Månedsmagasinet på Costa del Sol
Lumon – 20 år med innovativ innglassing och høy kvalitet

Lumon – 20 år med innovativ innglassing och høy kvalitet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Foto 1
 
Foretaksprofil
 
Rett utenfor det sentrale Málaga ligger Lumons nyåpnede hovedkontor. Å slå opp glassdørene til de nye lokalene, med heldekkende glassfasade akkurat i 2013, var en del av foretakets 20-års jubileum.
Lumons idé har vært enkel og begynte i Finland. Som alle nordboere vet er innglassede balkonger vanlig i Norden som vern mot kulde og vind. Men det Lumon Spanias grunnlegger Niklas Satola så var et behov for innglassing også i varmere land, mot regn og vind, men også mot varme og forurensinger. Mange ristet på hodet, men Niklas bestemte seg for å gjennomføre ideen.
I dag finnes Lumon i 26 land, der Spania som nå er suverent størst utenfor Norden, er et av de viktigste eksportlandene.
 
Oppretter formål
Etterspørselen etter Lumons produkter er stor. Hemmeligheten ligger i at Lumon tilbyr løsninger for aktivt å kunne bruke et areal slik mange drømmer om, men som ingen har fundert over hvordan det skal anvendes. Niklas Satola førklarer:
«Et boligkjøp er en av livets største økonomiske investeringer og de aller fleste setter pris på en stor balkong, terrasse eller altan. Ser man på boligens indre, er bruksområdene tydelige, det finnes soverom, kjøkken, oppholdsrom og bad, og man vet akkurat hva man gjør hvor og hvordan det skal møbleres. Men så har man balkongen eller terrassen der det plasseres et bord og noen plaststoler, men hva er egentlig hensikten? Lumons tanke er å skape et område ute, men samtidig inne, med direkte adgang til miljøene utenfor, uansett om det ligger på bakkenivå eller i 13. etasje.»
 
Innglasning
Det Niklas Satola snakker om er å gi mening til balkongen eller terrassen. Å skape et rom i direkte kontakt med uteområdet, men samtidig integrert i boligen. At det blir like naturlig å ta imot gjester på balkongen eller terrassen som å sette seg i oppholdsrommet uten å behøve å lure på om det er for kaldt, varmt, fuktig, mm. Løsningen er enkel, om enn unik og spesialprodusert, nemlig innglassing som verner mot omverdens elementer, samtidig som det skaper det lille ekstra som en bonus til boligen. Et område som takket være Lumons innglassingssystem gir komplett vern mot regn, rusk, vind og smuss, men som samtidig kan åpnes helt opp for sol, varme og frisk luft. Dessuten er det investert mye i å framstille et holdbart produkt, med skreddersydd material av glass og aluminium.
Lumon arbeider utfra tanken om at en kunde kjøper deres produkter en gang i livet, derfor er funksjon, design, brukervennlighet og sikkerhet viktige faktorer for dem.
 
Hemmeligheten bak foretaket
Det er ikke alla foretak som holder seg aktuelle på markedet slik at de stolt kan feire 30-års jubileum.
Niklas Satola forteller hvordan Lumon har lykkes:
«Vi på Lumon satser alltid på nærhet til kunden og til å tilfredsstille deres ønsker. Så man kan si at det er kundene som har gitt oss oppskriften på framgang gjennom sin feedback. Og det handler om alt, produktkvalitet, design, tidsrammer og løfter som holdes, mm. Vi overlater ingenting til tilfeldighetene. Gjennom våre kunder har vi kunnet bli bedre og bedre. Og deres oppfatning av oss er det absolutt viktigste vi har, for en fornøyd kunde snakker positivt om våre produkter.»
 
Sjuende generasjons produkt
Det kan synes som – når man ser en fasade med 20 balkonger – at hver balkong er lik, men Lumon arbeider med millimeterpresisjon og da er hver balkong eller terrasse unik. Derfor finnes det ikke noe lager der materialene ligger ferdige og venter på at en kunde skal ringa. I stedet sender Lumon ut en av sina medarbeidere. På Costa del Sol arbeider bl.a. to svensker som presisjonsmåler området for innglassing, og deretter blir materialet spesialbestilt og montert. Oa alt fra første kontakt og til innglassingen står ferdig tar bare ca. 6 uker.
Et ytterligere ledd i 20-årsfeiringen er at Lumon i år har presentert sin sjuende generasjons produkter – en løsning der Lumons innglassinger kan tilpasse alle områder, til og med for eksempel en restaurantterrasse der det kanskje er litt mindre plass på grunn av bord og stoler.
 
Lumon
Lumon er et nordisk foretak med ca. 800 ansatte, og grunntanken er å alltid arbeide nært med kundene. Lumon gjør store investeringer i utnyttelsen og utviklingen av teknologien i og rundt sine produkter, noe som også er et av målene for å bygge for framtiden. Det innebærer at Lumon også vurderer miljøpåvirkning i produksjonen og kan skryte av at deres karbonfotavtrykk i dag bare er 2-3 år.
Som et tillegg til teknologien og med en morsom app til kunden, kan Lumons nye katalog oppleves i 3D ved hjelp av en surfebrett eller en smartphone der brukeren selv kan glasse inn en terrasse, åpne vindu, bytte farge på aluminiumsrammene, etc.
 
Små sifferfakta att sprida ut i/kring texten:
89 % av Lumons kunder uttrykker en høyere tilfredshet enn de forventet seg.
93 % av Lumons kunder bruker balkongen/terrassen mer enn de trodde de skulle.
83 % av europeerne uttrykker et ønske om å kunne bruke sin balkong/terrasse mer enn de gjør i dag.
67 % prosent av europeerne foretrekker nordisk design.
Av Sara Laine

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet