Månedsmagasinet på Costa del Sol
Heit konsert på Sjømannskirken

Heit konsert på Sjømannskirken

Hot Club de Norvège er nok mest berømt for landeplagen “Tanta til Beate” sammen med Lillebjørn Nilsen. Men i over 30 år har de reist rundt – nesten som sigøynere – og spilt musikken til gitarlegenden Django Reinhardt. 24. oktober står Sjømannskirken for tur.

Hot Club de Norvège er kjent for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De fleste kjenner dem fra radio og TV, og de regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart.

Django Reinhardt
Med utgangspunkt i musikken til sigøynergitaristen Django Reinhardt spiller de musikk med eget uttrykk og sin egen sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Andreas Öberg og Ulf Wakenius.

Høydepunkt på Sjømannskirken
Denne høsten er Hot Club på turné gjennom hele Europa. I over en måned skal de spille seg ned og opp gjennom kontinentet. Høydepunkt og endestasjon i sør blir Sjømannskirken på El Campanario, hvor de har spilt to ganger før.
– Vi har fantastiske minner fra El Campanario og gleder oss veldig til å komme. Dette var den første konserten vi booket inn i turnéprogrammet og vi har lagt opp resten av turneen rundt denne, sier gitarist og frontfigur Jon Larsen.
Larsen har bodd i Barcelona, og det blir konserter flere steder i Spania.
– Her blir konsertene våre ekstra hotte, ler han.

Feirer
Hot Club de Norvège var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 90-tallet. De regnes internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionérer og har gitt ut over 25 kritikerroste plater.

Gruppen har fått flere nominasjoner til Spellemannprisen – en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen for klassikeren Tanta til Beate. Jon Larsen har fått prisen Årets Verk for ny musikk, Buddyprisen (årets jazzmusiker 2007), Oslo Bys Kunstnerpris (2008), og Thorbjørn Egners Kardemommepris (2009).

Hot Club spiller på Sjømannskirken onsdag 24. oktober kl 19. Billetter kan kjøpes ved inngangen eller på forhånd i kirkens resepsjon. Det kan også reserveres billetter på elcampresepsjon@sjomannskirken.no og på telefon 952 939 800. Forhåndsbestilte billetter må avhentes senest 30 minutter før konsertstart.

Hot Club de Norvège består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Per Frydenlund (gitar), og Svein Aarbostad (bass).

Av Trond Gilberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.