Månedsmagasinet på Costa del Sol

Mange av oss har hatt ferie der vi har satt til side tanken på helsen til fordel for det søte og litt ”syndige livet” med is, vin og grillmat.
Denne første sensommermåneden er en vidunderlig tid for å starte en sunn høst ved målrettet å forbedre helsen på alle fronter.
Jeg har denne gangen valgt å fokusere på forskjellige kosttilskudd som kan motvirke tretthet, glemsomhet, magebesvær, overgangsalder, trette ben, samt tips til hvordan du blir kvitt overflødige kilogram.

Ditt basisprogram
Hele vår planet er forurenset; både jorden, vannet og lufta er full av tungmetaller, kjemiske stoffer, stråler m.m. Om vi vil det eller ikke, så er vi alle en del av bildet, så når vår jord er forurenset, ja så er også maten vår forurenset, og det samme gjelder oss mennesker…
For langt de fleste av oss er det umulig å spise seg til alt det vi trenger for å fungere optimalt både fysisk og mentalt. Derfor er det så viktig med gode kosttilskudd, slik verden ser ut i dag. Når du investerer i helsen din med forskjellige tilskudd, så vær oppmerksom på kvaliteten og bio-opptakeligheten av disse.
En sunn base kan bestå av et multivitamin/mineraltilskudd, f.eks. Omnimin, Mivitotal som nå har fått en ny versjon med Rosenrod og L-Carnitin spesielt utviklet for sportsfolk. Mivitotal finnes også både som Mivitotal Plus, Sport og Premium der sistnevnte er beregnet på å støtte immunsystemet.
Til ditt basisprogram hører også de viktige fettsyrene. Ønsker du en allround-oljekapsel med både Omega 3-6-7-9, kan nevnes Epa-Gla+ fra Biosym. Ren Omega 3 finnes f.eks. i Bio-Marin Naturel fra Pharma Nord, CardiOmega og E-Epa fra Dr. Matti Tolonen.

Ønsker du mer energi

Har du rundet de 40, kan du føye til Q10. Vi danner selv Q 10 i leveren, men produksjonen begynner å falle fra 20-årsalderen. Q 10 finnes i alle kroppens celler og styrker bl.a. hjertemuskelens pumpekraft. Q 10 finnes særlig i cellenes mitochondrier som er cellenes kraftverk.
Er du på kolesterolsenkende medisin med statiner, må du være ekstra oppmerksom på Q 10, fordi en av bivirkningene ved statiner er at den nedsetter produksjonen av Q 10 i leveren, noe som ofte forårsaker tretthet, ømhet i muskler og ledd, m.m.
Kroppen har det relativt vanskelig med å oppta Q 10. Fordi den er fettoppløselig, er det best at den er oppløst i en eller annen form for olje. Den mest vanlige formen for Q 10 er den oksiderede (Ubiquinon) som kroppen først må inn og bearbeide til den reduserte formen (Ubiquinol) for at den kan tas opp. Som en av de første produsentene har det lykkes danske Pharma Nord å framstille den reduserte formen for Q10, den som heter BioActive Ubiquinol og som opptas direkte i kroppen. Tilhører du kategorien av eldre eller har du et sart tarmsystem, problemer med leveren eller/og bukspyttkjertelen, er det en fordel med den reduserte formen for Q10, Ubiquinol.

Er du glemsom?
Glemmer du bilnøklene, solbrillene eller legger du lommeboka i kjøleskapet?
Her følger eksempler på hva du kan tilføye når hjernefunksjonen skal styrkes.

Jean Carper kaller E-vitaminet for superhjernepillen. Bl.a. nøytraliserer den de frie radikaler, medvirker til signaloverføring, hemmer tilstopping av blodkar og holder blodkarene smidige, samt styrker immunsystemet.

Ginkgo Biloba er en av de mest testede midlene mot sviktende hukommelse. Produktet er et ekstrakt fra bladene på Tempeltreet. Ginkgo Biloba øker sirkulasjonen og tilførselen av blod og oksygen til hjernens kapillærer.
Fosfatidylserine finnes i produktet Fosfoseriini fra dr. Matti Tolonen. Det er et hjernestyrkende middel som lett når fram til hjernen og som ikke har problemer med å trenge gjennom blodhjernebarrieren.
Fiskeoljer – Omega 3 er med på å holde hjernen i god form. Har du drukket litt for mye alkohol i sommervarmen, påstår visse forskere at fiskeolje kan medvirke til å beskytte hjernen mot alkoholbetingede skader. Omega 3 har stor betydning både for hjerne og sinn og generelt får vi alt for lite av det.

