Månedsmagasinet på Costa del Sol
Korte nyheter september 2013
luis de guindos efe 2004
Økonomiminister Luis de Guindos’ forutsigelser synes å slå rot i virkeligheten.

Fortsatt spansk økonomiks nedgang, men mindre enn tidligere
Spanias økonomi var i årets andre kvartal fortsatt i økonomisk nedgang, opplyser Det Nasjonale statistiske Instituttet, INE.
Men på grunn av økt eksport og et begrenset fall i forbruket på hjemmemarkedet, ble minusveksten i kvartalet april – juni redusert til 0,1 prosent av bruttonasjonalproduktet. Det er det niende kvartalet på rad at økonomien har vært i resesjon, men det er tross alt en framgang sett i forhold til årets første kvartal da økonomien minsket med 0,4 prosent, og det siste kvartalet av 2012 da den gikk tilbake med 0,8 prosent.
Eksporten steg i andre kvartal med 9,2 prosent, mens det i første kvartal steg 3,6 prosent. Forbruket i Spania falt med 3,6 prosent, noe som var et prosentpoeng mindre enn i årets første tre måneder.
Spanias økonomiminister, Luis de Guindos (PP), hadde forutsett at det i andre halvår ville bli lys i enden av den ellers lange og mørke, økonomiske tunnelen. De nye tallene kan være et tegn på at regjeringens forutsigelser om vekst i slutten av året, kanskje blir til virkelighet.
INE har dessuten kunngjort at man forventer at inflasjonen i august endte på 1,5 prosent, altså mindre enn i juli da den var på 1,8 prosent, hvilket skyldes bare mindre økninger i prisene på drivstoff.

 
 
banderas azules
Blå flagg betyr ikke bare en fin strand, men også at sikkerheten og de sanitære forholdene er i orden.
15 andalusiske strender mister det Blå flagget
Den spanske grenen av den internasjonale organisaajonen Blå flag, Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), har fjernet det Blå flagget fra en rekke strender i Andalucía.
Årsakene er mangel på livreddere og for dårlige sanitære forhold. De følgende strendene har nå ikke lenger rett til å heise det kjente flagget:
Malapesquera og Carvajal (Benalmádena), Sabinillas (Manilva), La Alcaidesa (La Línea de la Concepción og San Roque), Torreguadiaro og Cala Sardina (San Roque), La Barrosa og Sancti Petri (Chiclana de la Frontera), Marina de la Torre, Venta del Bancal-Las Ventanicas, Descargador og Piedra Villazar (Mojácar), Matalascañas (Almonte) samt La Gaviota (Isla Cristina).
Andalucía har i år ellers kunnet skryte av 96 Blå flagg hvorav 78 var tildelt strender, og 18 ble gitt til fritidsbåthavnene.
I resten av Spania har fire strender mistet det Blå flagget.
Benalmádena kommune har meddelt at man forventer at flagget bare er fjernet midlertidig.
 
 
Estepona
Gamlebyen i Estepona er med på å tiltrekke seg utlendinger i stadig større grad.

Estepona slår alle rekorder
Det er gode nyheter fra hotellbransjen på Costa del Sol, denne gangen fra Estepona.
Kommunen opplyser at antallet besøkende i år foreløpig har økt med hele 70,41 prosent i forhold til samme periode i 2012.
Tallet på hotellovernattinger har i samme tidsrom steget med 50,52 prosent. Estepona er et av de områdene der de besøkende i gjennomsnitt blir aller lengst, nemlig i 18,4 dager.
Britene representerer med sine 32 prosent den største gruppen utlendinger. Deretter følger franskmenn, nordboere og saudi-arabere.

 
 
jovenes 1
En gang var det glede og framtidsutsikter for spanske unge.
 
Bare en av fem spanjoler under 30 år har flyttet hjemmefra
I gjennomsnitt koster det unge mellom 16 og 30 år 80 prosent av en minimumslønn å betale for eget tak over hodet.
Det betyr at bare rundt hver femte (22,1 prosent) av de ca. 1,8 millioner unge under 30 år har egen bolig, mens resten fortsatt bor hjemme hos foreldre eller andre slektninger. Tallet har økt, ettersom mange, på grunn av arbeidsløshet og manglende økonomi, har måttet flytte hjem til familien igjen. Det viser en ny undersøkelse fra organisasjonen Observatorio de Emancipación del Consejo de la Juventud de España (CJE), som påpeker at rundt 55 prosent av denne aldersgruppen er uten arbeid, og at drøyt halvparten av dem som har arbeid, er beskjeftiget i stillinger der de i prinsippet er overkvalifiserte.
Samme undersøkelse viser at det i aldersgruppen 30 til 40 år har lyktes 72,9 prosent å flytte hjemmefra og forbli i egen bolig. Det er likevel et unntak for denne aldersgruppen i Andalucía, Asturias, Kanariøyene og Galicia der prosentsatsen ikke når 70.
Rundt 40.000 unge som er universitetsutdannede, har bare i år forlatt Spania for å arbeide i utlandet.
CJE påpeker at de unge gjennomsnittlig bør tjene 80 prosent mer enn de gjør i dag, for å kunne ha råd til å klare seg på egen hånd. Dermed er det å leie eller kjøpe seg en bolig i dag for de aller fleste ren utopi.
 
 
P2200003
Kommunen setter opp vann- og fôringstrau til dyrene.
 
Ofrene fra fjorårets skogbrann i Mijas er ikke glemt
Her er en skikkelig solskinnshistorie fra Mijas.
Den voldsomme skogbrannen som i fjor sommer herjet Mijas og et par av de omkringliggende kommunene, har nå fått kommunen til å tenke på de mange dyrene som omkom eller led i flammene.
Brannen har også betydd at vann og fôr har blitt sparsomt på de avsvidde fjellene og i utmarken.
Derfor har man nettopp plassert 30 vannings- og fôringssteder på forskjellige steder i fjellene Sierra de Mijas, slik at dyrene, bl.a. villsvin og geiter, vil få det litt lettere ved å klare seg gjennom de varme og tørre sommermånedene. Noen av vanningsstedene er knyttet til kilder, slik at det er en vedvarende forsyning av vann.
 
 
Tráfico-de-personas
608 personer har blitt arrestert, mistenkt for å ha deltatt i menneskehandelen. Det er 30 prosent flere enn i samme periode i fjor.
 
400 unge kvinner og menn reddet fra sexslaveri
I år er hittil 400 unge kvinner og menn reddet fra et liv som sexslaver i hendene på menneskehandlere.
Menneskehandel, der unge mennesker, fortrinnsvis kvinner, men også menn, blir lokket til Vesten med løfter om arbeid og et bedre liv, for i stedet å bliv utnyttet og tvunget til prostitusjon, er en særdeles lukrativ og omspennende forretning i store deler av verden. Det gjelder også i Spania, der det anslås at bransjen har en omsetning på fem millioner euro om dagen.
Forretningene, eller utnyttelsen og misbruket av unge mennesker, foregår stadig oftere i leiligheter, mens det før mer fant sted på såkalte klubber. For å komme problemet til livs, innførte Policia Nacional tidligere i år en ny plan som blant annet gikk ut på at man oppfordret beboere som hadde mistanke om at prostitusjon fant sted i en leilighet i deres bygning, til å sende epost eller ringe politiet. Takket være det har politiet foreløpig kunnet frigi 400 mennesker som veldedige institusjoner nå hjelper å komme videre.
Samtidig er 608 personer blitt arrestert, mistenkt for å ha deltatt i menneskehandelen, og det er 30 prosent flere enn i samme periode i fjor.
De fleste av de frigitte, unge menneskene er rumenere, kinesere og brasilianere, mens de arresterte først og fremst er spanjoler, rumenere og kinesere.
Man vet ikke hvor mange personer som er tvunget til prostitusjon, men politiet holder øye med rundt 12.300 mennesker. Men det mener politiet, ifølge avisen 20minutos, bare er toppen av isfjellet som kanskje består av tre ganger så mange mennesker som er tvunget til et slikt liv på klubber, på gata, i industrikvarterer og altså i lyssky leiligheter.
 
 
turistas
Mye tyder på at rekorden for det aller beste året, 2007 med sine 58.665.504 turister, blir slått i år.
Fortsatt jubel i feriebransjen
57.628.497. Så mange utlendinger valgte i 2012 å dra på ferie til Spania.
Og duggfriske tall for juni tyder på at 2013 vil slå dette tallet. I juni steg tallet på besøkende nemlig med 5,3 prosent i forhold til samme måned sist år. I januar var antallet gått tilbake med 2,6 prosent, februar var på samme nivå som i fjor, mens tallene steg i mars, april og mai med hhv. 7,9, 3,1 og 7,4 prosent.
Juni bidrar altså til optimismen i turistsektoren som også forventer fine besøkstall i juli, selv om man ennå ikke er ferdig med opptellingen.
Det kan tyde på at rekorden for det aller beste året, som var 2007 med 58.665.504 besøkende, kan bli slått.
En medvirkende årsak er urolighetene i Egypt og Tunisia.
 
 
Autopista
Utregninger viser at en motorvei i Spania koster 496.298 euro per kilometer, altså ikke langt fra dobbelt så mye som i Tyskland.

Spanske motorveier koster det dobbelte av de tyske
I EUs kontrollsystem har man spurt seg selv om hva det koster å konstruere en kilometer motorvei, og hvorvidt de pengene som Unionen bidrar med til medlemslandene, brukes korrekt.
Man har derfor sammenlignet prisene på prosjekter utført i Spania, Tyskland, Polen og Hellas der EU har bidratt med støtte til oppbyggingen av infrastruktur. Utregningene viser at en motorvei i Tyskland, det billigste av de fire landene, koster 287.943 euro per kilometer, mens prisen i Spania som er det dyreste, er 496.298 euro, altså ikke langt fra dobbelt så mye som i Tyskland.
Der er ingen tegn til at de høye omkostningene skyldes lønninger. Fra spansk side mener man at årsaken er de mange tunellene, mens EUs kontrollmyndigheter er av den oppfatning at Spania ikke har så mange og så høye broer som andre land.

 
 
rosalia mera
Rosalía Mera grunnla sammen med sin forhenværende mann, Amancio Ortega, firmaet Inditex som blant annet står bak tøykjeden Zara.
Farvel til grunnlegger av Inditex
Rosalía Mera som sammen med sin forhenværende mann, Amancio Ortega, grunnla selskapet Inditex som blant mange andre forretninger driver tøykjeden Zara, døde 15. august. Hun hadde fått hjerneblødning etterfulgt av hjertestans, mens hun var på ferie på Menorca. Hun ble straks fløyet til sin hjemby, galiciske A Coruña, men legene kunne ikke redde henne.
Mera kom fra beskjedne kår, og hun måtte allerede som 11-åring slutte på skolen for å ta arbeid som syerske. Her møtte hun senere sin kommende mann, og sammen besluttet de å starte som selvstendige. Den første Zara-forretningen åpnet i 1975, og gjennom de følgende årene vokste det til et verdensomspennende imperium. Mera og Ortega ble skilt i 1986. Selv trakk hun seg fra virksomheten i 2004, og har siden det gjort en stor innsats med sosialt og frivillig arbeid, samt en sterk innsats innenfor bl.a. utdannelse.
Ifølge det internasjonale tidsskriftet Forbes var hun den 66. rikeste kvinnen i verden.
Rosalía Mera ble 69 år. Hun ble begravet i sin hjemby. Datteren Sandra arver hele hennes formue.
 
 

Spansk og fransk politi løser internasjonal sak om menneskesmugling

Spansk politi har i samarbeid med franske kolleger rullet opp en bande som smuglet kinesere til Europa og USA.
I alt 75 personer er arrestert, bl.a. 51 av Policía Nacional i Spania. Blant de arrestert er den antatte lederen av banden som ble arrestert i Barcelona. De fleste er kinesere.
De illegale kinesiske immigrantene betalte mellom 40.000 og 50.000 euro for å komme til Vesten, der Barcelonas El Prat-flyplass for manges vedkommende var det første målet før man kunne utstede nye, falske pass og sende immigrantene videre til den ønskede destinasjonen i Spania, det øvrige Europa eller USA.
De store beløpet har betydd at mange av immigrantene fikk en livsvarig gjeld til menneskesmuglerne, og der mange også ville bli tvunget ut i prostitusjon.
Arrestasjonene fant dessuten sted i blant annet Málaga, Alicante, Palma og Madrid.
 
 
Bloddonor
Spania er det land i Europa der flest donerer blod, men landet ligger på en åttendeplass når det gjelder ryggmarkdonasjoner.
 
Ny bloddonor hvert femte minutt
Foreldrene til en Madrid-gutt på bare tre måneder og som har leukemi, søker donorer på nettet. Verken de eller deres andre sønn på to år er egnet som donere av den ryggmargen som den syke gutten Mateo, trenger.
Søket etter en egnet donor har skapt en lavine av donorer, og hvert femte minutt ringer en person for å tilby seg å donere. Foreldrene har opprettet en hjemmeside, og anmodningen er lagt på ut på sosiale medier der den får støtte av flere kjente kunstnere og sportsfolk som Alberto Contador og Iker Casillas, samt hele Mallorcas fotballag, noe som har bidratt til at sidene er sett av millioner av mennesker.
Ønsket er naturligvis å finne en egnet donor til Mateo. Samtidig håper man at saken vil få tallet på donorer til å stige, for Spania er det land i Europa der flest mennesker donerer blod, men når det dreier seg om ryggmarkdonasjoner, er landet på en åttendeplass.
Les mer på http://medulaparamateo.com/
 
 
Bale
Gareth Bales skifte fra Tottenham til Real Madrid på en seksårig avtale, gjør ham til den dyreste spilleren i historien.
Bale – verdens dyreste spiller?
Sommerens lengst pågående transfer-historie endte bra da det ble bekreftet at Gareth Bale slutter seg til Real Madrids tropp. Den walisiske fotballspilleren skiftet fra Tottenham Hotspurs i England til den spanske kongeklubben Real Madrid. Og det var ikke et uanselig beløp som Real Madrid har betalt for den 24 år gamle Bale som kaller klubbskiftet for en drøm som går i oppfyllelse.
«Mange spillere snakker om sine ønsker om å slutte seg til klubben man drømte om som gutt. Jeg kan ærlig og oppriktig si at dette er min drøm,» sier Gareth Bale til Tottenhams hjemmeside.
Den walisiske stjernen har underskrevet en seksårs kontrakt, og mye tyder på at Bale nå er verdens dyreste fotballspiller. Flere medier melder at prisen er 100 mill. euro, mens noen medier forteller at prisen «bare» er 91 mill. euro. I så fall vil Cristiano Ronaldo fortsatt være verdens dyreste spiller, for han ble kjøpt for knapt 94 mill. euro i 2009 da han skiftet fra Manchester United til Real Madrid.

Faktisk er Real Madrid også klubben som har kjøpt fire av de fem dyreste spillerne i historien:
1. Gareth Bale – 100. Mill. euro – Tottenham til Real Madrid i 2013
2. Cristiano Ronaldo – 93,9 mill. euro – Manchester United til Real Madrid i 2009
3. Zinedine Zidane – 75 mill. Euro – Juventus til Real Madrid i 2001
4. Zlatan Ibrahimovic – 70 mill. Euro – Inter til Barcelona i 2009
5. Kaka – 65 mill. Euro – AC Milan til Real Madrid i 2009

 
 
Alaya
Dommer Mercedes Alaya har tiltalt ytterligere 23 personer i ERE-saken.
 
Andalucía slår tragisk rekord
Fram til ganske nylig tilfalt «æren» som Spanias største korrupsjonsskandale Marbella og Malaya-saken der 100 personer, bl.a. tidligere ordførere, embetsfolk og forretningsfolk, ble arrestert og anklaget for omfattende korrupsjon i forbindelse med illegale byggetillatelser, underslag, maktmisbruk, o.l. Saken ble avslørt i 2006.
Men 23 nye tiltalte betyr at det nå er 116 personer tiltalte i ERE-saken. Dermed har saken nå vokst til å bli Spanias mest omfattende korrupsjonsskandale noensinne.
Den ansvarlige dommeren Mercedes Alaya har siden 2011 arbeidet med saken, der utallige mennesker skal ha mottatt illegale utbetalinger i form av falske pensjoner fra et fond som i 2001 ble skapt av den PSOE-ledede lokalregjeringen for å hjelpe virksomheter i nød med å redusere arbeidsstyrken ved å tildele medarbeidere som man var nødt til å avskjedige, en pensjon med forkortelsen ERE. Mellom 2001 og 2010 gikk 721 millioner euro, og ikke som tidligere opplyst 647 millioner, til dette fondet, skriver El País.
Herav anslås det foreløpige beløpet som har gått til de ulovlige pensjonene å være på omkring 140 millioner euro.
Det er blant annet lokale politikere fra den andalusiske lokaladministrasjonen og fra kommuner, samt forretningsfolk og fagforeningsledere, som er anklaget for å ha tildelt ERE-pensjoner til familie, venner og bekjente. Dette er saker der mottakere av ERE er blitt tildelt pensjonen fra et firma, uten noensinne å ha arbeidet der. I stedet har virksomheter gått glipp av muligheten for kanskje å redde arbeidsplasser.
Saken ruller nå raskere framover etter at dommeren er tilbake etter et halvt års fravær på grunn av sykdom.
Det utelukkes ikke at flere personer kan bli anklaget, etter hvert som Guardia Civil og dommeren kommer til bunns i saken. En av disse personene kunne være den nylig avgåtte lederen av den andalusiske lokalregjeringen, Junta de Andalucía, og samtidig formann for PSOE i regionen, José Antonio Griñán.
 
 
jellyfish
En av de nye manetene i Middelhavet er Rhopilema nomadica som blir ansett for å være en av de mest aggressive artene.
Overfiske kan føre til flere maneter
Antallet maneter langs Middelhavets kyst har steget, og grunnen kan være overfiske. Når fiskene fanges og tas opp av havet, er der mer mat igjen til manetene som kan formere seg svært raskt. Greenpeace har funnet bevis for at Spania har fisket tre gange den mengden fisk som de egentlig kan, og EU har nylig nedjustert landets fiskekvoter med 800 tonn som straff. Tidligere i år fikk Spania et slag over fingrene for å ha fisket for mye makrell. Selv om det vanligvis er typen glassmaneter som svømmer rundt i området, betyr varmere temperaturer i havet at brennmaneter har begynt å komme inn fra det Rødehavet og Suezkanalen.

