Månedsmagasinet på Costa del Sol

Golfbaneeiere og golfdirektører er vilt uenige om momsøkningen fra 8 % til 21 %. Etter at de store golfturneringene har blitt avlyst, vet man at det kommer færre greenfee-gjester til banene. Derfor vil halvparten av golfbanene holde på dagens priser, mens den andre halvparten vil heve dem fordi de ikke selv kan dekke opp for den manglende inntjeningen. De burde faktisk søke profesjonell rådgivning for å komme igjennom denne krisen.
Det blir spennende å følge den framtidige utvikling for golfsporten i Andalucía.

Stig Wiberg

Lauro Golf feirer 20 års jubileum
Historien om denne golfbanen daterer seg tilbake til tidlig på 1990-tallet da jorden fortsatt var landbruksjord og der de viktigste aktivitetene foregikk i det nåværende klubbhuset, en gammel andalusiske bygning kalt Cortijo El Paredón. Denne århundre gamle gården har en svært interessant historie bak seg. Den ble bygget på slutten av det 18. århundret og var siden tilfluktssted for de såkalte ’maki’ eller ’guerillaer’ fra den republikanske siden i den spanske borgerkrigen.

Sommerresidens
Stedet har også vært sommerresidens for familien Eloy-García som viet sin tid til jakt på agerhøns og kaniner. Rundt det store huset bodde 31 mennesker. De beskjeftiget seg blant annet med produksjon av olje og vin, samt å yte tjeneste til familien i hovedhuset. En gammel legende forteller at en av de mest beryktede bandittene, kalt ’Pasos Largos’, søkte ly her for å unnslippe Guardia Civil. ’Pasos Largos’ ble skutt, men det lyktes ham likevel å flykte.

Berømte navn
Tro mot den andalusiske tradisjonen har samtlige av Lauro Golfs hull fått navn etter berømte tyrefektere og banditter. Ganske få vitner er fortsatt i live og dermed i standen til å bekrefte sannheten rundt de myter og folkeeventyr som florerer. Et av dem som kan gi visshet om hva som virkelig skjedde gjennom alle disse årene er det majestetiske og flere hundre år gamle fikentreet som kneiser stolt midt i gården. Fikentreets store krone gir den dag i dag skygge til alle på gårdsplassen slik at de kan slappe av etter en god runde golf.

Golfbanen åpner
I 1992 ble Lauro Golf åpnet, omgitt av oliven- og eiketrær. Hele banen er utformet med henblikk på beskyttelse av miljøet og naturen, også medregnet de gamle eiketrærne og tusenvis av andre trær som står mellom og rundt om alle hullene på Lauro Golf. Denne forunderlige og skiftende naturen kan til tider gjøre det vanskelig å gjenkjenne hullene fra gang til gang. Mye har endret seg siden 90-tallet da avdøde Folco Nardi designet de første 18 hullene, men det endrer ikke på at det hadde lyktes Folco Nardi å designe en bane med god teknisk vanskelighetsgrad der alle likevel kan være med.

De siste ni hullene
Utvidelsen fra 19 til 27 hull ble en realitet i 2003 – designet av Mariano Benítez med samme respekt for naturen og dyrelivet. Lauro står i dag som en samlet bane og ikke med nye og gamle hull. Lauro er en relativt flat bane som enkelt kan spilles til fots. Enkelte hull byr på en spektakulær utsikt over Guadalhorce-dalen og Middelhavet. Hvert år arrangeres mer enn 50 turneringer på Lauros 27-hulls-bane.
Lauro Golf er ikke bare en golfbane, men også et samlingspunkt for hele familien med adgang til Paddle-Tennis Academy, Bowls Club og et ridesenter. Lauros leiligheter og rekkehuse er alle bygget i andalusisk stil. Ved klubbhuset kan du finne Restaurant Mama Luchía Golf, samt Bistro Bar ’La Risa’, og ved driving-rangen finner du snackbaren ’Kiosko’.

Gode presidenter
Gjennom de siste 20 årene har formannskapet i Lauro vært besatt, først av Jorge Maldonado, den tidligere eieren og innehaveren av Cortijo, etterfulgt av Luís Jaime fra Carvajal og Salas-Duque fra Aveyro, og endelig fru Tove Maria Pedersen som er den nåværende presidenten.
Klubben arrangerte et stort jubileumsarrangement 22. september. Det ble avholdt golfturnering og paddeltennis-turnering med flotte premier og stor lunsjbuffet.
På Lauro Golf er det mange nye initiativer, bl.a. med ukentlige skandinaviske golfturneringer til en favørpris på 28 euro, og 70 euro for to personer med buggy.
Påmelding til Lauro Golf på tlf. 952 41 27 67 eller via epost: info@laurogolf.com.

