Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
marked-marbella
Bak Marbellas berømte havnefront, Puerto Banús, ligger plassen La Plaza Antonio Banderas de Puerto Banús, og hver sommer er det et fargestrålende marked her hvor man kan gjøre mange gode kjøp. Her finnes tøy, arabiske lekkerbiskener, fruktdrinker, smykker og marokkanske lamper, og de overdekkede bodene gjør stedet til det perfekte ”getaway” fra en knallvarm sol.
 
En mørkglødet ung mann står klar med smaksprøver på de mange arabiske delikatessene som er nøye anrettet på det lange bordet. Daddel- og mandelkaker ligger side om side med tørkede frukter hvor det kan blandes etter ønske, og prisen er etter vekt. De små bodene av telt skaper en mindre labyrintlignende plass der man i ro og fred kan nyte en shoppingtur i skyggen.
 
Bredt utvalg av boder
En stand med forskjellige produkter av tre fanger blikket. Store bokstaver i tre danner ordene LOVE og SMILE, og flere skilt viser vei til både ”Party” og ”Sweet Home”. Små trekasser med en malt bart eller hjerte er plassert ved siden av både krus og lysestaker, og øverst på hyllene finnes forskjellige puter med mønstre. Ved siden av holder en smykkebod til. På veggen henger et stort ansikt av Buddha, og en kvinne ikledt haremsbukser selger kreasjoner i form av armbånd, ringer og klokker.
Litt lenger framme klinger lyden fra uroer med måner og stjerner laget av glass som henger i snorer fra taket. Lilla, lyserøde og oransje farger glimter i solen, og man tiltrekkes av boden for å se nærmere på de finurlige tingene.  
 
Duft og farger i lange baner                  
Lyden fra et rislende springvann og duften fra ferske frukter som benyttes i boden med drinker, skaper den rette markedsstemningen. Her kan det kjøpes forskjellige mojitos, strawberry daiquiri, piña colada, mai tai og andre fristelser som helt sikkert slukker tørsten i ettermiddagsheten.      
 
En stor stand holder til i utkanten av markedet der både små og store arabiske lamper med farget glass står på utstilling på mosaikkbord eller henger fra taket under den spisse teltduken. Ikke langt borte sees bikinier i neonfarger og et utall av solbriller på stativ med speil. Prisene er rimelige og som alltid kan man i god markedsånd forsøke å prute prisene litt ned, selv om det kan være vanskelig.  
 
Sommermarkedet i den luksuriøse kystbyen holder til på denne sentrale plassen hvert år fra ca. 15. juni og fram til 15. september og et er åpent alle dager fra kl. 09.00-14.00, – más o menos.
Av Christine Petersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet