenget rett utenfor døren. Sanden og vannet er fylt med gode egenskaper og mineraler, og det er god mosjon å gå og løpe i sanden og svømme i vannet (paddlesurf er min nye sportsgren – svært bra for balansen og core-musklene).
De mange blå flaggene langs Costa del Sol er ingen tilfeldighet. Vi har gode strender og godt vann. Og jeg drikker det. Hver dag!

«Man har jo ellers fått vite at man ikke må drikke havvann. Det sa jo våre mødre alltid til oss da vi var barn». Det gjorde de kanskje. Men hva visste de egentlig om det?

Havvann har samme isotoniske konsentrasjon (salt og mineraler) som det menneskelige blod, og jeg tror det er derfor det føles så riktig å drikke det.
Og jo, fisk bruker havet som do, slik W.C. Fields så fint uttrykte det, og skip tømmer septiktankene sine i det, men heldigvis kan bakterier som ikke opprinnelig hører til i havet ikke leve der særlig lenge.

Man må selvfølgelig være omhyggelig når man henter sitt havvann, og jeg går ut i vannet om morgenen når havets eget renseanlegg har arbeidet hele natten igjennom. Jeg går uti til halsen og senker beholderen min ned til hoftehøyde (ikke for nær bunnen der for mye sand og knuste skall kan følge med, og ikke for tett på overflaten der evt. oljesøl fra skip samt sandskum legger seg). Hjemme sender jeg vannet gjennom et kaffefilter for å fjerne evt. sand, og så heller jeg vannet på glassflasker (oppbevares ved stuetemperatur).
Hver morgen får vi et stort glass bestående av 20% havvann og resten vanlig vann – og hundene får litt i maten.

Det er særlig magnesium jeg er ute etter. Jeg fornemmer på min egen kropp – og på mine BodyTalk-klienter at det er det mineralet som vår livsstil krever mer av for å holde kroppen i sunn balanse og for å sikre oss mot for eksempel benskjørhet. Kalsium gir ikke sunt og sterkt skjelett. Det gjør derimot magnesium. Magnesium er også en viktig for stoffskiftet – og gir oss sunne og sterke muskler. Selv om jeg spiser masser av grønt (for eksempel inneholder brokkoli, basilikum og spinat nokså mye magnesium), kan jeg slett ikke spise nok. Havvannet gir meg derimot en godt tilskudd.
Som bieffekt virker havvannsdrikking som en naturlig tarmrensning, og i motsetning til fæle tarmskylninger som foretas på klinikker, foregår denne den ‘riktige veien’.

Så godt er mitt havvann
Det var en søramerikansk BodyTalk-klient som introduserte meg for havvannsdrikking sist vinter. Mange generasjoner tilbake har hans familie daglig drukket havvann. Det er vanlig på de kanter. I dag bor han i Brussel og tar en gang i måneden bilen og kjører til Nederland der han fyller opp en havvannstank. «Man blir avhengig av det», sier han. «På en god måte. Å drikke havvann føles akkurat ut som når bestemor serverte en kraftfull, rykende varm hønsekjøttsuppe når man som barn hadde vondt i halsen: Helt riktig!»
Min klient har rett. Det føles riktig.
Hvor godt havvannet mitt er, satte jeg meg fore å få undersøkt.

På et av Spanias beste og mest avanserte vannanalyseinstitutter gikk de til oppgaven med en blanding av nysgjerrighet og forundring. De hadde aldri undersøkt havvann med henblikk på å drikke det, og de la ut om at havvann i flg. spansk lov ikke må benyttes som konsumvann. Litt ulovlig må man jo gjerne være – for meg er det havvannsdrikking som gjelder.

Jeg bestilte den helt store pakken, og til alles overraskelse viste analysene, at ‘mitt’ havvann på alle parametere er renere enn springvann i flg. spansk lov må være. Det er ikke nevneverdig eller helseskadelig mengde av bakterier, drivstoff, fettstoffer eller olje, tilsetningsstoffer fra rengjøringsmidler, arsenikk, etc. etc.
pH-verdien er 7,12 (altså ganske nøytral), og så har det en ledningsevne (uttrykk for å lede elektrisk strøm og dermed vannets innhold av ioner, våre byggesteiner) på hele 53.800 mikroSiemens/cm. Til sammenligning inneholder flaskevann fra Lanjarón ca. 200 mikroSiemens/cm, og springvannet i mitt hjem i Torreblanca er drøyt 500 mikroSiemens/cm, så ut fra det synspunktet er springvann altså bedre for kroppen enn flaskevann (for slett ikke å komme inn på temaet om plastflasker…). Mitt havvann har altså en vilt høy ledningsevne (masser av elektrolytter) – laborantene var svært overrasket.

Bør du drikke havvann?
Det er jeg sikker på at du selv finner ut av. Min oppgave her er bare å dele budskapet om muligheten for å drikke havvann. Og ja, det smaker salt, men det er bestemt tålelig når det blandes med springvann – faktisk er vi nokså gale etter smaken her i huset. Og nei, det blir aldri noe som vinner særlig innpass – av den enkle grunnen at det er en gratis kilde til sunnhet.

Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: ‪+34 607 62 91 06‬‬ – eller lese mer om BodyTalk på ‪www.bodytalk-torreblanca.com‬‬.

______

Miljøvennlige vannflasker
Uansett om du vil bruke dem til havvann eller springvann, er disse BPA-frie flaskene i rustfritt stål med bambuslokk både miljøvennlige, funksjonelle og lekre å se på.
Det er min fantastiske venninne, svenske Jannica Klingborg, som har lagd flaskene. Hun har nettopp flyttet fra Asia til Málaga der hun vil dele av sin erfaring og dyktighet som yogainstruktør og reiki- samt Chi Nei Tsang-behandler. Henne kommer dere til å høre mye mer til.
«Mitt flaskeproduksjonsfirma heter Haad Magic Water, og det ble etablert mens kjæresten min og jeg bodde på den øde stranden Haad Tien («Haad» betyr «strand» på thai) på øya Koh Phangan. Gjestene kalte vårt lille paradis for Magic Beach fordi det er en paradisisk bukt der vennskap blir til, der man danser natten lang og der healing og transformasjon skjer. Ferskt drikkevann kom fra fjellene, men man kunne ikke får miljøvennlige (og lekre) flasker til det – og så var Haad Magic Water plutselig en realitet», sier Jannica Klingborg.

Du kan velge mellom en blank modell lasergravert med Livets Blomst eller Metatron-symbolet, eller en flaske i børstet stål uten symbol.
Innhold: 750 ml.
Pris: 35 euro.
Flaskene forhandles hos BodyTalk Torreblanca. ‪www.bodytalk-torreblanca.com‬‬ – tlf.: ‪+34 607 62 91 06‬‬.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.