Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

helse retox
Etter julens mange gleder med hyggelige sammenkomster der det ofte ble nytt rikelig av både mat og drikke, føler mange av oss sterkt behov for å ”detoxe” kroppen slik at vi raskt kommer tilbake til hverdagen med en kropp fylt med sunnhet og velvære.
Våren venter rett rundt hjørnet, dagene blir lysere, fuglene synger, allting spirer og gror, og vi ønsker, akkurat som naturen, å springe ut og være fylt med livsglede og energi. Ofte får vi en sterk lyst til en hovedrengjøring. Vi starter med kroppen der rengjøringen hilses velkommen. Det er morsomt, spennende og utfordrende å detoxe. Kroppen er en fantastisk innretning og lar seg lett rense, hvis vi hjelper den en smule.
Det bringer mange fordeler til både kropp og sinn å detoxe. Huden din blir vakrere og klarere, øynene klarere og ofte kan du se at fargen i øynene dine også blir tydeligere og det grumsete forsvinner. Du får mer energi, håret blir vakrere og magen din fungerer bedre.
Det er fordi du vet at å rense hjelper dine indre organer til å arbeide mer effektivt. Det er overveiende leveren og fordøyelsessystemet som avlastes og arbeider under mindre stress. Man regner med at opptil ca. 50% av energien vår blir brukt i fordøyelsessystemet. Ved å avlaste dette systemet blir det overskudd til at kroppen kan forbedre bindevev og annen cellefunksjon, på den måten er det å detoxe også en anti-aging kur. Huden er vårt største ”avgiftende” organ, og ved mange hudproblemer kan det være en virkelig god hjelp med en ordentlig utrensning. Vi renser ut også via luftveiene der bronkier og slimhinner i svelg og nese avsondrer slim med diverse avfallsstoffer.
Urinveiene hører også til de rensende organer der urinen er fylt med avfallsstoffer. Utover å være en del av immunsystemet kan lymfesystemet sammenlignes med et drensystem som ligger ute mellom kroppens celler. Disse drensrørene, eller mer korrekt lymfekarene, samler overskytende vevsvæske. Hvis lymfesystemet ikke fungerer ordentlig, får vi væskeopphopning. Hele lymfesystemet sammen med milten, har stor glede av en detox. Lymfesystemets oppgave er å fjerne toksiner og mikrober fra kroppen via milten og leveren og til tarmsystemet. Når du har et velfungerende lymfesystem, bekjemper du bedre skadelige bakterier og virus. Fungerer lymfesystemet tregt, har de andre organene som lever, nyrer, hud og tarmsystem større vansker med å skille ut avfallsstoffene.
Mens du avgifter, er det best og mest effektivt å unngå alle former for alkohol, unngå røyking, unngå kaffe og svart te, unngå cola og andre former for mineralvann, samt unngå sukkerholdige matvarer som godterier, kaker, mm.
Du kan selvsagt fjerne gift uten å faste. Velger du å faste, bør du etter min mening ha knyttet til deg en velutdannet terapeut i fasteperioden. Vi er alle unike personligheter og ikke to fasteperioder forløper likt. Mange ganger er det en god idé å kombinere faste med personlig fordypelse.
 
Kosten
Kan man av den ene eller annen grunn ikke klare en stor utrensning, kan den vanlige og daglige kosten selvsagt gjøres utrensende. Du kan f.eks. velge å ta en dag i uka der du spiser grøt og grønnsaker. Avlastningen tar litt lang tid, men kan være en god løsning. Ofte virker det bedre enn altfor harde kurer.
En annen modell er å ta en uke der du utelukker alle former for mel, sukker og melkeprodukter, samt alle koffeinholdige drikkevarer.
Hvis du i utrensningsforløpet får hodepine, muskelsmerter, tretthet, hudproblemer, evt. diaré så ta det rolig. Det er utrensningssymptomer som hurtig forsvinner igjen. Husk i en utrensningsperiode å få i deg små mellommåltider. Sørg for å få rikelig med gode, sunne fettstoffer. Husk å drikke rikelig evt. potetvann med forskjellige urter. Potetvann er ekstremt utrensende. Sørg for at den daglige kosten inneholder færre kalorier enn du pleier å innta. Du kan evt. ta et godt proteinpulver og blande det med tomatsaft eller annen grønnsak og så frøst og fremst holde deg til det noen dager. Jeg har i perioder erstattet kveldsmaten med en stor skål fruktsalat.
Rødbeter er en sterk renser av blod. Kanskje den mest utrensende. En veltilberedt rødbet-biff, gjerne med forskjellige urter er topp for både kropp og sjel. Det samme er løvetann, så suppler gjerne kosten med løvetannsaft eller te. Det antas også at løvetannsaft har en anticancer-egenskak. Løvetann virker avførende, leverutrensende samt støtter mage/tarm og bukspyttkjertel. Alle grønne grønnsaker virker basiske, noe de fleste av oss har mye bruk for, så bruk dem flittig. Tenk nøye på leveren din og spis godt med brokkoli og andre bitre grønnsaker og frukter f.eks. artisjokk og grapefrukt. Koriander er en fantastisk avgifter, særlig mot tungmetaller. Te fra Turmeric, også kalt curcuma eller gurkemeje er en god renser for forskjellige toksiner og parasitter.
Når du våkner om morgenen, er det en god idé å starte dagen med saften fra 1 sitron og drikk den i et glass med varmt vann. Det er en god støtte til leveren din. Sørg for at du dagen gjennom får rikelig med vann.
 
Tips
– Liker du badstue, kan det være en virkelig god hjelp med å avgifte.
– Vær god mot deg selv under hele utrensningen. Sørg for å gjøre noe bra for deg selv. Gå f.eks. lange turer. Nyt sola. Sola er ren livsenergi. Selvfølgelig sørger du for å nyte den med måte uten forbrenning.
– Delta i danseundervisning.
– Ta en god massasje med jevne mellomrom. Ofte vil en lymfemassasje virke vidunderlig.
– Les livsbekreftende bøker, hør på yndlingsmusikken din og tenk på alt det deilige som finnes i livet ditt.
– Soneterapi med en god soneterapeut kan være en god støtte for hele kroppen under selve utrensningsforløpet.
– Husk mosjon. Det må være en ”blid mosjon” uten konkurranseelementer.
– Lider du av sukkersyke eller andre lidelser, bør du ikke begi deg ut på noen utrensningskur uten først å ta legen din med på råd. Selvfølgelig må du heller ikke begi deg ut i noen kurer hvis du er gravid.
– Når du velger å detoxe, så velg i størst mulige omfang at det du putter i munnen er økologisk. Vi ønsker nettopp å rense for å kvitte oss med diverse toksiner.
– Når du avslutter utrensningen, så vær oppmerksom på å holde på din nye livsstil. Det er en skam og føles svært ergerlig å gå tilbake til tiden før du bestemte deg for å detoxe. Det er det daglige livet som teller, og det daglige livet må være fylt med glede over sunn mat i en kropp som har det bra med den maten du spiser.
– Kurer bør etter min mening bare gjennomføres i perioder når det antas nødvendig å ta ekstra godt vare på deg selv. Stikk innom Anni’s Vitalshop i Fuengirola, Los Boliches, Nerja eller Elviria der jeg og mitt team av dyktige medarbeidere kan gi deg tips til en utrensningskur.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.