Månedsmagasinet på Costa del Sol
Rosmarino ble til San Martino – Lekker italiensk gourmetrestaurant i Elviria

Rosmarino ble til San Martino - Lekker italiensk gourmetrestaurant i Elviria

Del

De fleste har en forkjærlighet for italiensk gastronomi, og det betyr at man mange steder kan finne en italiensk restaurant, men man må kjenne Costa del Sol godt for å vite hvilke italienske restauranter som får smaksløkene til å synge. Den italienske gourmetrestaurant i Elviria, San Martino, er en av de absolutt beste. Restaurant San Martino er et opplagt valg, uansett om du skal imponere kjæresten, spise en forretningsmiddag, feire noe med familien eller bare har lyst på en matopplevelse litt utover det vanlige.

San Martino er ikke en ny restaurant. Det er bare navnet som har blitt endret etter et eierskifte 1. februar i år. Den kjente restauranten som tidligere het Rosmarino, er etter mange år med Avelino og Christina som eiere, overtatt av et nytt team. En av de nye eierne, Ivan S. Ceresani, er av italiensk avstamming, og det er hans mors fødeby som har gitt navn til restauranten. San Martino er en liten landsby som ligger i Macerata-regionen, midt i naturparken Cebelini.

Det blir lagd autentisk, italiensk mat av de beste råvarer. Den enkle tilgangen til matlagingen som kjennetegner det italienske landskjøkkenet der kvaliteten av ingrediensene er satt i høysetet, er noe kokken legger stor vekt på. Arkitekten Graciela Leanza har stått for innredningen av den elegante restauranten som er moderne, og som er gjort i mørkt tre, vakre pesto- og olivengrønne, røde og bordeaux-farger som relaterer til jorden, dens frukter og vin. Noen av veggene er dekket av transparente organza-stoffer, og det gir restauranten den hyggelige, litt romantiske atmosfæren, fusjonert med modernisme og et chikt design.

Vi blir møtt med et “buenasera” (god kveld på italiensk), og smilende og vennlige servitører leder oss til baren der vi nyter et glass cava før vi setter oss til bords, og vår reise gjennom den italienske gastronomien skal begynne. Vi setter oss til bords og lar oss overraske av følgende retter:
Bruschetta laget av ferske solmodne tomater, frisk basilikum og et streif av olivenolje, vakkert anrettet på et stykke ristet brød og en blandet salat med ruccola, cherrytomater, nøtter og på toppen er det en skive eple med geitost oppå. Det er den friske starten på et uforglemmelig måltid. Vitello Tonnato, oksekjøtt laget i ovnen og utskåret som roastbeef, i tynne skiver, dekket av en delikat, kald tunsause og dekorert med kapers. Retten som skal nytes kald, stammer fra Piemonte-regionen og er en av de eldste og mest tradisjonsrike.

Dessuten serveres det hjemmelaget ravioli fylt med oksekjøtt, servert med en tomatsaus laget av søte, solmodne tomater som er dekorert med fersk basilikum. Maten smaker som om det var en italiensk husmor som hadde laget den. Risottoen med fint hakket persille der vi også blir møtt av den intense, delikate og karakteristiske duften av boletos-sopp, er også populær. Om mulig smaker den enda bedre enn den dufter. Til spagettien med skalldyr brukes alle de ferske råvarene som kjennetegner restauranten. Alt er forberedt til det perfekte. Ved første gaffeltak i spagettien begynner englene nærmest å synge. Hva er det som skjer? Ikke så mye annet enn nok av ferske råvarer og en perfekt kokt spagetti.

Hjemmelaget tagliatelle med en orientalsk streif av karri og mango gir en fantastisk smakskombinasjon mellom den lett krydrede karrien og den søte mangoen. Det er en gammel klassiker som er snudd på hodet og gjenskapt i nye klær med perfekt harmoni i smakssammensetningene. Rosa stekt lammekarré servert med en smakfull saus og ferske grønnsaker er også på menyen. Den beste vi noensinne har smakt. Super mør og godt tilberedt.

Til dessert er det tradisjonell tiramisu av beste slag eller sjokolade- fondant, vakkert tilberedt med jordbær og fylt med flytende, varm sjokolade. Et absolutt must for sjokoladeelskere. Til alle rettene blir vi positivt presentert for noen av de deilige vinene som både er nasjonale og internasjonale. En av de tingene som det blir lagt svært stor vekt på, er nemlig vinkartet som Ivan i framtiden har planlagt å utvide med mange flere og særlig italienske viner.

Vi slutter vår fantastiske matopplevelse med en kopp cappuccino med lekkert skum som er laget av melk (latte på italiensk), og vi er helt enige om at denne restauranten er verdt å anbefale til alle våre lesere. San Martino-restauranten er åpen både til lunsj og om kvelden. Man kan spise lunsj fra kl. 13.00 – 16.30, og her kan man velge å ta menyen der man kan velge mellom fire forretter, fire hovedretter og dessert eller kaffe til bare 16 €, eller man kan spise á la carte hvis man ønsker det. Fra kl. 16.30 til kl. 23.00 er kjøkkenet åpent for á la carte. Så uansett om du mest er i humør til noen velkjente italienske klassikere som carpaccio, risotto eller tiramisu eller kanskje heller vil forføres av litt nyere og spennende retter, så har San Martino noe som kan kjæle for dine smaksløker.

Ring telefon 952 83 27 02, og bestill bord på Restaurant San Martino i Elviria og la deres dyktige kokker forføre smaksløkene med lekre menyer og fantastiske retter. Dessuten har man mulighet for hver måned å vinne en middag for fire personer med 5 retters meny, inkludert vin. God fornøyelse.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.