Månedsmagasinet på Costa del Sol


BodyTalks grunnlegger, John Veltheim, sees her sammen med et lite lag kursdeltakere til Finding Health II i Surrey, England – fra venstre: Peter Nissen, John Veltheim, Britt Jørgensen, Charlotte Nielsen og Helle Espensen.

Immunforsvaret kommer ofte opp i BodyTalk-sesjoner. Det være seg i form av ubalanser i lymfesystemet, i de endokrine kjertler og ikke minst som emosjonelt provoserte tilstander i kroppen.

Det kan også dukke opp i forbindelse med utenforliggende faktorer som invaderer kroppen; virus, bakterier, parasitter, sopper eller giftstoffer. Hvis immunsystemet er svakt, kan kroppen ikke bekjempe disse angrepene.

Også immunsystemets overreaksjoner støter jeg ofte på; allergier og intoleranser. Sett ut fra et bevissthetsbasert perspektiv, svekkes kroppen først og fremst av overbevisninger, tankemønstre og følelser som påvirker immunsystemet slik at det ikke kan gjøre jobben sin skikkelig. For eksempel kan et tankemønster om at verden er et farlig sted, føre til allergier. Vi oppfatter verden som farligere og farligere (”news travel fast!”), og det er en av grunnene til at flere og flere blir allergikere.

Blokkerte kommunikasjonsveier mellom kroppens celler skaper forvirring i systemet, slik at immunforsvaret enten slett ikke reagerer eller, i verste fall, går til angrep på kroppens egne celler og – kan man si – setter oss i gang med å avskaffe oss selv. Flere og flere oppsøker meg med autoimmune sykdommer.

Etterhvert som jeg har kommet lenger og lenger i mine studier av menneskets fysiologiske og mentale tilstander, har det slått meg at den konvensjonelle helsevitenskapen vet foruroligende lite om dels årsakene til mange sykdommer og symptomer og dels om lidelsenes røtter. Derfor ble jeg temmelig skuffet da jeg fant ut at man ikke vet hvorfor mennesker får noe så alminnelig som gikt, og hvorvidt betennelsene i for eksempel leddene er virus- eller bakterielt baserte. Jeg trodde man visste den slags…

Mikrober
Det er alminnelig kjent at det fortsatt ikke er funnet noen medisin som kan bryte ned virus. Derfor er det spesifikke immunangrepet på viruset som BodyTalk kan lansere, helt genialt. Og det var faktisk også en forløper til nettopp Kroppens Kjemi-teknikken som ga BodyTalks grunnlegger, John Veltheim, idéen til dette bevissthetsbaserte helsesystemet. John Veltheim er australier, han er utdannet kiropraktor og akupunktør og drev en suksessfull klinikk i Brisbane på begynnelsen av 1990-årene  samtidig med at han hadde en ledende stilling på Brisbane College of Acupuncture and Natural Therapies – og imens hadde han selv dårlig helse. Han gikk rundt med et Epstein Barr-virus i kroppen noe som ga ham konstant feber, smerter og skadet leveren hans.

Legene gav opp! Tross sin mangeårige erfaring og forsøk på å helbrede seg selv, kunne ikke John Veltheim komme den kroniske tilstanden til livs. Han oppsøkte forskjellige behandlere, og en dag lyktes det endelig. En liten dråpe av Johns blod ble plassert i navlen hans og hodet ble tappet. Tre dager etter var viruset borte, og få år senere avholdt han det første BodyTalk-seminaret. I dag praktiseres BodyTalk over hele verden.

Også når det gjelder bakterier oppnås gode resultater med BodyTalk, fordi vi får immunsystemet til å reagere og produsere spesifikke antistoffer som bryter ned skadelige bakterier uten å drepe alle de gode bakteriene slik antibiotika gjør. Tar men likevel antibiotika, kan Kroppens Kjemi-teknikken minimere bivirkningene som for eksempel ukontrollert Candida-vekst.

På samme måte kan teknikken lansere direkte angrep på både makro- og mikroparasitter samt overaktive sopper som plutselig ikke nøyer seg med å spise dødt vev, men også angriper levende, sundt vev.


Kroppens Kjemi-teknikken.

Toksiner
Svært ofte er det medisin – både den kjemisk- og den naturlig fremstilte – som virker som gift på kroppen. I BodyTalk kan det til og med skje at rester av et medikament, inntatt for mange år siden, fortsatt sitter og forurenser kroppen. I andre tilfeller kommer et medikament frem i en BodyTalk-sesjon, fordi klienten ikke har bruk for å ta det, og fordi kroppen blir forvirret av inntaket av det ”overflødige” middelet. Det ser nemlig ikke ut til at kroppen nødvendigvis skiller ut de stoffene som den ikke har bruk for, som for eksempel overdrevet inntak av antioksidanter i en sunn og velhydrert kropp som ikke produserer frie radikaler. I stedet lagres stoffene og forstyrrer kroppens naturlige funksjoner.

Det samme kan være tilfellet med for eksempel kremer, deodoranter og såper som påføres huden, men selvfølgelig også inhalerte substanser som for eksempel tobakk som av noen kropper oppfattes som et giftstoff, mens andre merkelig nok ikke gjør det. Jeg har også opplevd at noe som ble inntatt som var flytende, men verken var medisin, alkohol, kaffe eller lign, dukket opp som et toksin under en sesjon. Til slutt fant jeg ut at klienten ganske enkelt ikke kunne tåle den typen vann som han drakk. Kroppen oppfattet det som et toksin.

Les mer om BodyTalks balansering av kroppens overreaksjoner som for eksempel allergier og intoleranser i neste utgave av Det Norske Magasinet.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.