Tarmbesvær
Cirka 70 – 80 % av immunforsvaret vårt finnes i tarmsystemet, så det er nok verdt å forsikre seg om at det er sunt. Tarmbakteriene har stor betydning for å oppretholde et sunt immunforsvar.
Vær også oppmerksom på at i en sunn tarm dannes flere forskjellige B-vitaminer og K-vitaminer. Antibiotikabehandling skader de sunne tarmbakteriene og svekker dermed immunforsvaret ditt. Har du vært på en eller annen form for antibiotikabehandling i sommer, er det bra å gjenetablere tarmbakteriene dine. Det gjør du ved å ta probiotika. Der finnes flere forskjellige produkter. F.eks. Symbioflor fra Biosym og Udo´s Probiotics.
Vita Biosa er et flytende melkesyreprodukt som inneholder en samling sunne bakterier og andre mikroorganismer som dels rydder opp i den dårlige tarmfloraen og gjør tarmslimhinnene tettere og sunne.
Lider du av forstoppelse, kan det være en god løsning med middelet Lepicol som finnes i pulverform. Det inneholder både fibrene psyllium, inulin og melkesyrebakterier.

Overgangsalder
Årsaken til hetetokter er en ubalanse utløst av mangel på østrogent hormon som det dannes mindre av etter overgangsalderen.
Det er en masse gode tilskudd som kan hjelpe på besværet.
Chello Forte er en av de mer kjente produktene som hjelper ved hetetokter og nattesvette. I motsetning til andre produkter inneholder Chello et utvalg planteekstrakter som har vært kjent og anvendt til dette formålet gjennom årtier.
Et annet velkjent produkt er Melbrosia som er en blanding av blomsterpollen, pergapollen, gele Royale mm.
Midler med sølvlys cimicifuga racemosa kan være bra å prøve.
Omega 7 som består av havtornbærekstrakt, kan være en fantastisk hjelp til sarte og tørre slimhinner.

I tillegg må du sørge for å spise sunt og grønt, bønner, linser og kjerner, f.eks. Gresskarkjerner, solsikkekjerner, sesamfrø som forsyner kroppen med planteøstrogener.
Mosjoner daglig og skån leveren din mot altfor mye alkohol og begrens kaffeinntaket. Vær oppmerksom på å unngå stress i størst mulige grad.

Trette ben
Mange mennesker sliter med trette og tunge ben og har hatt det svært tøft i den harde sommervarmen.
Bio-Pycnogenol fra Pharma Nord som er utvunnet av Fransk pinje kan hjelpe venesystemet. Det har vært gjort flere kliniske studier som har vist Pycnogenols gode virkning på forskjellige lidelser i beinas venesystem. Det har bl.a. vist seg å styrke kapillærene. Jeg tror selv på at bruken av Pycnogenol har redusert forekomsten av flere åreknuter på beina mine. Før lange flyreiser tar jeg dem i tiden før og under i litt større doser for å forebygge hevede bein og åreknuter med derav følgende tendens til blodpropp.
Av andre produkter kan nevnes Aesculaforce fra Vogel som består av hestekastanje og som finnes i tabletter, dråper, samt spray og Active Legs med furunålbarkekstrakt og røde vinblad fra New Nordic.
Av kremer kan anbefales Provena for trette bein. Det er en deilig hjelp, og den smøres på to ganger daglig.


Overvekt
Har det satt seg et par kilogram ekstra i sommermånedene, så sørg for å få dem effektivt bort før det blir jul.
Ønsker du litt hjelp til slankekuren, er det mulig f.eks. med B-Slenda fra Pharma Nord. Det består av spesielle fibre og regnes for å være en naturlig fettmagnet. Selvfølgelig kan du ikke bare spise på av fett og sukker. Det er ment som en hjelp til dietten din.

En hjelp kan også være Chili Burn som støtter energiforbrenningen og hjelper med vektregulering i forbindelse med en kaloriefattig diett og mosjon.
Mange uttrykker glede ved CLA som hjelper med å forbrenne fett og samtidig bygge opp muskelmasse i forbindelse med mosjon.
Siste nye skudd av slankemidler er Konjak hvis effekt er godkjent av EU. Det inneholder glukomanna som er et vannoppløselig fiber og utvinnes fra konjak-planten.
Pass på med de kunstige søtstoffene. Det sies fra mange ernæringseksperters side at man blir fet av dem.

Til slutt vil jeg bare understreke at jeg synes at de skikkelige kosttilskuddene er en god investering i vår helse og er pengene verdt. Dermed er klare til å gå høsten i møte på en god måte.
 

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.