Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bodytalk – om naturens kraft og kroppens reaksjoner

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

Når vi snakker om naturens krefter, er det jordskjelv, tsunamier og den slags vi tenker på. Men ofte er det helt andre, naturlige krefter kroppen vår reagerer eller til og med overreagerer på. Raw Food på tallerkenen, ingefærshots i glasset og sitron i håret er bare noen av tidens tendenser som spredes fra ”first movers” til fellesskapet med stormskritt via sosiale medier. Det er forsåvidt ikke noe galt med verken rå matvarer, ingefær eller sitroner, men det kan være svært hard kost for kroppen. Og fordi noe kan tåles av dine Facebook-venner, er det ikke sikkert at kroppen din har så godt av det.
Ikke sjelden kommer det fram i BodyTalk-sesjoner at kroppene våre reagerer mot kurer, dietter, kosttilskudd og helseteorier som vi følger slavisk i beste mening og i håp om å leve et langt, sunt liv. For kunne vi ikke tenke oss det? Jovisst!
På det mentale plan har helseteoriene bare den bivirkningen at de stresser oss og gjør oss lite tilfreds med oss selv.
Fysisk er vi heldigvis utstyrt med en enormt sterk kropp, og vi kan tåle en masse, så lenge det bare er balanse mellom tingene og god kommunikasjon mellom oss selv og våre kropper – og ikke minst internt i kroppen – cellene og systemene seg imellom. Det er grunnleggende det BodyTalk kan gjøre for deg!

Alt med måte! Det høres kanskje gammeldags ut, men det er mitt beste råd. Hvis rå matvarer er rene og fri for giftstoffer og kjemikalier, er de for mange mennesker gode å supplere vanlig kost med. Men det er også en hard kost for fordøyelsesapparatet, så venn kroppen din til det litt etter litt.
‘Drikk masser av ingefærshots med gurkemeie’, oppfordres det kjekt fra diverse helseguruer, men også her er det en god idé med litt måtehold. Ingefær er ikke bare sterk i smaken, og gurkemeie ikke bare i fargen. Trenger kroppen din ingefærshots, så tilvenn den langsomt – et par dråper i litt vann til å begynne med. Deretter fire, seks, åtte dråper, osv.
Det er ikke alltid mengden som avgjør – tvert imot.
Og det gjelder også superbær, fancy frø og vitaminpiller. Bruker du superbær i smoothie´en, så bruk én om gangen slik at kroppen din ikke stresser over alt det nye som den må ta stilling til. Og respekter hvor kroppen din kommer fra: Er du europeisk, så ikke forvent at kroppen din kan finne ut at den skal ta opp næring fra for eksempel chiafrø som kommer fra Mellom- og Sør-Amerika. Bruk frøene med måte akkurat som vitaminpiller og andre kosttilskudd. At man bare ’tisser’ ut de vitaminer og mineraler som kroppen ikke trenger, er en skrøne. Selv noe så tilsynelatende harmløst som store c-vitamintilskudd kan virke sjenerende på en kropp som ikke trenger det.

Aller viktigst er det å finne ut av hva kroppen mangler – hvis det er noe i det hele tatt.

Etter alt å dømme stresser enhver form for fanatisme både vår mentale og vår fysiske kropp, og på min BodyTalk-klinikk er det ikke uvanlig at klienter som oppsøker meg med symptomer som depresjon, fertilitetsproblemer, allergi, livstretthet eller hyperaktivitet kommer disse til livs når kroppen blir hørt og klienten gir slipp på sitt fastlåste tankemønster om at en bestemt helseteori på liv og død må følges.
Det er imidlertid ikke alltid så enkelt å slippe taket i slike ting fordi vi mennesker elsker vaner og formaninger (her: helseteorier, dietter, etc.), og derfor starter vi med BodyTalk helt nede på det svært tilgjengelige og underbevisste plan for å få endringen til å skje.
Det er uhyre viktig at vi moderne mennesker får fjernet lokket av vår intuisjon og igjen lærer å lytte til og forstå kroppen vår. Gjør vi det, vil vår indre pendel, vår indre visdom nemlig alltid fortelle oss hva kroppen har behov for. Og så har vi vår helt egen helseguru lett tilgjengelig med en veiledning som passer til hver våre helt unike behov. Lytter du ordentlig etter, vil du aldri være i tvil!

Neste måned kikker vi nærmere på de naturlige og solbeskyttende midlene som gjemmer seg i oljer av for eksempel kokos, gulrotfrø og avokado. Sammen med skygge er det nemlig en både ufarlig og billig måte å få litt solfaktor på.

Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller lese mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet