Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvorfor ditt og hvorfor datt? Når man blir litt mi i knærne

Hvorfor ditt og hvorfor datt? Når man blir litt mi i knærne

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
shutterstock 97042118
 
Der er mye som undrer oss skandinaver når vi kommer fra våre vante rammer i Norden til sydligere himmelstrøk her i Spania. Her i redaksjonen mottar vi da også spørsmål om alt fra; Hvorfor står eggene ikke i kjøledisker i supermarkedene? og; Hvorfor er spanske politikere så korrupte?, til; Hvorfor kjører noe biler rundt med en L på bakruta? og; Hvorfor er det så sparsomt med økologiske varer i butikkene?
Vi bringer her en spalte som behandler noen av disse til tider så vanskelige og andre ganger nokså banale spørsmålene som ikke desto mindre er kilde til stor undring bl.a. såvel skandinaviske tilflyttere som ferierende i Spania. Har du noe du lurer på og noe du synes vi skal undersøke, så send en epost til kasper@norrbom.com.

 
«Huff, nå har jeg sikkert fått bot,» tenker mannen mens han går mot bilen som han selv mener er parkert korrekt. Han ser parkeringsvakten 50 meter borte, og der under vindusviskeren sitter en lapp. Det er ikke reklame for et politisk parti eller en virksomhet som går inn for grønn energi. Nei, det er akkurat den seddelen han frykter aller mest. En bot. Mannen setter etter parkeringsvakten, mens skjells- og banneordene flyer ut av munnen på ham.
«Forbannede p-vakt, hva er dette for noe? Hvorfor får jeg bot, din idiot?»
Parkeringsvakten tar rolig imot de verbale slagene og kan ikke gjøre annet enn å forklare at slik er reglene.
Dette er hverdagen for mange parkeringsvakter i Skandinavia som blir møtt med tilrop og nedlatende bemerkninger, og populariteten blant borgerne er sterkt svingende. Samtidig er fordommene ofte at parkeringsvakter er eldre menn og damer som har behov for å være autoriteter.
 
shutterstock 49797199
 
Og så tenker du, ja, ja, det vet vi da godt, så hvorfor nevner jeg det?
Det er en grunn. For når jeg går rundt i Fuengirola, har jeg ofte undret meg over innbyggernes forhold til parkeringsvaktene. For jeg har fortsatt ikke sett noen som blir uvenner med parkeringsvaktene, og det er ingen som bryter inn i deres arbeid. Og så er gjennomsnittsalderen i hvert fall ikke 37 år for de parkeringsvaktene jeg har sett.
Nei, det er nemlig unge, vakre piker som bærer sin uniform på en slik måte, at de både utstråler autoritet, men også saktens kunne være fotomodeller.
De fleste har mørkt hår, hatt og så går de med sine arbeidsredskaper i form av kamera og en liten datamaskin i hånden og ser etter om bilene er korrekt parkert, eller om parkeringsbilletten er utløpt.
Jeg hører fra mange kvinner at de liker menn i uniform, og nå kan jeg si at jeg også tror at det er en del menn som liker kvinner i uniform. I hvert fall etter at jeg har sett parkeringsvaktene i Fuengirola.
Men hvorfor er det sånn at jeg nesten bare har sett yngre, kvinnelige parkeringsvakter? Ikke at det gjør meg noe, for det er helt klart med på å gjøre gatebildet flottere, men det undrer meg bare, for slik er det ikke i Skandinavia.
Det måtte jeg undersøke, så jeg ringte til firmaet Dornier. Deres ansatte er parkeringsvakter, og her var svaret bare at det ikke var noen spesiell grunn til dette, men at det var de som søkte jobbene som parkeringsvakter. Altså de unge, vakre kvinnene. Resepsjonisten fra Dornier som jeg snakket med, fortalte også at faktisk er 80 prosent av deres parkeringsvakter kvinner.
Om det ligger en skjult baktanke her, vet jeg ikke, men jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken at det var en skjult taktikk fra firmaets side, for hvem kan bli sur på en vakker parkeringsvakt om man får bot for ulovlig parkering? Jeg kunne nok ikke det.
Men ifølge Dornier er det altså ikke derfor. Det er bare tilfeldig. Men den tilfeldigheten gjør ikke meg noe, for man blir jo gjerne litt mo i knærne når parkeringsvaktene slentrer bortover gaten og holder øye med om vi andre har parkert korrekt.
Av Kasper Ellesøe

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet