Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om væskebalansens betydning for den fysiske og mentale helse

BodyTalk - om væskebalansens betydning for den fysiske og mentale helse

 
BodyTalk
 
Når en BodyTalk-sesjon avdekker at en klient er dehydrert, er den første reaksjonen som regel et forsvar: «Jamen, jeg drikker masse vann!» Og det gjør kanskje også klienten. Det har liksom gått mote i å drikke vann. Men hvis ikke kroppens celler tar opp væsken, hjelper det jo ikke at vi drikker en mengde vann slik damebladene og andre helseprofeter dikterer.
Mesteparten av den menneskelige kroppen består av vann (70 – 80 %), og ingenting kan skje uten dette kan: Hvis det ikke er vann, er det ingen cellekommunikasjon, ingen biokjemiske reaksjoner, intet liv!
Dehydrering kommer som oftest opp i en sesjon som en del av en lengre formel der kommunikasjonen mellom forskjellige kroppsdeler, organer og kjertler er redusert med alvorlige fysiske og/eller mentale tilstander til følge.
Det handler ofte om nervetransmisjon påvirket av cellenes manglende evne til dels å ta opp næring via væsken og dels bli kvitt avfallsstoffene. Tas ikke væsken opp, ligger den og skvulper rundt i kroppen. Derfor skjer det ofte klienten i dagene etter BodyTalk-sesjonen blir kvitt så mye væske at det kan leses av på vekten.
Kroniske smerter som for eksempel ved leddbetennelse, kan minskes eller forsvinne helt ved hjelp av Væskebalanseteknikken, og ved mentale sykdommer som skyldes hjernecelledehydrering, opplever klienten vanligvis omgående bedring.
Fordøyelse, muskelfunksjon, hudforyngelse og sunn celledeling er andre av kroppens systemer som har fordel av en god væskebalanse som igjen har stor effekt på for eksempel lymfatiske og immunsystemproblemer.
Det kan være snakk om dehydrering av en spesifikk kroppsdel, en kjertel eller et organ, og her oppnås en enda raskere effekt. Det kan for eksempel være lungedehydrering som er en viktig faktor ved luftveissykdommer. Ved bl.a. astma og kronisk bronkitt er det gode og raske resultater med væskebalanseteknikken.
 
Frie radikaler, følelser og energi
Når kroppens vev er dehydrert, produseres frie radikaler som synes å være involvert i degenerative sykdommer og cancer. Effektiv hydrering fjerner frie radikaler raskere enn noen annen terapiform. Er kroppen dehydrert, hjelper ikke kosttilskudd mot frie radikaler. Er kroppen derimot svært hydrert, behøver man ikke å innta så mange antioksidanter, men kan nøye seg med dem som et sunt og variert kosthold gir kroppen.
Følelser påvirker alle kroppens cellemembraner så dersom følelsene ikke er harmonisert gjennom vannets aktivitet, har det stor betydning for transport av næring gjennom membranene og inn i cellekjernene.
I bioenergi assosieres vann med glede og aksepten av glede i ens liv. Dehydrering symboliserer altså mangel på glede. Mennesker som ikke tillater glede i sine liv, er ofte dehydrert og bærer på tankemønstre som fjerner gleden ved livet. Og så er vann en vital energileder i meridianene og andre av kroppens energisystemer.
 
En sesjon – der væskebalansen spilte en stor rolle
En klient fortalte meg om sin onkel på 85 år som alltid hadde vært frisk, rask og aktiv – og ikke minst god til en kjapp replikk. Den senere tiden har han forfalt, han gikk med krykker, var trist og snakket om å dø. Min klient var svært usikker på om hun kunne overtale onkel Donald til å prøve BodyTalk.
«Han tror overhodet ikke på noe sånt «, sa hun, men likevel lyktes det, og hun kom igjen med onkelen uken etter.
Han var litt vanskelig å overtale, og han humpet ned trappene til min klinikk med en krykke under hver arm. Smerter i knærne.
«Kan du fikse det?», spurte han. «Jeg har prøvd alt, og nå gidder ikke legen lenger å høre på meg. Han skriver bare ut sterkere smertestillende medisiner».
Jeg forklarte Donald at jeg ikke fikser noe.
«Kroppen din kan fikse seg selv. Det gjør den 24/7/365 fra fødselen til du dør. Noen ganger har kroppen bare litt vansker med det», forklarte jeg. » Når du skjærer deg i fingeren, forteller du kroppen din hvordan den skal fikse det? spurte jeg. Og slik fortsatte vi, inntil jeg kunne se AHA-opplevelsen i hans øyne. «Noe stresser kroppen din, og nå vil jeg finne ut hva det er».
Først i BodyTalk-sesjonen kom væskebalansen opp, og her satt jeg overfor et menneske som ikke så mye som forsøkte å innbille meg at han drakk rikelig med vann.
«Jeg har ikke drukket vann siden jeg var barn. Det smakte så fælt», sa han hele tiden. Viljesterk, tenkte jeg.
Her var det altså ikke nok væske som cellene kunne ta opp næringen fra, og etter mange års kamp mot væskemangel var kroppen begynt å «rope høyt». Nyrene holdt på å klappe sammen pga. den alvorlige dehydreringen, og fordi kne er avhengige av nyreenergien – og for øvrig representerer viljestyrke, så var de tydelig påvirket av saken med voldsomme smerter til følge.
Som BodyTalker ordinerer jeg verken medisin, spesiell kost eller drikkevann, men her var det så tydelig at Donald selv kunne få kontroll over framtiden, så: «Drikk vanlig, rent vann nå og resten av livet!»
Det tok tid for Donald å lære å drikke vann, men da han igjen besøkte sin niese her på kysten, fire måneder senere, fortalte han meg stolt at han nå drakk han to liter vann om dagen. Han gikk uten å holde i gelenderet ned trappen min, og for liksom å understreke hvor bar han hadde det, sprang han opp igjen med to trinn om gangen.
Det var mange andre emner i Donalds BodyTalk-sesjon som hadde betydning for hans liv og helse. Bl.a. en masse ubehandlede følelser rundt det at han trodde at legen hadde gitt opp og at han ikke lenger var verdt bryderiet. Dette setter seg dypt inn i deg til det settes fri, slik det skjedde i denne sesjonen. Også hans helt vanlige menneskelige behov for anerkjennelse kom fram. Han hadde i lang tid ikke klart å være familiens glade midtpunkt. I avmakt begynte han å bli sur og startet dermed en nedadgående spiral.
Heldigvis fikk Donald mer ut av sesjonen enn forståelsen for vannets betydning i kroppen, han ble også en glad mann igjen. Det er nå halvannet år siden jeg så Donald sist, men hans niese forvisser meg om at han har det strålende. «Jeg tror han er forelsket. Han har slett ikke tid til å komme til Spania mer», sier hun.
Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon, er du velkommen til å ringe til meg på tlf.: 0034 607 62 91 06 – eller lese mer om BodyTalk på www.norskemagasinet.com. Skriv BodyTalk i søkefeltet, og du kan velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra vinterdepresjoner, utbrenthet og stress til migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes og angst.
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.