Månedsmagasinet på Costa del Sol
7 trinn til et sunnere liv. Trinn 7- Følelsesmessig balanse

7 trinn til et sunnere liv. Trinn 7- Følelsesmessig balanse

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 

Påvirker positive og negative tanker og følelser kroppens delikate biokjemi og syre-base balansen? Påvirker kjærlighet, frykt, glede, lykkefølelse, sinne, tristhet, bitterhet vår fysiske, mentale, personlige og spirituelle helse. Det kikker vi nærmere på.
Vår helse påvirker våre følelser, men våre tanker og følelser påvirker i særdeleshet vår sunnhet. Vår mentale tilstand er kritisk, og negative tanker og følelser kan skape flere avfallsstoffer og syreopphopninger enn junk food. Rent faktisk kan vår mentale og følelsesmessige tilstand gi to til tre ganger så mange avfallsstoffer og syreopphopninger i forhold til å innta syredannende matvarer som melkeprodukter, kjøtt, sukker og alkohol. Følelser (emosjoner) er energi i bevegelse (e-mosjon), enten i negativ eller positiv retning. Kroppen er basisk i design og sur i funksjon, derfor skaper triste og depressive følelser opphopninger av avfallsstoffer, og vi kan til og med bli syke av det.
En av de hyppigste dødsårsaker i dag er blodpropp i hjertet, hjerteattakk. Ifølge dr. Robert Young er det ”tanke- anfall”, ikke hjerteanfall. Studier viser at over 80 % av hjerteanfall er e-mosjonelt utløst, påvirket. Tankevekkende.

Barske forhold
En 25 år gammel jente kom til klinikken med spiseforstyrrelser. Hun veide 125 kg og var oppmerksom på at de ekstra lagene med fett var en slags beskyttelse mot omverdenen. Hun var svært klar over alt dette, leste pedagogikk på Universitet, men hadde noen alvorlige uløste familiekonflikter, bl.a. med sin dominerende bror. Gjennom årene hadde hun fått medisin for depresjon og angst, gikk regelmessig til psykiater og led av migrene, utbrenthet, ryggsmerter og forstoppelse. Til frokost spiste hun flere sjokoladecroissanter. Når livet er hardt, søker mange trøst i søte saker. Sukker gir et raskt energi-kick, og fettet beroliger nervene.
Jentas historie var barsk, og vi forundres ofte over hvordan vi klarer barndommen. Som dr. Richard Bandler, co-founder av NLP (Neuro Linguistisk Programmering) sier: ”Grunnen til at vi har problemer, er at vi er født, har foreldre og går på skole”. Vi kommer gjennom selv tøffe tider, noen mere hele enn andre. Jenta her var overbevist om at hun måtte løse sine indre konflikter og at hennes psykiske tilstand var grunnen til overvekten. Hun visste det var psykosomatisk.
De negative e-mosjonene sinne, bitterhet og frykt er de kraftigste og mest syredannende følelsene. Frykt kan være så ødeleggende at det kan være vanskelig å komme gjennom store helseutfordringer, selv om vi spiser sunt.
Vår klient ble med på én ukes intensivt og personlig kuropphold der vi fokuserte på personlig utvikling og endringer i atferdsmønstre. Vi brukte NLP Coaching, meditasjon, avslapningsøvelser og særlig opprydning i gamle uhensiktsmessige mønstre.
Ved å få renset ut i de mentale gjemmestedene, fikk hun mere plass og luft. Hun gjenvant sin kraft og styrke. Nye kommunikasjonsverktøy hjalp henne til å forholde seg til familien. Etter en uke følte hun seg klar til å møte hverdagens utfordringer.
Vi hadde sett på hennes levende blod i mikroskopet i begynnelsen av uken. Her klumpet blodcellene seg sammen, det var skjulte syreopphopninger og problemer med proteinomsetningen. På slutten av uken gjentok vi testen som viste utrolige framskritt: Blodcellene fløt fritt omkring, og det var renset bra ut i avfallsstoffene. Vi hadde ikke arbeidet med kost, vitaminer eller mineraler. Vi hadde en avtale med henne om å fokusere på personlig utvikling. Vi kjenner sammenhengen og påvirkningen mellom kropp og sjel. Derfor var det likevel en overraskelse å se hvor raskt tankene og følelsesmessige forandringer påvirker kvaliteten på blodet. Hun hadde det fint, var rolig og avbalansert – slik også blodet så ut.
Når vi føler oss bedre tilpass, tenker vi bedre. Når vi tenker bedre, begynner vi å fungere bedre. Flyten i kroppen blir bedre – og det gjør også syrebasebalansen. Dermed begynner kroppsvekten å regulere seg. Derfor var det ikke overraskende at hun gikk ned tre kg på disse tiltakene. Hun fikk også mer energi, var gladere og følte seg mer i balanse. Dette understreker hvor stor betydning våre følelser og tanker har for helsen. For henne var det den største og viktigste delen av arbeidet. I løpet av de neste månedene ble hun mere og mere stabil i hverdagen, og hun begynte med kostendringer som det neste naturlige trinn.

Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic
Tlf.: ‪+34 678 25 35 10‬‬, vitafakta@vitafakta.es, www.vitafakta.es

Av Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet