Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om en sommer uten stress, forkjølelse og dårlig mage

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
helse-bodytalk
Sabeltigerens endelikt gjorde samtidig slutt på vår frykt for å bli spist av en av dem. Likevel er våre hjerner programmert som om dyret stadig eksisterer. For vårt sympatiske nervesystem (når vi går i stress-modus) er vår nåværende livsstil helt motsatt det livet som våre jeger- og samlerforfedre levde; et langsomt tempo bare avbrutt av kortvarige panikksituasjoner.
Vår fysiologi har en evolusjonær programmering som er vanskelig å forstå fordi rytmen i vårt hormonsystem, nervesystemet, samspillet mellom immunforsvaret og de livsviktige mikrobene som bor på og i oss ble skapt med et helt annet liv for øye enn det vi lever i dag. La oss et øyeblikk forestille oss en hverdag uten overfylte kalendere, mobiltelefoner, svulmende epost-innbokser, megastore varehus, kjemisk medisin, elektrisk lys, motorveier – mer, mer, mer, bedre, bedre, bedre, raskere, raskere, raskere, nå, nå, nå…
Vår 21. århundre-livsstil kaster oss rett og slett ut i svært store utfordringer – både fysisk og mentalt.
 
Med noen nokså enkle BodyTalk-teknikker kan vi heldigvis gjøre noe med det og bringe kroppen i harmoni, slik at vi ikke rammes av stress, svakt immunforsvar, fordøyelsesproblemer, kronisk tretthet, smerter og mange andre tilstander som er symptomer på denne ubalansen mellom kroppens programmering og det livet vi lever – selv, eller kanskje særlig, når vi har ferie. Forventningene er nemlig store, og det samme er presset fra det som venter på oss tilbake i hverdagen i den andre enden av den ellers så tiltrengte pausen. Ofte ender ferien som en rekke uoppfylte drømmer og ønsker, skjenn og konflikter, magepine, forkjølelse og dårlig søvn.
 
BodyTalk-teknikkene formidler nokså basale endringer i kroppens naturlige tilstander som nesten umerkelig frambringer et skifte i vårt humør og vår hjernes kjemi slik at vi føler oss bedre tilpass, fylles med energi, blir motiverte og harmoniske. Kroppens stressrespons balanseres med stor effekt mot nervesystemet, hormonbalansen, immunforsvaret, kroppens økosystemer, osv.
Fastlåste tankemønstre og overbevisninger, gamle følelsesmessige mønstre og stress kan kaste kroppen ut i total forvirring, og derfor adresseres også disse ved hjelp av det komplekse bevissthetsarbeidet som BodyTalk er basert på.
 
Man kan ta medisin for det meste; for eksempel smerter, stress, hormonelle ubalanser og feber, men man kan også la være. Gjør i stedet kroppens egne forsvarsmekanismer sterke med BodyTalk som både virker forebyggende og speeder opp behandlingen av  kroppen din.
 
Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, kan du ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller les mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com. Her kan du velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra hormonelle ubalanser, depresjoner, utbrenthet og stress til spiseforstyrrelser, migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes, angst og immunforsvar.
Av Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet