Månedsmagasinet på Costa del Sol

Som mange av mine lesere vet, tilbrakte jeg sommerferien i Cancun i Mexico der kjæresten min holder til.
Etter de første dagene med stormende gjensynsglede, begyndte de små gnisningene å innfinne seg. Jeg er til daglig leder og vant til å få det slik jeg vil ha det, og han er eneboer og vant til å gjøre slik han ønsker. Da gnisningene hadde stått på et par dager, sa min livskloke venn:
”Let us change gun for fun” og «paradox for paradise”. Etter at jeg tok til meg disse ordene, ble resten av ferien en uforglemmelig og vidunderlig tid for oss begge, både med moro, lek, alvor og deilig sex.
Sitatet ovenfor henger fortsatt ved. Jeg gjør mitt beste for å integrere ordene i min hverdag, og jeg tenker på at hvis disse ordene blir allmenngyldige leveregler for oss alle, blir ”våpenfabrikantene” snart arbeidsløse. Dermed kan vi konsentrere oss om å gjøre denne vakre planeten om til et fredelig sted der alle mennesker tar vare på hverandre i jevnbyrdig sameksistens med fokus på glede og kjærlighet i hverdagen.

Seksualitet i hverdagen
Seksualitet kan gi en sann overflod av sunnhet, rikdom og lykke.
I min verden fungerer sex best i et forhold der man gjensidig gir hverandre kjærlighet. Bygger forholdet utelukkende på seksuell tiltrekning, synes jeg det er en flat fornemmelse sammenlignet med det å ha sex med den partneren man elsker. Det er den opprinnelige og rå energien vi har i kroppen når vi dyrker sex med den vi elsker. Dan Millan skriver i sin bok Praktisk seksualitet: ”Din holdning til seksualitet speiler din holdning til livet.”
God sex med den du er aller mest glad i, gir vitalitet og livskraft. Omvendt er også vitalitet og livskraft en kilde til seksuell energi. Det er en viktig del av livet å uttrykke fysisk såvel som følelsesmessig kjærlighet. Derfor er det alle mulige grunner til å pleie seg selv, både fysisk og psykisk i alle aldre. Hold deg varm, glad, levende og i balanse med deg selv, så har du de beste muligheter for et godt partnerskap. På den måten kan du også leve med hennes/hans særheter, også de mange tingene vi ikke alltid forstår hos hverandre og som noen ganger kan være vanskelige å akseptere.
Tørr å elske og bli elsket. Kjærlighet er det vakreste av alt, men noen ganger kan den også bringe den mest intense smerten der vi som såret føler oss nærmest hudflettede. Det er noen ganger nødvendig å oppleve skyggesidene for at vi kan vokse og gro, ta ansvar for våre liv og komme oss videre.