 
 
malaga-strand
Sommeren i Málaga har vært den kjøligste siden år 2000.
Málaga har hatt den kaldeste sommeren på mange år
I juli og august ble det målt en gjennomsnittstemperatur på 24,7 grader i Málaga. Det er den kjøligste sommeren siden 2000 da gjennomsnittet lå på 24,2 grader. Tallene som er målt av Agencia Estatal de Meteorología en Málaga, er ytterst uvanlige. Ingen dag i juli nådde opp over 35 grader, noe som hører til sjeldenhetene når man snakker om sommer i Sør-Spania.
Den kjølige våren skulle visstnok være en av grunnene til at man i juli ikke ble slått ut av den hetebølgen som normalt rammer Málaga, sier meteorolog José María Sánchez Laulhé, til den spanske avisen Málaga Hoy.
«Havet ble kraftig kjølt ned i vår, og den friske havluft har derfor påvirket de ellers så varme sommerdagene», forteller han.
Selv om været ofte varierer i Sør-Spania, er de lave temperaturene under normen. Siden 1971 da man begynte å måle temperaturene i Málaga, har nesten alle år vært preget av stigende temperaturer. Et fenomen som settes i sammenheng med de menneskeskapte klimaforandringene. Så selv om los malagueños i år kunne glede seg over en kjøligere sommervind, er det nok ikke noe de kan regne med framover.
 
 
aborto
Regjering vil innføre strengere krav til abort.

Strengere abortlov på vei i Spania
Spanias konservative regjering går inn for en kraftig innskjerping av landets abortlov. En abort skal bare tillates dersom kvinnen har blitt gravid ved voldtekt, hvis barnet er misdannet eller hvis graviditeten og fødselen utgjør en alvorlig fare for kvinnens fysiske eller psykiske tilstand.
Den nåværende loven ble vedtatt i 2010 av den sosialistiske regjeringen, men regjeringen med Mariano Rajoy (PP) i spissen vil nå tilbake til den strammere loven fra 1985.
Loven fra 2010 tillot abort til og med uke 14 av graviditeten og til og med uke 22, hvis fosteret var misdannet. Forslaget vil bli presentert i slutten av oktober.

 
 
shutterstock 123744373
Mye tyder på at den seksuelle lavalderen i Spania heves fra 13 til 16 år.
Vil heve den seksuelle lavalderen
Med et nytt forslag til straffelov, vil regjeringen i Spania heve den seksuelle lavalderen fra 13 til 16 år. Det betyr at hvis en voksen har samleie med en gutt eller en jente som ikke er blitt 16 år, kan den voksne bli dømt for misbruk, også selv om gutten eller jenten gir sitt samtykke. Det er likevel ett unntak: Hvis det er frivillig sex med et barn under 16 år, vil det ikke være et lovbrudd hvis gjerningsmannen er en person på noenlunde samme alder, utviklingstrinn og modenhet. Det vil si at hvis en gutt på 18 år har seksuelt samkvem med en jente på 15 år, så vil det ikke anses for en forbrytelse hvis det er samtykke, og man vurderer det slik at gutten er på samme utviklingstrinn og er like moden som jenta.
Dette er det nyeste forslaget til et utkast til ny straffelov som Ministerrådet sannsynligvis vil godkjenne i løpet av september. I forslaget er det ikke strafferammen som endres, bare lavalderen. Spania er et av de land som har den laveste seksuelle lavalderen.
 
 
bilsalg
Færre biler som forlater fabrikken, får raskt en ny eier. Salget av biler går ned i flere europeiske land.
Bilsalget går ned i Spania, opp i Norge
I flere europeiske land forsetter bilsalget med å falle, og selv om Spania viste tegn til framgang tidligere på sommeren, har salget falt med 18 prosent i august i forhold til samme måned i fjor. Også i Frankrike og Tyskland kjører færre biler ut fra bilforhandlerne, og Tyskland tar imot det hardeste slaget, nemlig en nedgang på 24 prosent. Formannen for den franske bilindustrien, Francois Roudier, sier at september og oktober blir viktige, og selv om august alltid er en rolig måned, har dette år vært særlig vanskelig. Bare noen få markeder har opplevd en framgang i bilsalget, bl.a. i Storbritannia og Norge.
 