Valderrama avlyses
The Andalucía Masters, Bankia Madrid Masters, Majorica Open og Castello Masters er alle blitt avlyst i år. Det var fire svært viktige European Tour –turneringer som alle ble rammet av den pågående økonomiske krisen.
Det mest alvorlige er avlysningen av Andalucía Masters på Valderrama som skulle vært avholdt fra 18. – 21. oktober. Turneringen har vært en tradisjon i mer enn 25 år. Turneringen har også vært den siste på sesongen og før finalen for de 60 beste spillerne i kampen om Race to Dubai. Junta de Andalucía har rettigheten til turneringen, og de har kunngjort at de absolutt ikke har penger har til denne turneringen.
Det er en katastrofe for golfbanene fordi det var over 10.000 golfere som besøkte Valderrama hvert år. Disse spillerne besøkte også andre golfbaner, samt bodde på de dyre hotellene og besøkte de eksklusive restaurantene. Det var planlagt sju turneringer i 2012 i Spania, men det ble bare avholdt tre, nemlig på Alóha, Servilla og Finca Cortesín.
Vi skal være svært heldige hvis vi får to turneringer i 2013. Det er en meget vanskelig oppgave å finne sponsorer i et negativt marked.
Det går bare én vei – NEDOVER!

Race to Dubai – European Tour
Per 16. september 2012

1. Rory McIlroy 2.813.962 euro
2. Justin Rose 2.376.628 euro
3. F. Molinari 1.752.353 euro
4. L. Osthuizen 1.745.608 euro
5. Ernie Els 1.732.897 euro
6. Poul Lawrie 1.700.132 euro
7. G. Mcdowel 1.696.610 euro
8. Peter Hanson 1.682.093 euro
9. N. Colsaerts 1.591.204 euro
10. Luke Donald 1.417.370 euro

194.Knut Borsheim 44.012 euro

Verdensranglisten
Per 23. september 2012

1. Rory McIlroy 12,68 poeng
2. Tiger Woods 9,69 poeng
3. Luke Donald 9,25 poeng
4. Lee Westwood 7,23 poeng
5. Justin Rose 6,51 poeng
6. Adam Scott 6,30 poeng
7. Bubba Watson 6,17 poeng
8. Webb Simpson 6,17 poeng
9. Jason Dufner 6,00 poeng
10. Brandt Snedeker 6,00 poeng
254. Espen Kofstad 0,69 poeng

 

Turneringer i oktober/november 2012
18. – 21. oktober: Perth International
25. – 28. oktober: BMW Masters
1. – 4. november: WGC-HSBC Champions
8. – 11. november: Barclays Singapore Open


Høstnyhet for golfere som er medlem av AHN-Fuengirola/Mijas

www.ahn-fuengirola.net, epost: info@ahn-fuengirola.net, telefon AHNs casita: 952 47 47 50.

Rundt 500 av AHNs cirka 800 medlemmer interesserer seg for golf, og til våre ukentlige turneringer er det alltid 150 golfere som deltar.

Selskapsgolf
Vi starter nå Selskapsgolf for å lokke enda flere golfere til å spille samme med oss i AHN. Selskapsgolf er for deg som sier: ”Jeg bryr meg ikke om å spille turneringer”. Med Selskapsgolf kan du melde deg på med venner og spille sammen. Ditt handicap har ingen betydning, og når du melder deg på, bestemmer du selv, hvem du vil spille med.
Når du er ferdig med å spille, leverer du inn scorekortet hos AHN. Scorekortet brukes ved utlodningen av sponsorgaver under lunsjen.

Selskapsgolf begynner 7. november på den nyåpnede banen i Benalmádena, BILBIL Golf Club. Banen har 18 par 3-hull. Vi starter kl. 10.00 med ”gun start”. Når vi er ferdige med å spille, møtes vi i klubbhuset til felleslunsj. Prisen for golf med lunsj: 20 euro per person.

Påmelding til Carina Theoren på tlf.: 693 26 44 99 eller per epost til: golf@ahn-fuengirola.net.
Det er plass til 72 spillere. Du kommer først i rekken dersom du ikke har spilt golf med AHN-Fuengirola/Mijas de siste to årene.

Desto flere aktive golfere vi er, jo bedre avtaler kan vi få med golfklubbene. Vi har en avtale med 21 golfbaner nå til høstsesongen, men håper å få enda flere til neste år.

Los Vikingos – en ny sesong har startet
Tradisjonen tro startet Los Vikingos høstsesongen på Atalaya Old Course den 30. september. Etter nok en regnfull sommer i Norge var det godt og komme tilbake til sol og varme. Det kan regne i Spania også, og i dagene før vår spilledag regnet det kraftig på Costa del Sol. Frykten for at vi måtte avlyse var stor, men spilledagen ble som vi ønsket med sol, blå himmel og vindstille. Banen var overraskende tør etter nedbøren de siste dagene. Det eneste som var plagsomt var de enorme svermer av flyende insekter som fulgte oss rundt på mange hull. De var nok nyklekket, men likevel irriterende.
Atalaya Old Course er en av kystens eldste baner. Den åpnet i 1968 og er en meget populær bane med stort belegg. Det er en typisk parkbane med brede fairways og store greener. En fredelig og skjønn bane, hvor de fleste går mellom de mange bar-, oliven og eukalyptus trær. Tidligere har vi spilt banen med tre valgfrie køller pluss putter, med forbausende gode resultater. Denne gangen spilte vi med fullt køllesett. Uansett, det var gått å komme i gang igjen. Vi gleder oss til de neste spillerundene som vil foregå på Cabopino, Santa Clara, Santana og Rio Real.
Spilleformen på Atalaya var individuell Stableford med premiering i tre klasser. I tillegg ble det premiert for nærmest flagget for damer og herrer.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.