”Gammel” kjærlighet
Selv om dere kanskje har kjent hverandre og levet sammen i mange år, så pass deg for vanens drepende kjedsommelighet. Sommeren er en deilig tid for å få fart på og vitalisere forholdet. I ferien er det ikke noe press, man er avslappet og dermed frigjøres masse energi som kan brukes til å (gjen)oppdage det helt unike ved partneren din. Gjør noe ut av deg selv. Husk flørten i øynene. Gjenoppdag forelskelsen. Spis, elsk, drikk deilig vin, dans og føl villskapen inne i deg. Stopp med de evige bekymringene. Fortsett med å gjøre ting som gjorde deg glad da du var 16 år. Som kvinne sier jeg at levende kvinner ikke har noen alder. Kvinner på 70 har fortsatt en ung kvinne på 16 inne i seg.
Lysten til erotikk oppstår i hjernen. Forståelsen av både å yte og nyte blir bedre med alderen, ifølge flere undersøkelser. Derfor skal den seksuelle nytelsen hos begge parter bli best etter fylte 50 år. Deepak Chopra skriver i en av sine bøker at det å være seksuell aktiv i sine yngre og modne år, gir de beste sjansene for å forbli aktiv opp gjennom alderdommen.
Deilig sex frigjør «nytelseshormoner» og dermed bedres immunsystemet og smerte og stressnivåer reduseres.
Ros hverandre for de små tingene som partneren din gjør i hverdagen. Når hagen er ordnet, når han henter deg på supermarkedet, når lyspærene som har gått i huset blir skiftet ut, m.m. Gi hverandre mange, varme og store klemmer. Det er en vidunderlig følelse å bli holdt rundt, Jeg elsker en vidunderligt klem der man bare står og holder rundt hverandre, fornemmer duften og tryggheten og føler at alt er bra. Forfør hverandre, gi blide berøringer, utforsk, kil, kyss, ha dyp øyenkontakt. Le sammen. Nyt en god middag med et glass god vin, trekk stikkontakten ut på tv’en. Vær oppmerksom på utseendet. Ta på pent tøy, også selv om du ikke er helt ung lenger. Nyt kroppen din, den er deilig, og den er uansett din kropp, uavhengig av om tyngdekraften har gjort sitt inntog, eller om det er litt cellulitis og et par kilogram for mye. Dans i huset, i hagen eller på stranden, det er ikke noe som er så livgivende som bare å danse løs til den villeste musikken, f.eks. Tina Turner, Gloria Gaynor og mange flere. Spotify er en vidunderlig gave til oss alle der du helt gratis kan hente den musikken du ønsker deg akkurat nå. Vet du ikke hvordan det skal installeres, så få hjelp av en god venn som kan. Er det uvant for partneren din å se deg danse rundt, vil han/hun første gang ta en ekstra titt, men det er helt sikkert gode muligheter for utvidelse av programmet.
Si aldrig nei til sex med partneren din. Det er en svært voldsom opplevelsatt bli avvist seksuelt, og de fleste av oss bærer på sår fra fortiden. Har du ikke lyst akkurat her og nå, kan det noen ganger være en god ide å ”late som om” og plutselig finner du likevel ut at det egentlig er svært godt. Vil du overhodet ikke ha sex, så behandle ham/henne med forsiktighet og si fra hvorfor du ikke vil. Fortell at du gleder deg til senere.
Etter min mening behøver en deilig seksualitet ikke alltid munne ut i orgasme. Det er også vidunderlig å holde rundt hverandre, bare være sammen og vite at dere er felles om kjærligheten.

Kosten
Maten må være farverik og innbydende. Sitt ned og spis. Dekk alltid bordet pent, gjerne både med lys, blomster og dempet musikk. Ha vinen trukket opp med den rette temperaturen. Er det en middag uten alkohol, foreslår jeg granateplejuice eller juice med maca som gir energi. Det finnes en deilig maca-juice som i tillegg til maca også inneholder johannesbrød.
Nyt maten og smak og tygg hver eneste munnfull. Det er en frase om at som du spiser, slik elsker du. Tanken streifer meg hver gang,jeg ser en person råsluke maten uten overhodet å være oppmerksom på hvilken mat vedkommende spiser.
Unngå fastfood. En pizza er, etter min mening, virkelig dødbringende for den etterfølgende seksualiten.
Skjær ned på sukker, kaffe, sigaretter og alkohol. Det er ting som gjør det vanskelig å opprettholde et stabilt energinivå dagen gjennom. For mye av de nevnte tingene gjør at du mot slutten av dagen, da erotikken og seksualiteten kanskje skal dyrkes, sannsynligvis i stedet føler deg trøtt og nervøs.
Spis i stedet økologisk mat med masser av frukt, grønnsaker og salater, evt. kjøtt av god kvalitet og fet fisk. Fet fisk er bra for hormonspeilet og kan evt. være en hjelp hvis du lider av tørrhet i skjeden. Gresskarkjerner, hørfrø, solsikkekjerner er også rike på essensielle fettstoffer. Bruk gjerne chili i maten, det setter fart på saftene.
Østers er en kjent elskovsmat, antakelig på grunn av sitt store sinkinnhold. Det er viktig for et godt seksualliv. Fullkorn, egg, nøtter og magert kjøtt er også sinkholdig. Fullkornris er rikt på b-vitaminer og e-vitaminet som er kjent som ungdomsvitaminet. Det finnes i hvetekim, sojabønner, alfalfa, mandler, hasselnøtter, avokado og grønne grønnsaker.