 
Barranco Blanco
Naturkrefterne overrasker etter kystens største skogbrann i fjor.
Et naturlig mirakel etter skogbrann
Det har nå gått ett år siden en av kysten største branner raserte hele 8.000 hektar. Brannen som startet i Barranco Blanco i Coín, spredte seg raskt, og utover seks kommuner. Konsekvensene var store, og ingen kunne i sine villeste drømmer forestille seg hvordan det store naturområdet ville kunne komme seg. Men nå bare ett år etter brannen ser det ut til at naturen selv har brukt sine krefter på å komme til live. En undersøkelse av naturområdet ved Barranco Blanco viser at vegetasjonen raskt har kommet seg, og de før så forkullede fjellene og dalsidene lyser nå lysegrønt opp i landskapet. Den raske gjenvegetasjonen av området skyldes først og fremst den store nedbørsmengden tidligere i år, samt den store mengde aske som vegetasjonen har anvendt som næringsstoffer. Professor ved Universitetet i Málaga (UMA), Andrés Pérez-Latorre, forklarer at han aldri tidligere har sett naturen komme seg så raskt etter en brann. Og nesten 90 prosent av treslaget Alcornocal som er svært typiske for Barranco Blanco, har kommet seg og har nye, grønne skudd.
 
 
Euskaltel
Rytterne med de oransje blusene fra Euskaltel får lov å fortsette på sykkel i neste arrangement. Likevel under et annet navn. Foto: www.euskalteleuskadi.com
Fernando Alonso går fra fire til to hjul
Spanias kanskje største sportsstjerne, Fernando Alonso, er noe overraskende på vei inn i sykkelsporten. Det er ikke fordi han vil bytte sin røde Formel 1-racer ut med en tohjulet landeveissykkel og kjøre 50 km/t i stedet for 300 km/t. Nei, den spanske superstjernen har kjøpt et sykkellag. Alonso overtar det baskiske laget Euskaltels lisens til å kjøre på World Toure´n, det høyeste nivået innenfor sykkelsporten.
Euskaltel stod ellers i fare for å legge ned, men redningsmannen blir altså Formel 1-stjernen som alltid har hatt en pasjon for sykkelløp. Det er ennå usikkert hvordan han vil drive laget, men noe tyder på at det blir lagets nåværende stjerne, Samuel Sánchez, som blir kaptein. Han gleder seg over at laget overlever.
«Det er bedre enn noen seier. Ikke bare for oss, men for sykkelsporten og sportsverden. Det er et langsiktig prosjekt, og det er et tegn til at Alonso er engasjert og dedikert, selv om laget først skal gjenoppbygges nå. Sykkelsporten må glede seg over det, fordi Alonso er en person som kan tiltrekke seg andre virksomheter og sponsorer til å investere i sykkelsporten,» sier Samuel Sánchez, ifølge elconfidental.com.
Hvem som blir hovedsponsor for laget og hva det kommer til å hete, er uvisst. Men ryktene går på at Alberto Contador som er god venn med Fernando Alonso, blir kjøpt fri av sin kontrakt hos Team Saxo-Tinkoff for å kjøre på Alonsos lag. Alt er likevel i den innledende fasen, og intet er sikkert ennå.
 
 
Marihuana
28 kilo marihuanaplanter funnet på et tak.
 
28 kilo marihuanaplanter funnet på taket av et hus
En narkorazzia ga stor gevinst da Policía Nacional fant og beslagla i alt 28 kilogram marihuanaplanter i kvarteret Las Peñas i nærheten av Ronda. To mistenkte i saken har blitt arrestert.
Politiets etterforskning tyder på at de arresterte på henholdsvis 33 og 60 år, dyrket den ulovlige cannabisen på taket av sitt hus der de skjulte marihuanaplantene under et grønt solseil.
De to arresterte har blitt framstilt for en dommer.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.