Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kosttilskudd: Pure Q® – Med Ubiquinol og C-vitamin. En effektiv og lettopptakelig form av aktivert Coenzym Q10

Kosttilskudd: Pure Q® - Med Ubiquinol og C-vitamin. En effektiv og lettopptakelig form av aktivert Coenzym Q10

helse-kosttilskud
 
Hva er Ubiquinol, den aktive form av Coenzym Q10?
Ubiquinol er den aktive antioksidantformen av Coenzym Q10 (CoQ10). Coenzym Q10 ble først omtalt som “vitamin Q”, på grunn av sine vitaminlignende funksjoner, og Q10 forekommer i særlig høye konsentrasjoner i hjerte, nyrer, lever, muskler, buk- og skjoldbruskkjertel.
Årsaken til at Q10 ikke kan kalles et vitamin, er at kroppen selv kan danne Q10 i leveren. Etterhvert som vi blir eldre, avtar likevel vår evne til å produsere Q10. Eksperter vurderer at kroppens Q10-innhold er høyest når vi er midt i tjueårene, deretter begynner kroppens egenproduksjon å falle.
Normalt inntas Q10 fra kosten (mellom 5-20 mg daglig) og i større mengder som kosttilskudd i form av Ubiquinon (Q10) som i kroppen skal omdannes – ved hjelp av enzymsystemer – til den aktive antioksidantformen Ubiquinol for å kunne opptas og utnyttes effektivt i kroppens celler.
I hver enkelt av alle kroppens celler er det små kraftverk – de såkalte mitokondrier. Det er her vi danner energi ut fra næringsstoffene i kosten vår, dvs. proteiner, kullhydrater og fettstoffer. Energien er likevel først brukbar for kroppen når den ved hjelp av Q10 er blitt overført til molekylet ATP. ATP er cellenes brennstoff og derfor nødvendig for alle kroppens funksjoner, bl.a. vev og organer med et høyt stoffskifte, f.eks. hjerte og tannkjøtt.
 
Ubiqinon eller Ubiquinol?
Kroppen danner i yngre år selv Coenzym Q10 som omdannes til aktivt Ubiquinol, såfremt de rette betingelsene er til stede. Hos unge, friske mennesker forekommer 90 – 95 % av kroppens Q10 i form av aktivt Ubiquinol. Kroppens evne til å produsere Q10 – herunder å omdanne Q10 til Ubiquinol – faller med alderen, samt ved visse sykdommer og inntak av medisin(statiner). Fordi aktivt Q10 (Ubiquinol) ikke skal omdannes av tarmens enzymsystemer, kan inntak av Pure Q® være med på å sikre ovenfor nevnte og utsatte grupper en bedre opptakelighet.
 
Hvem har mest nytte av Pure Q® Ubiquinol?
•    Personer som av forskjellige årsaker er usikre på deres evne til å ta opp og utnytte den vanlige formen av Coenzym Q10.
•    Personer som har stort fokus på styrke og biotilgjengelighet. Det kunne f.eks. være personer som er svært fysisk aktive, herunder eliteidrettsutøvere.
•    Personer over 50 år.
•    Personer med et lavt energistoffskifte.
I andre sammenhenger vil Biosyms populære Q10-preparat OmniQ10 som finnes i en 30 mg- og 100 mg-variant av den normale form av Q10 (Ubiquinon), fortsatt være et glimrende valg.
 
Synergi med C-vitamin
Pure Q® inneholder også C-vitamin. C-vitamin er tilføyd resepten fordi det bidrar til et normalt energistoffskifte samt til å minske tretthet og utmattelse og er derfor et glimrende supplement i forbindelse med Q10-inntak. C-vitamin har dessuten en viktig funksjon som en effektiv antioksidant som beskytter det aktive Ubiquinol i Pure Q®.
 
Ny unik kapselform med mange fordeler
Pure Q® inneholder 50 mg aktiv t Q10 i form av Ubiquinol per kapsel. Pure Q® representerer dessuten en helt ny og unik dispenseringsform som ikke tidligere er sett i Skandinavia, nemlig at de aktive stoffene Ubiquinol samt C-vitamin – og ingenting annet – er mikroinnkapslet i små perler av fiskegelatin i gjennomsiktige kapsler av fiskegelatin.
Av syke-/helsepleier og biopat/ernæringsveileder Anni Dahms

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.