Gode kosttilskudd
Som alltid starter jeg med et godt vitamintilskudd, f.eks. Omnimin som har et høyt innhold av både b-, c- og e-vitamin. C-vitamin er viktig for en god sædkvalitet. E-vitamin er viktig for hormonproduksjon og kretsløp.
Essensielle fettsyrer kan f.eks. være Epa Gla+ som inneholder både omega 3-, 6-,7- og 9. Det hjelper til med å vedlikeholle hormonbalansen, forbedre potensen ved å fortynne blodet, samt forebygge evt. vaginal tørrhet.
Sink kan være et godt ekstratilskudd, hvis du er mann. Sperm er fylt med sink, så ved hver sædavgang, mistes littn sink. Sinkmangel kan være medvirkende til impotens. Et sinktilskudd på 15-20 mg daglig kan ha en positiv innflytelse på sekslivet. Virker best hvis det tas om kvelden.
DHEA er et hormon som avtar sterkt med årene. Det er et energivende og stresslindrende hormon som kan omdannes i kroppen, enten til østrogen eller testosteron. Det kan ikke kjøpes over disk i Europa. Før du evt. tenker på å ta DHEA, må du få målt dine verdier og alltid snakke med en lege og få beskrevet den rette doseringen. Det kan evt. være visse bivirkninger.
Ginkgo Biloba forbedrer blodsirkulasjonen, ikke bare i hjernen, men også i det perifere kretsløp som penis, hender og føtter. Studier har vist at planten er god mot impotens.
Maca er min personlige storfavoritt. Den kalles også peruviansk ginseng, selv om den ikke har noe med ginseng å gjøre. Den har i mer enn 2.000 år vært brukt i Peru som stimulerende middel. Maca er bra for både kvinner og menn. Maca finnes i flere former, bl.a. både svart og hvit. Den svarte er litt mer stimulerende enn den hvite. I langt de fleste tilfeller er den hvite absolutt tilstrekkelig. Maca finnes i deilig, velsmakende drikke, i pulver til å blande i diverse smoothies, i kapselform og endelig som velsmakende småkaker.
Jeg har brukt den i mange år også fordi middelet gir en deilig og glad energi. I Danmark er middet forbudt.
Superman som er laget av den finske legen Tolonen inneholder Muira Puama, på dansk kalt potenstreet. Det er en søramerikansk plante som er kjent som et elskovsmiddel først og fremst for menn. Superman inneholder dessuten guarana, selen og sink.
Prelox fra Pharma Nord inneholder L-arginin, taurin og pycnogenol. Den er laget til menn. Den er blitt et veldig populært middel. Innholdet er sunt for mange andre ting enn nettopp det seksuelle.
Schizandra anbefales til både kvinner og menn. Den gjør deg glad og hjelper dessuten på vaginal tørrhet.
Omega 7 er oljen fra havtorn. Det er en fantastisk hjelp for kvinner som lider av tørrhet i skjeden. Omega 7 hjelper på alle former for tørre slimhinner. Produktet finnes bl.a. fra Pharma Nord.
L-arginin er en aminosyre som er til stede i proteiner i alle livsformer. Arginin har vist seg å være bra for både hjerte, seksueldysfunksjon hos kvinner og impotens hos menn. Det finnes i mange midler som f.eks. Arginin Max fra Naturdrogeriet og L-argiplex fra Medic Danmark, der det finnes både en mannlig og kvinnelig versjon.
Damianablader hjelper både til en sunn sperm og på elskovslysten.
Sibirsk ginseng og vanlig ginseng blir også brukt til styrking av seksualiteten. Vanlig ginseng er med på å frigjøre testosteron.
Rosenrod kan også være en god hjelp, særlig hvis du føler deg stresset.
Ovenstående er bare et lite utvalg av naturens rikholdighet. Det finnes mange andre planter som øker vår sekselle energi. Den energien som er selve livets puls.

HUSK: VI KOMMER ALDRI TIL Å EIE HVERANDRE. Vi må alltid lære og arbeide for forholdet vårt.

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.