Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sjømannskirken Costa del Sol mai 2012

Sjømannskirken Costa del Sol mai 2012

El Campanario
Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Mai: Tirsdag – søndag kl 11-17
Juni – august: Tirsdag – søndag kl 12-16

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn kl 13 og ettermiddagsbønn kl 16 hver dag (juni-august bare kl 13)
Hverdagsmesse hver onsdag kl 16 (ikke juni—august)
Mulighet for omvisninger

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17 (juni – august 12-16)
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag (20. januar – 11. mai)
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 659 248 538
Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

 

 Gir seg etter seks gode år

Sjømannsprest Steinar Lindvig har takket ja til en ny jobb i Norge og flytter hjem sammen med kona Solveig i sommer. Det er ikke med lett hjerte de forlater Sjømannskirken på Costa del Sol.

– Miljøet på kysten er blitt en del av oss. Vi har bodd her i seks år og begynner å føle oss som hjemme. Vi er blitt kjent med mange mennesker og vi har fulgt det norske miljøet her i glede og sorg. Alt dette bidrar til at vi er knyttet til stedet, sier de og understreker at kirken på El Campanario har vært en fantastisk ramme for arbeidet.

Nesten ny kirke
Steinar og Solveig kom til El Campanario høsten 2006, to år etter at den nye Sjømannskirken var innviet. Stedet har vært gjennom en rivende utvikling disse årene.
– Tidligere sjømannsprest Reidar Strand og hans medarbeidere hadde gjennomført et fantastisk arbeid med å sette stedet i stand. Sjømannskirken og Diakonhjemmet hadde spleiset om kjøpet og renovasjonen. Dermed var rammene på plass og vi kunne fylle kirken med innhold.
Steinar sier at han har lagt vekt på å gjøre El Campanario til et sted hvor alle kan føle seg velkommen.
– Vi har videreutviklet program- og konsertarbeidet og forsøkt å være synlige i radioen og i Det norske magasinet. Mottoet har vært «synes du ikke – så finnes du ikke».
Han forteller videre at det er lagt mye arbeid i å fylle gjestehuset og få flere til å bruke kirken som bryllupskirke. Han er også stolt over kirkens barne- og ungdomsarbeid.
– Arbeid blant barn og unge har vært prioritert. Det har vært flott å se hvordan denne delen av vårt arbeid har utviklet seg år for år.

– Hva har vært mest utfordrende disse årene?
– Det må være alle de gangene jeg møter familier og enkeltpersoner i sorg og krise. Det blir en tilleggsbelastning for mange når skikker og tradisjoner er annerledes enn hjemme. Språkproblemene er også store i slike situasjoner. Størst inntrykk gjør det selvfølgelig når det er unge mennesker som dør eller når barn og unge er involvert. Det er alltid sårt, synes jeg.

– Og hva har gledet mest?
– Utviklingen av gudstjenestelivet og arbeidet med gudstjenestereformen har gitt rike impulser i forberedelse og gjennomføring av gudstjenestene. Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle gudstjenestene våre. Vi har et dyktig team som er veldig gode på formidling både verbalt og ikke minst musikalsk.
– Barne- og ungdomsarbeidet og samarbeidet med den norske skolen har også gledet stort. Vår kateket og diakon fikk komme på skolen og fortelle om kirkens klubber helt fra starten. Senere har vi fått ansatt barne- og ungdomsarbeider, og denne delen av vårt arbeid har skutt ytterligere fart de siste par årene. Med barne- og ungdomsklubbene og konfirmantopplegget er vi fullt på høyde med mange kirker i Norge.
– Dessuten oppdaget vi at det jobber flere hundre nordmenn i norske virksomheter på kysten og at det siste studieår gikk 150 norske studenter på Atlantis Medisinske Høyskole. Dermed etablerte vi prosjektet «Ung på Solkysten». Nå når vi enda en ny målgruppe. Alle gode ideer som viser seg å ha fremtiden for seg, gleder meg.

