Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 4

BodyTalk - om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen - del 4

Helle
 
BodyTalk-teknikken kalt Hjernebarkbalansen er en enkel og rask vei til bedre helse – både mentalt og fysisk. Derfor lærer jeg alle mine klienter å utføre den og oppfordrer dem til å bruke de ca. tre minuttene per dag som det tar å utføre den. Effekten av dette har dere kunnet lese om i mine tre foregående artikler i Det Norske Magasinets helseseksjon. Denne gang skal vi se på hvor stor glede man kan få av å vite om hjernebarkbalansen når det handler om akutte skader som for eksempel brannsår, forstuinger og lignende fordi sjokket over uhellet omgående blir mindre og helbredelsen setter i gang. Også ved akuttilstander som astma-, migrene- eller angstanfall og allergiske reaksjoner er virkningen bemerkelsesverdig.
 
I tillegg til å være en av BodyTalk-behandlingens viktigste teknikker, er hjernebarkbalansen en vesentlig del av det vi kaller Fast Aid (á la First Aid – førstehjelp), som vi BodyTalkere benytter i behandlingen av ulykkesofre, for eksempel ved trafikkuhell mens man venter på ambulansen, ved illebefinnende eller slagtilfeller ombord på fly, etc., etc. Men hjernebarkbalansen alene kan i seg selv gjøre en kjempeforskjell.
Jeg får masser av hyggelige historier fra mine klienter om hvor effektiv hjernebarkbalansen har vært om de selv eller mennesker i deres omgivelser har kommet til skade. Men la meg her komme med et eksempel, opplevd på egen kropp som også forteller noe om at det ikke nødvendigvis handler om «å tro på det».
Hendelsen stammer fra min aller første tid som BodyTalk-student. Jeg var på besøk hos min søster i København, og umiddelbart etter frokosten skulle min svoger og jeg kjøre til Jylland. De har to små barn og ganske liten plass, så mest av alt var jeg visst «i veien» for den travle barnefamilies morgenritualer. Litt forvirret over alt oppstyret gikk jeg ut på kjøkkenet for å hjelpe til med frokosten. Brødristeren var satt på øverste hylle slik at de små ikke skulle brenne seg, men det gjorde isteden jeg da jeg stakk hendene opp (uten å ha koblet til hjernen) for å ta de to brødskivene som hadde «poppet» opp. Så fryktelig vondt det gjorde! På både pekefingre, langfingre og ringfingre bredte det seg lynraskt lange, gråhvite, rynkete spor etter forbrenningen. Vel vitende om at det ikke var tid til at jeg kunne sitte med fingrene i kaldt vann i timevis, fant jeg meg et lite hjørne ute i gangen og begynte å gjøre hjernebarkbalanse mens jeg mumlet en blanding av forbannelser, au-lyder og mistro overfor teknikken som da «umulig kunne virke under disse forholdene». Jeg kunne jo ikke konsentrere meg. Jeg rakk å gjøre to hjernebarkbalanser før vi skulle kjøre, og snart satt jeg i bilen ved siden av min svoger med kurs for Jylland. Da vi var kommet et stykke utenfor København, slo det meg plutselig at jeg selv hadde båret både min koffert og min håndbagasje ned fra fjerde etasje, og jeg kunne ikke huske at det hadde gjort vondt i hånden. Jeg kikket på fingrene mine der sporene nå var blitt røde og blanke, men de gjorde ikke lenger vondt. Da vi nådde Storebælt, var brannmerkene helt borte! Jeg var selvsagt temmelig overrasket og svært imponert – og siden har jeg med suksess hjulpet mange tilskadekomne kropper i gang med raskt å helbrede seg selv – til stort glede for kroppenes innehavere. Selv kommer jeg etter hvert sjelden til skade, for det er nemlig en av hjernebarkbalansens positive bivirkninger: Hjernen blir klarere og man begår derfor færre koordineringsfeil.
 
Hjernebarkbalansen kan brukes til alle typer av akutte situasjoner, noe min yndlings-kvantefysiker Zsana Kawar beviste da hun under Dronning Elizabeths 60 års jubileum som regent gjorde en hjernebarkbalanse på selveste Sir Paul McCartney før han skulle på scenen. Med til historien hører at Zsana er medlem av den jordanske kongefamilien, og det var i den egenskap at hun var med på festlighetene og hadde mulighet for å komme så tett på verdensstjernen. McCartney følte seg dårlig tilpass rett før han skulle inn og opptre for dronningen og det kjempestore publikum og tv-seere over hele kloden. Som noen av dere sikkert husker, var opptredenen hans upåklagelig, og han viste ingen mén fra det illebefinnende som han hadde hatt kort tid tidligere. Grunnen til at jeg synes Zsana Kawar, som er professor i kvantefysikk på Oxford (og BodyTalk-student), så fascinerende er en helt annen historie. Den skal dere få en annen gang.
Jeg vil anbefale deg også å lese de tre foregående artiklene om hjernebarkbalansen fordi denne enkle teknikken kan få avgjørende betydning for både din mentale og din fysiske helse, både på lang sikt og i akutte situasjoner.
Ser det rart ut når man utfører teknikken? Hva vil folk ikke tenke? Tja, jeg kan ikke akkurat skjønne at «hva folk måtte tenke» har noen som helst betydning når det handler om vår egen helse og velbefinnende. Medmindre man selvfølgelig heller vil være syk enn «prikke» seg selv forsiktig på hode og brystben i full offentlighet dersom uhellet skulle være ute mens man oppholder seg i det offentlige rom.
 
Du er velkommen til å kontakte meg for mer informasjon om BodyTalk på tlf.: 607 62 91 06.
Du kan lese alle mine artikler om BodyTalk på www.norskemagasinet.com – skriv BodyTalk i søkefeltet, og du vil finne disse artiklene:’
Jan. 2013: BodyTalk – hjelper kroppen til selv å behandle og forebygge menneskelige skavanker
Jan. 2013: Min vei til BodyTalk og kvanteteori
Feb. 2013: Bodytalk – om vilje, stress og røyking
Mars 2013: BodyTalk – om kroppens kjemi (virus, bakterier, sopper, parasitter og toksiner)
April 2013: BodyTalk – om kroppens kjemi (allergier og intoleranser)
Mai 2013: Bodytalk – om livet når det gjør vondt
Juni 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 1
Juli 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 2
August 2013: Bodytalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 3
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.