Månedsmagasinet på Costa del Sol
Restauranten som Dulcinea drømte om – Don Quijote

Restauranten som Dulcinea drømte om - Don Quijote

Del

 
web33

Et besøk på Don Quijote i El Rosario er som at blive forkjælt på en restaurant på et 5-stjerners hotell, men i mer hyggelige og familiære omgivelser.
 
Efter 17 år med ferier i Spania og utallige restaurantbesøk, oppstod det i familien Rønning etter hvert besøk en drøm om selv å eie en egen restaurant, og aller helst den som de gjennom alle år som en mat-og vinglad familie hadde tilbrakt aller mest tid på: Don Quijote. De var allerede fra starten blitt venner med servitøren Osman som kjente til familiens ønske. Så den dagen muligheten bød og Osman ringt og sa: «Nå er Don Quijote ledig», så var de ikke sene om å gripe muligheten og realisere sine drømmer. Avgjørelsen var ganske lett, særlig fordi Beate og Olaf med familie allerede i 2012 hadde flyttet ned til Spania.
Det du ønsker, skal du få, og nå mange år senere er det å eie en restaurant ikke lenger en fjern drøm, men en drøm for hele familien som har blitt til virkelighet i og med overtakelsen av Restaurant Don Quijote. Familien Rønning er fortsatt en familie med store kulinariske interesser, og da overtakelsen falt på plass, var gleden stor blant foreldre og søsken fordi dette ble starten på et familieprosjekt der hver især og på sin måte har bidratt til virkeliggjøringen slik at Don Quijote har blitt en familierestaurant av den gode typen.
Restauranten ble overtatt 1 januar 2014, og Olaf og Beate har sammen med de andre brukt et par måneder på ombygging og renovering. Alt er skiftet ut; møbler, lamper, kjøkken, osv. Don Quijotes sjel lever videre i den nyåpnede restauranten som har tatt vare på sin rustikke og hyggelige stil. Restaurantens atmosfære er en nøye planlagt balanse mellom nettopp det rustikke spanske og det moderne kjøkken og framstår som en velfungerende fusjon mellom gammelt og nytt.
 
 
web31
 
Hjemmelagede delikatesser
Det er ny meny med utgangspunkt i det moderne, internasjonale kjøkken. Olaf og Beate forteller stolt at alt er hjemmelaget og at det settes stor ære i nettopp kvaliteten på råvarene.
Vi begynte med et glass avkjølt cava og en appetizer bestående av hjemmelaget gåseleverpaté på en bunn av en søt rødløkskompott med appelsin og ingefærbrød. Etter å ha studert menyen grundig, valgte vi de forrettene som ville ha denne kvelden. Først fikk vi en andebrystsalat med en skjønn balsamico-dressing, deretter frityrstekt camembert med kremet spinat, og så en Duck Margret med krydret mango og karrisaus.
Deretter prøvde vi noen skalldyrsforretter; Hummerbisque samt velsmakende Jacobs muslinger på en seng av sellerirotpuré.
Hovedretten var lammekrone servert med grønnsaker a la Provence og pestomarinerte poteter. Og så en mør og lekker entrecote, servert med forvellede grønnsaker og saus, samt poteter etter eget valg.
Til slutt, selv om vi var for lengst var mette, ble det en desserttallerken med brownie, ostekake og sjokoladepraliner.
Don Quijote har en svært velassortert vinmeny, og denne kvelden valgte vi til forrettene å fortsette med en deilig cava fra Raventós, og til resten fikk vi husets rødvin, en Principe de Viana Reserva. Desserten ble nytt med en kopp expresso.
Nå dagen etter når jeg sitter og skriver dette, tenker jeg med glede tilbake på middagen. Hvilken superhyggelig kveld på Don Quijote, kvaliteten på maten var eksellent med svært utsøkte og overraskende smaksopplevelser. Don Quijote et er et sted jeg helt sikkert vil besøke igjen og nyte en gourmetaften i gode venners selskap. Eller bare stikke innom vinbaren, nyte et glass vin og noen velsmakende tapas.
Når maten og vinen og atmosfæren er nevnt, er det én ting som også var katalysator for den supergode opplevelsen – nemlig personalet. Svært profesjonelt, høflig og tvers igjennom personlig betjening, fulgt med et smil av sjefservitør Osman.
Dulcineas drømmerestaurant, Don Quijote, finner du i El Rosario, rett bak Supersol. www.restaurantedq.es – Tlf.: 952 83 47 48. Restauranten holder åpent hver dag fra kl. 19.00, unntatt mandag.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.