Ny og utfordrende jobb
27. august begynner Steinar i sin nye stilling som daglig leder ved Institutt for Sjelesorg ved Modum bad. Instituttet ligger i vakre omgivelser på Furumoane. Stedet har gjestehus, kjøkken og kirke og ligner sånn sett litt på El Campanario. Her kan mennesker komme og få hvile, studium og samtale. Det er først og fremst faglige utfordringer som trekker ham til den nye jobben.
– Det blir veldig stimulerende å få arbeide med den siden av faget som jeg avsluttet da jeg ble sjømannsprest igjen. Instituttet har høy kompetanse innen sjelesorg, veiledning og undervisning.
Steinar sier at han ikke kunne si nei til dette tilbudet.
– Jeg kan ikke si som Ole Brumm: «Ja takk, begge deler.» Da falt valget på en ny, utfordrende jobb og gjensyn med familie og venner i Norge. Barna våre synes dessuten at det er på tide at vi får et normalt familieliv. De ønsker at «de gamle» skal flytte hjem!

Åpen for nye muligheter
Som ansatt på Sjømannskirken har Solveig blant annet hatt ansvar for kontakten med brudepar og å legge til rette for de mange vielsene på kirken. Sjømannskirken på Costa del Sol seiler opp som en av de mest populære norske bryllupskirkene utenlands og venter å ta imot opp mot hundre brudepar i 2012.
– Det er noe av det hyggeligste med jobben her – å være sammen med mennesker på en dag som betyr så mye for dem. Jeg liker også å gjøre det pent rundt meg – å kjøpe blomster og pynte til fest, forteller hun.
Solveig har ingen konkret jobb å komme tilbake til i Norge.
– Jeg reiser hjem og er åpen for hva som kan dukke opp. Jeg har tenkt å være en del på Sørlandet hvor jeg kommer fra, og være mer sammen med de eldre i familien. Vi har allerede et sommerhus der hvor vi trives godt. Barn, barnebarn og venner kommer nok også til å se litt mer til meg. Men noe må jeg ha å gjøre – kanskje jeg søker om å komme tilbake som vinterassistent…

– Hva vil dere savne mest herfra?
– De mange turene til spennende byer i Andalucía og ellers i Spania, men først og fremst alle de vi er kommet i kontakt med i glede og sorg.
At Solveig og Steinar vil bli savnet av mange på Solkysten det liten tvil om. Som sjømannsprest og daglig leder har Steinar gitt kirken et levende, folkelig og inkluderende ansikt ut i det norske miljøet. For de ansatte har han vært en engasjert og inspirerende leder. Som prest har han vært opptatt av å snakke ekte og sant om livet og troen. Og mange vil savne den flotte stemmen som messer i kirken på søndager.
Solveig og Steinar slutter formelt 26. august, men det blir gudstjeneste med avskjed en av søndagene i oktober.
 

 


17. mai
Sjømannskirken er med på den norske nasjonaldagsfeiringen i Fuengirola. På grunn av oppussing av Tutristkyrkan i Fuengirola blir det ingen gudstjeneste i år. På ettermiddagen er det nasjonaldagsfest på El Campanario. Her er programmet:

Fuengirola
Kl 9.30: Flaggheising v/ Club Nautico. Bløtkake og kaffe.
Kl 11: 17. mai-toget starter utenfor Turistkyrkan (Paseo Marítimo Rey de España, 77)
Kl 12: Program i havnen
Kl 19.30: Festaften på restaurant Regina. Påmelding tlf 952 581 079.

El Campanario
Kl 15: Nasjonaldagsfest
Salg av lunsj, pølser, vafler, is og bru
Leker for barn og voksne
Kulturelt program med nasjonale sanger
Opptreden ved Hørsholm-Koret fra Danmark
Det er ingen påmelding.
Velkommen!
 

 


To kor på visitt
Torsdag 17. mai ca kl 16
Hørsholm-Koret, Danmark
198 år etter 1814 får danskene endelig slippe til på den norske nasjonaldagen. De har til gjengjeld gitt løfte om å synge mye norsk musikk. Korets opptreden blir en del av nasjonaldagsfeiringen på kirken som starter med salg av lunsj kl 15. Koret ble etablert i sin nåværende form i 1962 og arbeider mest med dansk og utenlandsk klassisk musikk. Koret bor på Sjømannskirken under sitt besøk i Spania.
Gratis inngang, salg av 17. mai-mat og drikke.

