Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om å gi kroppen en stemme
helse-bdytalk
 
 FAQ
 
Hva er BodyTalk?
Som navnet antyder, er det kroppskommunikasjon – dels mellom oss og kroppen vår og dels cellene imellom. Vi er skapt for å kommunisere med kroppen, forstå dens signaler (symptomer) og hjelpe den med å behandle årsaken til symptomene. Dessverre kan vi mennesker ikke finne ut av dette lengre. Vi har lagt lokk på vår intuisjon med moderne livsstil, stress, prestasjonsangst, informasjonsteknologi, osv. Som BodyTalker gjenetablerer jeg forbindelsen mellom klienten og dennes kropp, så behandlingen av fysiske skavanker og mentale tilstander kan speedes opp. BodyTalk skaper klarhet i hjernen og styrke i kroppen.
 
Må man ha en konkret sykdom for å dra nytte av BodyTalk?
På min klinikk kommer mennesker med alt fra inngrodde tånegler til kreft i stadium IV, mennesker med mentale utfordringer eller som ønsker å finne veien ut av dødvannet mot et mer harmonisk liv. Kroppen inneholder svarene og viser veien – når den blir hørt.
 
Er BodyTalk også for barn?
Absolutt! Barn tar svært lett imot BodyTalk fordi de ikke, som voksne, er styrt av en rekke fastlåste tankemønstre og overbevisninger. Jeg behandler barn for både fysiske og mentale lidelser. Og her er det viktig at foreldrene forstår at de er deres barns viktigste omgivelser og at de derfor er viktige medspillere i forløpet.
 
Hvor mange sesjoner må man ha?
I mange tilfeller er én enkelt sesjon nok, men det kan jeg ikke si før sesjonen er slutt. Her gir kroppen mig et hint om hvorvidt nok en sesjon har prioritet, og når den optimalt bør foregå. Deretter er det selvfølgelig opp til klienten om han/hun har lyst til å gå videre med temaer som har dukket opp i den første sesjonen. Mange mennesker nyter BodyTalk i en så høy grad at de kommer jevnlig for å bevare kroppen i god fysisk balanse og for å holde den personlige utviklingen gående. Det er en vidunderlig følelse å sende glade, oppløftede og energifylte mennesker ut av min klinikk.
 
Hvordan foregår en BodyTalk-sesjon?
Etter en samtale der klienten forteller om sine symptomer og ønsker for sesjonen, legger han/hun seg på sofaen – fullt påkledd. Behandlingen som varer en times tid, er non-invasiv og behagelig. De fleste føler seg avslappet, rolige og svært klare i hodet etter en BodyTalk-sesjon. Jeg forklarer klienten om de emner som har kommet opp i sesjonen, og alle lærer å gjøre hjernebarkbalansen som er et fantastisk redskap for mental og fysisk helse, forebygging, førstehjelp, å falle i søvn på eller våkne opp til. Teknikken tar ca. tre minutter, og langt de fleste av mine klienter gjør den hver eneste dag. De kan rett og slett ikke la være. Hjernebarkbalansen skifter ”sikringene” som har gått, gjenskaper cellekommunikasjonen og balanserer høyre og venstre hjernehalvdel. Det gir fornyede krefter til hjernen – og gjør den glad.
 
Hva med livsstilsykdommer?
Vi lever i en tid som både er spennende og rik på muligheter og potensiell vekst, men den er også i overkant travel, krevende og utmattende. Hvordan finner man en balanse mellom disse to ytterpunktene uten å brenne seg helt ut og uten å føle at livet bare passerer forbi? Hvordan setter man grenser rundt det som virkelig er viktig og det som ikke er det – uten å føle dårlig samvittighet og skyld? Det er her jeg kommer inn med BodyTalk så kroppen kan settes i stand til å bekjempe årsaken til de symptomene vi kaller livsstilssykdommer; fibromyalgi, stress, diabetes, cancer, depresjon, svakt immunforsvar, angst, osv.
 
Arbeider du også med dyr?
Ja, BodyTalk er også for dyr – uansett om det handler om et helseproblem, atferdsmønster eller et ønske om en dypere forståelse og dermed et bedre forhold mellom deg og dyret ditt. Å knytte seg til bevisstheten til et dyr er en gave som alle dyreeiere burde oppleve. Særlig kjæledyr påtar seg et stort ansvar for eierens handlinger og overtar elementer av våre fastlåste tanke- og adferdsmønstre fordi de observerer oss så intenst. Derfor er de oftere syke enn sine frie artsfeller.
 
Er BodyTalk alternativ medisin?
Jeg synes til enhver tid at medisin med navn man knapt kan uttale og medisinske brosjyrer man ikke forstår bør være alternativet. Når det er sagt, så nei, BodyTalk er ikke alternativ medisin, det er en komplementerende behandling som fint integreres med både konvensjonell medisin og andre behandlingsformer.
 
BodyTalk er energimedisin – et bevissthetsbasert helsesystem som tar i betraktning det store bilde. Selv den fineste, subtile sans kan være et zip-drive som åpner opp til noe som ingen hadde tenkt på – og det kan være nøkkelen. Selv den minste cellen har en bevissthet som kan være ute av balanse og trenger å bli evaluert på nytt slik at den vender tilbake for å gjøre det den er skapt til – og det kan få det store tannhjulet til å dreie rundt slik at helingen finner sted.
 
Har du lyst til at oppleve miraklene som kroppen din er i stand til å utføre, er du hjertelig velkommen til meg.
 
Ring meg på tlf.: 0034 607 62 91 06 – eller les mer om BodyTalk på www.norskemagasinet.com. Skriv BodyTalk i søkefeltet, og du kan velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra hormonelle ubalanser, depresjoner, utbrenthet og stress til spiseforstyrrelser, migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes, angst og immunforsvar.
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.