 


Lørdag 19. mai kl 13.30
Hässelby motettkör
Hässelby motettkör kommer fra Västerort i utkanten av Stockholm. Koret fremfører musikk i ulike stilarter og vanskelighetsgrader. De har ved flere anledninger gitt seg i kast med store verker som Messias, Johannespasjonen og Requiem av Mozart, Fauré og Rutter. Koret ønsker å gi lytterne musikalske og åndelige opplevelser gjennom et bredt og variert repertoar.
Gratis inngang, salg av lørdagsgrøt, vafler og kaffe.

Kunstutstilling
I kirkens kafé kommer det opp ny kunstutstilling hver måned. Fram til 23. mai er det Kimmo Sahlman som stiller ut, mens Gunnvor Sørhus overtar veggene 24. mai. Det blir åpning ved lunsjen, ca kl 13.15.
Følg kirken på internett og e-post
Hjemmeside: sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol og Ung på Solkysten
Torbens fotballblog: fotball-guiden.blogspot.com.es
For å motta ukentlig nyhetsmail, gå til sjomannskirken.no/costadelsol, klikk på “Motta nyhetsbrev” og følg instruksjonene.

 

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN
Alt tar slutt en gang. Nå er mine år på Sjømannskirken på Costa del Sol omme. For noen uker siden ble jeg kontaktet av Institutt for Sjelesorg på Modum Bad i Norge. De spurte om jeg var interessert i stillingen som daglig leder ved Instituttet.
Man bryter ikke uten videre opp fra Costa del Sol, så jeg tok litt betenkningstid. Etter en stund bestemte jeg meg for å takke ja til tilbudet. Jeg har derfor sagt opp min stilling som sjømannsprest/daglig leder ved Sjømannskirken på Costa del Sol. Min kone Solveig og jeg flytter fra Costa del Sol og tilbake til Norge i midten av august i år.
Jeg tiltrer stillingen som daglig leder for Institutt for Sjelesorg, Modum Bad, mandag 27.8.2012.
Dette er den korte meldingen til alle jeg har vært i kontakt med de seks årene jeg har vært prest på Sjømannskirken. Jeg har tatt beslutningen med blandede følelser. Det dere har sagt og skrevet til meg etter at beslutningen var tatt har gjort inntrykk på meg. Særlig gjør det inntrykk på meg at noen gråter. Det hadde jeg ikke tenkt på.
Vi opplever for tiden en veldig fin utvikling på Sjømannskirken. Kirken i Fuengirola er fremdeles i drift. El Campanario opplever rekordbesøk både på gjestehuset, bryllup, alle dere som kommer innom på konsert- og kulturarrangement, spiser lørdagsgrøt eller søndagsgrill og går på gudstjenester. Vi har en veldig god stab som drar sammen mot de målene vi setter oss. Vi samarbeider og vi gleder oss aller mest når besøkende på kirken er fornøyd. Den ene siden av meg holder meg altså fast til Sjømannskirken på Costa del Sol.
På den annen side har jeg fått tilbud om et arbeide som jeg ikke hadde drømt om å jeg skulle få. Institutt for Sjelesorg er kanskje det ledende instituttet i Norge som arbeider med sjelesorg og veiledning. Jeg arbeidet der ett år som stipendiat på 90-tallet. Nå får jeg anledning til å lede Instituttet inn i en ny tid med nye utfordringer.
Jeg vil takke dere alle for godt samarbeide, viktige og sårbare samtaler, stimulerende kontakt og mye vennlighet. Det som nok har gledet meg mest er samarbeidet med skolen og alt vi har fått være med på sammen med barn og ungdom. De som er 14 år i dag var 8 år da jeg kom! For en utvikling. Jeg vil savne dere alle sammen! Gammel som ung. Takk for alt vi har fått dele. Gud velsigne dere alle.
Steinar K. Lindvig

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.